Рамки за камина как да направите оригинален дизайн?

Много жители на частни къщи и апартаменти инсталират камини, не само за отопление на жилищни площи, но и като декоративен елемент. Портали за тях могат да бъдат направени от различни материали - полиуретан, дърво, камък или чугун - всичко зависи от предпочитанията на наемателите и дизайна на стаята.

Видове портали за камината и материали за тяхното производство

Ако решите да направите своя собствена портал за камината, след това преди да започне работа трябва да определи своя дизайн. Има няколко типа рамки:

  • класически портали от този род най-често се намират в частни домове. Характерна особеност на тези дизайни е тежестта и монументалността на дизайна. В повечето случаи такава рамка не е украсена с допълнителни аксесоари;
  • портали в стила на "страна" - те са чудесни за камини, работещи на дърво. Това е доста проста конструкция, изработена от естествен или изкуствен камък;
  • оформящи се в стил "високотехнологични" - са изработени от конвенционална или оръжейна стомана и са украсени с елементи от стъкло;
  • дизайни в стил "модерен" - те могат да имат различни форми и цветове, класическите модели могат да бъдат комбинирани с модерни детайли. Тези рамки са идеални за стаи с всякакъв дизайн.
В частните къщи често има класически портали

В частните къщи често има класически портали

за на портала можете да използвате различни материали. Гипсовият картон е най-популярният, защото се характеризира със силна и лека светлина. В допълнение, това е един от най-евтините материали. В допълнение към гипсокартона, майсторите използват паркетни плочи, които след това се покриват с акрилни бои или самозалепващи се филми. Друга възможна опция е полиуретанова мазилка.

Подготовка и създаване на конструкция от гипсокартон

Преди да започнете да създавате камина, подгответе необходимите инструменти. Ще ви трябва:

  • профил на гипсокартон;
  • изолация;
  • смес за шпакловка и 2 шпатула;
  • грунд;
  • четки;
  • Метален ъгъл и решетка за ставите;
  • шкурка;
  • метален профил под формата на кутия.

Първо ще трябва да сглобите долната правоъгълна рамка. Ако камината е монтирана в ъгъл, тази част на портала ще има триъгълна форма. До рамката възможно най-добре закрепете вертикалните стелажи. Закачете стълбовете в горната им част. След това поставете рамката и използвайте ъглите, за да я закрепите здраво към стената.

Следващата стъпка е да инсталирате листовия материал и да го прикрепите с винтове. Присъединете се към плота с портала и го покрийте с хартия или филм, за да не се замърси. След това, образуваните фуги трябва да бъдат запълнени с шпакловъчен материал. Третият етап е завършването на портала. По този начин разчитайте на своя вкус и въображение. Можете да използвате изкуствен или естествен камък, керамични плочки или друг подходящ материал. Веднага след изсъхването на материалите, в портала може да се монтира електрическа камина.

Маса за електрическа камина - как да направите себе си?



Работната плоча е незаменима част от дизайна на рамката. Това не само прави попълването на портала, но също така ви позволява да оформяте и съхранявате различни скулптури и други битови предмети. Работната плоча може да бъде изработена от дебели ленти от шперплат, след което се поставя с облицовъчни плочки. Дървеният връх в края е покрит с лак. Друг обичаен вариант е продуктът, изработен от MDF, завършен с пластмасови панели.

Покривът може да бъде изработен от шперплат, дърво или MDF

Покривът може да бъде изработен от шперплат, дърво или MDF

За да направите плот, трябва да направите измервания на горната част на камината и да добавите още 10 см към получения размер.

След това продуктът се изрязва и покрива с антисептично съединение. След като продуктът се абсорбира в материала, той трябва да се шлайфа, за да се отърве от бръчките. Следващата стъпка е да покриете повърхността с грунд. След като изсъхне, дървесината е завършена с плочки, лакове или пластмасови панели. Масата е прикрепена към конструкцията с помощта на дюбели. Ако основата на продукта е изработена от шперплат, по-добре е да използвате винтове, тъй като монтирането на дюбели може да доведе до образуване на пукнатини.

И накрая - съвети от експерти

Закупуването на довършителни материали за рамката трябва да започне от дизайна на помещението, в което се намира камината. Рамката за електрическата камина трябва да бъде възможно най-точна, в противен случай могат да възникнат трудности при инсталирането на нагревателя - ще повредите тялото на устройството или неговата електрическа част.

Ако искате порталът да бъде грандиозен и да изглежда изискан, тогава експертите съветват да спрете избора си на дървото. Трябва обаче да запомните, че работата с този материал е малко по-сложна от тази на гипсокартоните. В процеса на работа с дърво, използвайте лепило за дограма. Това синтетично съединение ще предпази дървото от деформация и свиване на структурата. Трябва да се внимава водата да не прониква в дървесната конструкция, в противен случай материалът ще започне да се огъва и да се напуква.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Декоративна камина от полиуретан, как да си направите собствени ръцеДекоративна камина от полиуретан, как да си направите собствени ръце
Как да изберем електрическа камина, за да създадем удобна и топла среда в дома?Как да изберем електрическа камина, за да създадем удобна и топла среда в дома?
Как да направите портал за камина със собствените си ръцеКак да направите портал за камина със собствените си ръце
Как да изберем камина с дърва за изгаряне на дърваКак да изберем камина с дърва за изгаряне на дърва
Как да изберем портал за каминаКак да изберем портал за камина
Декоративни портали за камини, характеристики на строителството и довършителните работиДекоративни портали за камини, характеристики на строителството и довършителните работи
Видове портали за камина и характеристики на тяхното производствоВидове портали за камина и характеристики на тяхното производство
Как да направите изкуствена камина със собствените си ръцеКак да направите изкуствена камина със собствените си ръце
Очертайте камината идеи, опции, материали, съвети как да направите свои собствени ръцеОчертайте камината идеи, опции, материали, съвети как да направите свои собствени ръце
Интериорът на къщата с камина, ние избираме един за другИнтериорът на къщата с камина, ние избираме един за друг
» » Рамки за камина как да направите оригинален дизайн?
© 2021 BggeHat.com