Електрическа камина с въздушен овлажнител за домашна употреба

Подреждането на интериора на стаята предполага не само декорация на строителни материали, но и мебели, декоративни елементи, аксесоари. Стилното допълнение към всеки интериор е камина. Нейната инсталация е замислена по време на строителната фаза. Ако е необходимо да се инсталира дърво или газова камина в завършената сграда

, тогава трябва да се подготвите за факта, че къщата ще започне пълноценна конструкция с всички последващи последствия. Ето защо е невъзможно да се постави истинска камина в апартамент от многоетажна сграда.

Като алтернатива в този случай е електрическа камина. Не се изисква предварителна подготовка на площадката за монтаж и може да се използва във всяка стая. Скептиците са склонни да посочат, че нито една електрическа камина не може да замести източника на истински пламък в апартамента. Но новите технологии, използвани от производителите, доказват обратното. Например, електрическа камина с въздушен овлажнител не само има невероятни ефекти, но и има полезна функция за овлажняване на въздуха.

Отворете електрическа ограда
Система за симулация на открит огън

Класификация на устройства с 3D ефект

Въпреки факта, че камина за двойка е установен вариант в различни класификации, самият той е разделен на няколко вида. Това разделение е по-информативно, отколкото функционално.

  • Камини с затворен пламък. Дори името казва, че потребителят няма достъп до молажа или този достъп е ограничен. Пещта може да бъде напълно покрита със стъкло или частично оборудвана с решетка. Отлично приляга в дизайна на модерните стилове. Преди да купите такова копие, прочетете внимателно инструкциите относно възможността за обслужване.
  • Камини с открит пламък. Те са по-подходящи за класическия дизайн на стаята. В допълнение, способността да докосвате езиците на пламъка всеки път възбужда чувства.

Разделянето по тип на пламъка е много условно, тъй като при много модели е възможно да се демонтира стъкленият панел, а версията с решетката в приближението може да се нарече отворена.

Камина комплекс вграден тип
Оригиналното оформление на камиерния комплекс

Принцип на действие

Използването на отворени отоплителни уреди е изпълнено с намаляване на влажността на въздуха. Това отрицателно влияе върху здравето на човек, състоянието на скъпите мебелни повърхности и вреди на стайни растения. Има нетривиална способност да овлажнява въздуха само камина за двойка:

  • Основният работен елемент на камината е парогенератор. Често се нарича ултразвуков поради факта, че той произвежда високочестотни трептения. Самият елемент има плоча, в която, като вибрира, разгражда водата в фини частици.
  • Парата, образувана по този начин, се различава от получената чрез нагряване на течността структура. "Студената пара" чрез действието на въздушния поток се издига, минавайки през системата от лампи.
  • Халогенните или често светодиодните лампи имат две ключови роли. Те отопляват парата, което я кара да се издига още по-високо в зоната на образуване на пламъка. Паралелно с това, парата се осветява. Отразяването на капчици вода дава картина на изгаряне. По този принцип се образува дъга, само в нашия случай дисперсията не се случва, тъй като лампите имат цветен филтър, който дава цветовете на истински огън.
Отлична имитация на горящи дърва за огрев
Просто невероятна имитация на истински пламък

Завършвайки основната си цел, парата излиза от пространството на пещта и се разпределя в цялата стая, действайки като овлажнител. Разбира се, за тези цели са създадени специални устройства, които превъзхождат камината с въздушен овлажнител. Но описаната допълнителна функция прави устройството универсално и полезно в ежедневието.

Възможности за използване на устройството

Всяка електрическа камина може да комбинира няколко опции. Обикновено овлажнените камини са натоварени с максимален брой от тях. Обмислете проблеми, свързани с характеристиките на операцията.

Симулиране на пламък може да бъде единствената причина за закупуване на устройство. Но не забравяйте, че и камината е загрява стаята. За тази цел е оборудван с нагревателен елемент. При режим на отопление уредът консумира до 2 kWh енергия. Ако използвате само сляпо пламък във водата, индикаторите ще паднат десетки пъти.

