Видове портали за камина и характеристики на тяхното производство

Какъв е порталът за камината, не е известен на мнозина, въпреки че този термин отдавна е бил чут. Ако разгледаме неговата структурна особеност, неговата основна функция е да създаде защита за стените и заобикалящата ни среда от негативните ефекти от високите температури. Въпреки това, наскоро изкуствено огнище стана все по-популярно. Тук порталът играе изключително декоративна роля и се докосва от тона на цялостната концепция.

Можете да направите подобна рамка на камината по поръчка или сами. Най-добрите материали за съществуващите конструкции са винаги тухли, мраморни плочи и различни камъни, въпреки че гипсокартон, гипс, полиуретан и дърво са подходящи за фалшиви продукти.

Електрическа камина за дома
Електрическа ограда зае мястото си в къщата

Стилистични сортове

Преди да започнете да създавате дизайн, е много важно ясно да определите за себе си коя стил е по-добре да се движите. Има много вариации по този въпрос, но всички те имат стандартно начало, взето от основния дизайн на стаята.

  • При декорирането на голяма селска къща, вила и дори малка вила собствениците обикновено избират портал за камина в класическата версия. Такъв продукт се отличава със строги форми и някакъв вид фундаменталност. Консервативните тонове и естествени материали преобладават тук.
  • Напоследък, все по-популярен стил на страната, той също се нарича селски. Огнището в къщата, направено в подобен дизайн, е неразделна част. Често това е оперативна структура, която работи върху дървесни горива. Основният елемент в дизайна е винаги естествен камък или неговата висококачествена имитация, също е възможно да се украсяват с плочки, да се използват техники на стареене.
  • Друг обичаен стил е модерен от много години насам. Той успешно съчетава нотите на класиката и съвременните технологии. Портали за камини могат да бъдат с всякаква форма и цвят, е приемливо да се прилагат рисунки и орнаменти. С този подход огнището изглежда много хармонично и изпълва стаята със специална уют.
  • Съвременните млади хора имат повече вкус стилистиката на високите технологии, където при проектирането на портали се използва специално закалено стъкло и метал, се използва оръжие от стомана. Създаването на такъв дизайн изисква внимателно разглеждане, защото всеки елемент в помещението трябва да бъде функционален и не може да излезе извън общата концепция.
Най-популярният бял цвят
Бялото е най-популярното

Струва си да се отбележи, че по същество какъв е порталът за камината, в по-голямата си част зависи от функциите, възложени на самата огнище. Ето защо, при разработването на дизайна не се фокусира само декоративна и естетична страна на въпроса, но това се взема предвид ергономичност и пространство, за да не се задейства ограбен ценно място, ако в стаята на малка площ.

При повечето класически и други проекти се използва U-образният портал. Това е начинът да се спести място. Създаването на портал за камина е труден процес, особено ако се извършва без външна помощ, но невероятно очарователен.

Асортимент от материали

Започнете преглед на материалите е от класическите опции. Често, когато е построен портал за камина или е планиран плот, експертите препоръчват използването на естествен камък. Проблемът обаче е, че тежи много, дори ако се използва неговият заместител. Да се ​​справиш с такъв материал е отвъд всички сили, а не всяко огнище е предназначено за голяма маса на продукта.

Използване на естествен камък
Изграждане от естествен камък

Благодарение на широк спектър от строителни материали, сега е възможно да изберете този, който ще бъде гъвкав и лесен за работа, когато става въпрос за новодошли.

  • За камина в класически стил можете да използвате дебела дъска. В този случай дървото трябва задължително да бъде подложено на процедурата на тонизиране и да бъде боядисано с няколко слоя лак.
  • Говорейки за евтини опции, когато финансовите средства ще бъдат изразходвани малко и резултатът ще задоволи. Струва си да се разгледа такъв добре познат материал като MDF. След като е монтиран върху проекта, той трябва да бъде обърнат с керамични плочки или ламиниран с филм.
  • Един бюджетен декоративен портал за камина често се изработва от листове от гипсокартон или блокове от пяна. Но такъв материал може да се използва само при фалшиви конструкции, когато няма открит огън, който няма да доведе до пожар. Вътре в портала е по-добре да се покрие със слой от термозащитен филм за по-голяма безопасност (ако фокусът е електрически). Горната подова настилка е покрита с плочки, облицована с плочки или измазана.

