Как да изберем портал за камина

Много собственици на къщи или апартаменти предпочитат да инсталират електрическа камина в жилището си. Изглежда почти същата като истинската камина, но няма обичайния огън, а електричеството. Някои производители инсталират на устройството си движеща се картина, която симулира пламък. Благодарение на това можете да се отпуснете до него и да представите истински огън.

В същото време, за да може електрическата камина да се вписва перфектно във вътрешността на стаята, е необходимо да изберете специален портал, който е вид рамково устройство. (Виж също: Кои са порталите за камини)


Видове портали за електрически камини


Говорейки за това как да изберем портал за електрически пожар, трябва веднага да отбележим, че те идват от различни материали и различни дизайни. Преди да изберете щанд, трябва да решите какъв стил ще бъде предназначен целият интериор. По традиция могат да се разграничат следните групи портали:



  • Стилизиран в старите времена,

  • Изпълнява се в стил хай-тек,

  • Изработен от класически минимализъм,

  • Завършена под камък.


как да изберете портал за електрическа камина

Най-популярни са порталите, направени в духа на античните мебели. Те обикновено имат разнообразие от декоративни елементи. Този вид щанд за камини се изработват както от дърво от различни породи, така и от пластмаса, завършени за естествени материали. От това, от което се правят портите, зависи от цената им.

Също често има портали за електрически камини, изработени от камък. Те перфектно се хармонизират с интериора, изпълнен в селски стил. Такива щандове са изработени от естествени или изкуствени материали. (Виж също: Камини от мрамор)

Класическият минимализъм изглежда добре в почти всеки интериор. Такива портали за електрически камини са компактни и хармонични в различни дизайни. Също така, производителите предлагат щанд, направен във футуристичен стил. Съвременните материали и необикновеният дизайн правят тези портали все по-популярни. В допълнение към камината, това обзавеждане има отделение за дискове, мултимедийно оборудване и др.


Какво да търсите при избора


За да направите добър избор на портал за електрическа камина, трябва да обърнете внимание на следните параметри. Първо, цената на тази мебел. Тя директно зависи от качеството, както и от материалите, от които се изработва стойката за огнището. Така продуктите от естествено дърво или камък имат много по-висока цена от тези, произведени от изкуствени материали. Въпреки това, и ще продължи най-малкото време.

На второ място, цветът на портала е важен. Камината, изпълнена в една и съща цветова схема като целия интериор, ще изглежда добре. В момента пазарът представя разнообразни нюанси на тази мебел. (Виж също: Камини електрически със собствени ръце)

Освен това трябва да обърнете внимание на функционалността на щанда за изкуствено огнище. Така че, мултимедийните портали за електрически камини позволяват поставянето на тях на аудио или видео оборудване. Те имат специални отделения за дискове, сейфове и други артикули. Това прави възможно използването на елемента за мебели по-широко.

Формата на портала може да варира. Някои собственици на къщи предпочитат оригиналния дизайн, други спират на класическата версия. Изборът в конкретния случай на определена форма зависи само от предпочитанията на собственика на жилището. Освен това има ъглови или челни портали за камината.



Това е важно. Поради факта, че камини имат различни размери, че е необходимо да се правят точни измервания, за да вземете приличен кадър от първия път, без да се налага да се върне няколко пъти на дилъра, за да подмени продукта за широк или тесен. (Виж също: Стенни камини)



Комбинация от стил електрическа камина и мебели


Тъй като инсталирането на електрически пожари в къщата става все по-популярно, производството на портали за електрически камини се разширява и модели, произведени в различни стилове се предлагат. Когато избирате конкретна камина, трябва да помислите как ще изглежда в комбинация с цялостния стил на интериора.



Електрическото огнище може или да допълни дизайна на стаята, или да изпъкне, в контраст с останалата част от мебелите. В последния случай камината е един вид фокусна точка, централното място на стаята. Така че, ултрамодерни стени комини ще се впишат идеално в стаята, декорирани в хай-тек стил. За стаи, направени в класически стил, можете да изберете портали, направени в стил "Империя", щедро украсени с допълнителни декоративни елементи.