Потребителят има възможност да регулира режима на горене. Специален микропроцесор съвпада с работата на лампите, генератора и вентилатора, които променят визуалния дисплей на пламъка. Илюзията за увеличаване или намаляване на интензивността на горенето се създава. За да станат забележими тези промени обаче, трябва да чакаме малко. На сензорния панел на устройството има самоконтрол.

Малко устройство в самостоятелен портал
Малко устройство, умело вградено в собствен портал


Максималният реализъм има електрическа камина с въздушен овлажнител и звук от камина. Звук играе с вграден плейър и е пращене, подсвиркване и други проучвания типичен горене, а ако добавите специални аромати, напълно можете да забравите, че всички изкуствени ефекти. Ударът веднага върху трите сетива е толкова силен, че връзката с реалността се губи.

Електрическо устройство, стилизирана камина, трябва да отговарят на всички изисквания за електрическа безопасност. Ето защо трябва внимателно да пълните резервоара с чиста вода, за да предотвратите навлизането й в отворените части на електрическата верига. От съображения за безопасност не позволявайте на децата да извършват такива манипулации, тъй като температурата на лампите може да е доста висока. Въпреки това отстъпление, камина с функция на "жив" огън се счита за абсолютно безопасна. Можете да сложите ръката си под пламъците на пламъка и да почувствате само топлина и влага.

Една полезна опция е таймерът за сън. За да запазите живота на лампата и да спестите енергия, препоръчително е да настроите индикатора на таймера. Камината се изключва след изтичане на зададеното време.

Дизайн на стая в стил Арт Нуво
Интериорът на стаята в стил Арт Нуво

Превантивна грижа

Необходима е превенция за всяко устройство, това се отнася за овлажнителя под формата на камина. Необходимо е резервоарът да се напълни само с дестилирана филтрирана вода. В противен случай водата ще "цъфти" и ще се превърне в източник на неприятна миризма. Смеси от соли, които се намират в обикновена вода от водоснабдяването, постепенно се установяват върху движещите се части на генератора и могат да го деактивират.

Винаги проверявайте състоянието на кабелните снопове, съединители, клеми и проводници. Константната влажна среда насърчава корозията и окисляването им. Установената плака се препоръчва да се шлайфа с шкурка и да се обработва с всякакви смазочни материали с изолационни свойства.

Необходима е грижа и стените на електрическата ограда. Прекомерната влага не им е от полза. Укрепване с влажна и суха кърпа, мека четка и превантивно почистване. Нейната периодичност може да бъде 5-7 дни.

При свързване на камината към електрозахранването се препоръчва използването на стабилизатор, тъй като ултразвуковият генератор е много чувствителен към колебанията на напрежението.

При закупуването на подобно устройство можете да очаквате много широка функционалност, тъй като устройството не само ще представлява външния вид на тази камина, но и ще помогне да опресните въздуха в стаята.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем електрическа камина за къща или апартамент, основните критерииКак да изберем електрическа камина за къща или апартамент, основните критерии
Електрически камини за домаЕлектрически камини за дома
Какъв вид камини за дачата саКакъв вид камини за дачата са
Как да изберем електрическа каминаКак да изберем електрическа камина
Как да изберем портал за каминаКак да изберем портал за камина
Инсталиране на електрическа камина със собствените си ръцеИнсталиране на електрическа камина със собствените си ръце
Камина със собствени ръце в апартаментаКамина със собствени ръце в апартамента
Как да направите изкуствена камина със собствените си ръцеКак да направите изкуствена камина със собствените си ръце
Как да направите декоративна камина със собствените си ръцеКак да направите декоративна камина със собствените си ръце
Интериорът на къщата с камина, ние избираме един за другИнтериорът на къщата с камина, ние избираме един за друг
» » Електрическа камина с въздушен овлажнител за домашна употреба
© 2021 BggeHat.com