Що се отнася до дървото, не е толкова трудно да се работи с него, както изглежда на пръв поглед. Тя е доста гъвкава и ви позволява да правите дизайни с различни форми. Като декоративен елемент се практикува практиката на дърворезба или прилагане на стилно мелене. За съжаление, такива неща могат да се извършват само от специалисти или от тези, които имат подходящо оборудване.

Дърво подстригване
Дървено покритие

Този портал на камината не е подходящ за сегашната камина, защото все пак, дори и при правилното третиране, ще остане риск от запалване. Сред забелязаните недостатъци се увеличава тенденцията към бърза деформация, загуба на оригиналния вид, което се случва, когато стаята не поддържа постоянна температура и влажност.

независимото производство



Ако всички въпроси, свързани с това как да направите портал за камина със собствените си ръце, са били изучавани дълго време, но желанието не изчезва, тогава трябва да използвате алгоритъма по-долу. Това ще помогне да се направи процесът в правилния ред, което ще спести време и пари.

На първо място, необходимо е да се извърши цялата подготвителна работа. Без тях конструкцията е неприемлива. Първо, струва си да разберете каква ще бъде бъдещата камина с портала. Тя се определя от вида на фокуса: активен, електрически (симулиращ) или просто фалшива конструкция.

Фалшива камина в стаята
Фалшиво огнище

За да спестите място в стаята, ако камината е издигната в апартамента, струва си да се разгледат ъгловите модели, които не отнемат полезния район. Ако стаята е просторна, тогава тя може да бъде квадрат или правоъгълник, построен по стената.

Ако фантазия и въображение работил вече има една картина трябва да изглежда като портал комин, тогава трябва да се движи на собствени идеи за това парче хартия (възможно е по-малък мащаб). Ако няма умения за рисуване, тогава дизайнерите или компютърните програми, в които може да бъде моделиран порталът, ще бъдат спасени.

Освен това е необходимо да се изчисли подробно колко и какви материали ще се изискват за изграждането на кутията, нейната инсталация и облицовка. Само след всичко това си струва да отидете за покупка и можете да започнете процеса на внедряване.

Прост вид камина портал
Просто изграждане на камина портал

Първоначално, съгласно чертежа, се прави долната част на конструкцията. След това е необходимо да се прикрепят към него вертикални водачи, които се движат по поддържащата стена (метални стойки). След това се извършва свързването на горната част на монтираните стелажи.

Следващата стъпка е да инсталирате пристанищата, за това ще ви трябва специални ъгли, направени от метал. Моля, имайте предвид, че те са свързани директно към самата стена. В зависимост от избрания материал, изрязаните части се закрепват със специални винтове или винтове.

Сега на върха на конструкцията поставете готовия плот или рамка на камина, предварително покрити с филм или покрити с хартия, за да не се замърсят. След това трябва да прегледате структурата и да определите дали има места за работа например върху шевове, фуги или пукнатини. Ако са налице, е необходимо вграждане, в противен случай структурата може да се деформира по-късно.

Когато основната работа приключи, трябва да покриете повърхността. Изработва се от изкуствен камък, плочки, мазилка или дърво, което зависи от личните предпочитания и вида на огнището. В крайна сметка, просто трябва да изчакате, докато докинг сместа изсъхне, и можем да кажем, че камината със собствените си ръце и портала са готови.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Електрически камини за домаЕлектрически камини за дома
Изграждане на портал за електрически пожар със собствените си ръце, общи принципиИзграждане на портал за електрически пожар със собствените си ръце, общи принципи
Ние правим себе си прост и красив портал за камина от различни материалиНие правим себе си прост и красив портал за камина от различни материали
Камини електрически със собствени ръцеКамини електрически със собствени ръце
Декоративна камина от полиуретан, как да си направите собствени ръцеДекоративна камина от полиуретан, как да си направите собствени ръце
Как да направите портал за камина със собствените си ръцеКак да направите портал за камина със собствените си ръце
Как да изберем камина с дърва за изгаряне на дърваКак да изберем камина с дърва за изгаряне на дърва
Как да изберем портал за каминаКак да изберем портал за камина
Декоративни портали за камини, характеристики на строителството и довършителните работиДекоративни портали за камини, характеристики на строителството и довършителните работи
Как да направите изкуствена камина със собствените си ръцеКак да направите изкуствена камина със собствените си ръце
» » Видове портали за камина и характеристики на тяхното производство
© 2021 BggeHat.com