Също така външният елемент на електрическата камина зависи от това къде ще бъде разположено огнището. Традиционно тя е разположена близо до стената. Въпреки това, разположен в средата на стаята, камината може визуално да раздели стаята в определени зони. За малките стаи е по-за предпочитане да изберете ъглов вариант, който ви позволява да пестите място. (Виж също: Инсталиране на електрическа камина със собствените си ръце)

Трябва да кажа, че основното нещо в комбинацията от мебели и камина е усещането за комфорт за собствениците. Следователно, изборът на определен стил е необходим по свое усмотрение и вкусови предпочитания.

На Съвета. За да бъде електрическата камина в центъра на стаята, уверете се, че уредът не е твърде скучен или просто. Можете да направите камината по-интересна с помощта на ефекта на пламъка, размера на устройството и, разбира се, оригиналния портал.


Характеристики на портали за електрически камини от камък


Особено популярни са порталите за електрически камини от камък. Те са естетически привлекателни и всъщност това е на външната страна на огнището, на което те обръщат внимание на първо място. Тяхната форма традиционно се изпълнява с буквата "P". В този случай можете да изберете портали в класически стил с минимални детайли и декорирани с допълнителни елементи, например колони, шарки, барелефи и т.н.

Портали за електрически камини от мрамор са доста популярни. В миналото този камък свидетелства за богатството и богатството. В момента камини, украсени с мрамор, също ще добавят към интериора на лукса и благодатта.

В допълнение порталите са изработени от гранит. За това плочите са полирани или полирани. Това покритие се счита за един от най-скъпите, тъй като процесът на добив на камък е доста труден. В този случай гранитът е издръжлив и издръжлив. Оригиналният дизайн и уникалните модели, които се предлагат на много модели, изглеждат не по-малко луксозни от тези, направени от други материали.

Животът на продуктите от различни камъни може да варира. Но съвременните материали и технологии позволяват да се удължи времето за работа, докато продуктът не може да загуби външния си външен вид в продължение на няколко десетилетия.

Портали за електрически камини


Какъв е порталът за електрическата камина в мрамор


Известно е, че мраморните портали за електрически камини имат доста висока цена. Това се дължи на факта, че е доста трудно да се произвежда такова нещо и изисква майстор на висока квалификация и опит. В края на краищата, малки парчета камък ще трябва да бъдат събрани заедно така, че всички елементи да са в хармония по цвят и структура.

В естествения мрамор често се срещат замърсявания и импрегниране. Завършването на камъка изисква голямо умение. Портали от мрамор могат да бъдат намерени в голямо разнообразие. Така че, понякога повърхността е полирана до блясък. В други случаи, камъкът е изкуствено възрастен, правят се малки пукнатини и нередности. Във всички случаи подобен портал ще даде уникална жизненост на интериора на стаята.

Така избора на външния вид на електрическата камина зависи главно от финансовите възможности и предпочитания на собствениците на къщата или апартамента. Този обект ще внесе топлина и уют в стаята и ще се превърне в централен елемент на стаята. Размерът и материалът, от който се прави порталът за огнището, се избират според всеки отделен случай.

Можете да допълвате интериора с други аксесоари или обзавеждане, съчетани с външния вид на електрическата камина. Това могат да бъдат багети, плотове, шкафове и т.н. Има видове електрически камини, които са предназначени за монтаж в стена ниша. Освен това производителите предлагат стени, стени или ъглови варианти на изкуственото огнище. Изборът на определен тип е повлиян от размера, дизайна и обзавеждането на помещението, в което се планира да бъде разположена електрическата камина.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Електрически камини за домаЕлектрически камини за дома
Камини електрически със собствени ръцеКамини електрически със собствени ръце
Как да се научите как да събирате камини със собствените си ръцеКак да се научите как да събирате камини със собствените си ръце
Как да изберем електрическа камина, за да създадем удобна и топла среда в дома?Как да изберем електрическа камина, за да създадем удобна и топла среда в дома?
Как да направите портал за камина със собствените си ръцеКак да направите портал за камина със собствените си ръце
Какъв вид камини за дачата саКакъв вид камини за дачата са
Как да изберем електрическа каминаКак да изберем електрическа камина
Инсталиране на електрическа камина със собствените си ръцеИнсталиране на електрическа камина със собствените си ръце
Електрическа камина с парогенератор, оригинално решение за градски апартаментЕлектрическа камина с парогенератор, оригинално решение за градски апартамент
Как да направите изкуствена камина със собствените си ръцеКак да направите изкуствена камина със собствените си ръце
» » Как да изберем портал за камина
© 2021 BggeHat.com