Декоративна камина от полиуретан, как да си направите собствени ръце

Като декоративен елемент за вашия апартамент, можете да използвате активно фалшиви камини. Те са призовани да придадат уют на къщата, да създадат аура на спокойствие и домашен комфорт около себе си. В същото време този дизайн със сигурност ще се превърне в центъра на вниманието, главния акцент на стаята и привличането на вашия интериор.

Има изобилие от опции за изкуствена камина, можете да изберете дървена, гипскартон, камък или дори картонена версия, или да монтирате камина, изработена от полиуретан. В тази статия ще говорим повече за Портали за камини, изработени от полиуретан, помислете за тънкостите на управлението на такъв материал, своите предимства, ще проучи практиката на създаване на фалшиви камини, изработени от полиуретан с ръце.

Имитация на бяла камина в спалнята
Оригинална бяла фалшива камина в спалнята

Предимства на полиуретана

Съвременният материал за производство на изкуствени камини е добър в много отношения, сред които:

  • Крепост и сила. Полиуретанът е достатъчно здрав материал, неговата устойчивост на удар позволява да се защити вътрешността на камината и външната обвивка.
  • Дълъг експлоатационен живот. Поради своите качествени характеристики, или по-скоро висока якост и пластичност, полиуретановите продукти дълго време изглеждат нови. Те не се спукват, не се деформират, не се страхуват от външни механични влияния, не се превръщат в жълто с времето като гипс и остават в първоначалното състояние за дълго време.
  • Голям работен температурен диапазон. Полиуретанът е в състояние да издържа на студените условия на работа и горещ. Работният му обхват е от -40 ° C до + 80 ° C. Въпреки това, той не изпуска в атмосферата на помещението никакви елементи, вредни за хората и животните. Слагайте такива дизайни дори да вземете домашни алергии.
  • Материалът не гори, а само се топи. Дори ако инсталирате полиуретанов портал, поставете свещите в него и нещо се обърка, не се паникьосвайте веднага. Полиуретанът има отлични характеристики на огнеупорност, не изгаря, а само плавно се запалва.
  • Интериорът изглежда много приличен. Благодарение на своята текстура, цветове, украса, порталът за камина от полиуретан изглежда много добре във всеки интериор. Ето защо много дизайнери активно използват камина имитация за да създаде хармоничен и висококачествен интериор. Много хора покриват мазилката със златна или сребърна патина, за да създадат наистина луксозен продукт.
Почивна зона в хола
Ъгъл на отпускане в хола
  • Голям асортимент в магазините. Ако искате да си купите готов портал или просто циментова замазка от полиуретан, тогава със сигурност ще се радвате да научите, че в строителните магазини има просто огромен избор от такива неща. От прости и нечести до помпозни и високопланински, подобно на мазилка от царските дворци.
  • Лесен за използване. Инсталирайте си камина, изработена от полиуретан, е много проста, не са необходими специални умения. Опцията за покупка е незабавно готова, трябва само да бъде разопакована и поставена на правилното място. Няма да е трудно да го прехвърлите, защото тежи малко. Ако решите да лепирате мазилка от полиуретан върху гипсокартон или шперплат, тогава няма да има специални затруднения. Основното нещо е да се използва определено лепило, което сигурно ще фиксира декоративните елементи.
  • Лесно почистване. Полиуретан не се страхува от влага, така че мокро почистване с вода и дрипи за него не е ужасно. Трябва да се отбележи, че дори съвременните домакински химикали не увреждат материала. Ето защо можете лесно да поддържате фалшивата си камина в приличен, чист и чист външен вид.

Ако искате да украсите вътрешното пространство на апартамента с малки сили, ако искате да направите елегантен, естетически атрактивен елемент в интериора, обърнете внимание на декоративните портали за камини от полиуретан. В този случай можете да изберете продуктите си в почти всеки стил, защото трябва да комбинирате фалшивата камина с интериора на къщата.

Изборът на правилния стил

Правилно избраното стилистично решение за фалшива камина позволява създаването на пълно хармонично пространство, в което има един ясен и очевиден акцент. Експертите съветват избора на сляпа камина, за да съответства на външния вид на стаята. Какви са най-подходящите опции:

Красива рамка от електрическа камина
Електрическа камина в луксозния портал
  • На първо място, разбира се, класическата версия на камината със строги и правоъгълни контури, масивна гледка и проста архитектура. Класическите вариации добавят към твърдостта на стаята, сериозността, определят общ тон с висока яркост.
  • Избирайки продукт в стил "Арт Нуво", ще получите оригинален, може би дори екстравагантен дизайн. Фалшивите камини в този стил са най-често уникални, те са предназначени за специфичен интериор, като се вземат предвид техните характеристики. Основната идея на модернизма е смесването на различни стилове.
  • Интересно решение може да бъде фалшива камина в стила на конструктивизма. Основната идея на тази посока е, че всички неща трябва да имат някакъв вид функционалност. Например дизайнерите често създават дървени фалшиви камини, в който кухините играят ролята на нощни шкафчета за съхранение на нещата. В случая на полиуретан има и различни възможности за използване. Например, можете да инсталирате електрическа камина в пещта на портала, по този начин вие създаване на симулация на пожар, и добавете функцията за отопление на помещенията.
Красива порта от полиуретан за изкуствен огън
Красива камина портал, изработени от полиуретан
  • За модерния интериор в стила на високите технологии, градския, минимализма се избират подходящите продукти. Най-често това са прости дизайни, наподобяващи дистанционно класическите аналози. Камини от полиуретан в модерния интериор са посрещнати не само защото са изработени от нов материал, те са почит към традициите.


Имайте предвид, че класическото представяне на фалшивата камина може да отговаря на повечето интериори, така че ако не знаете кой стил да изберете, може би вашият прерогатив е класически.

Купете или изграждайте себе си

Както казахме по-горе, можете да закупите готов продукт в магазина, да го приберете вкъщи и да го инсталирате на правилното място. След украса ще получите огромна фалшива камина, изработена от полиуретан, която ще се превърне в центъра на вниманието в стаята, нейното основно явление.

Тих интериор в хола
Задържан стил на декориране на всекидневната

За любителите на ръчната работа няма и препятствия, защото е доста лесно да направите декоративна камина от този материал със собствените си ръце. За да направите това, трябва да преминете през следните етапи на работа:

  • На първо място, трябва да изготви план за камина портал на хартия, изготвяне на чертеж. Тук основното е да се определят точно размерите на бъдещия продукт, което ще помогне да се ориентирате правилно по терена и да закупите точното количество материали.
  • На втория етап е необходимо да се подготви място за строителство, да се изравнят стените и пода, ако е необходимо.
  • След това се зареждаме с инструменти и материали. По време на работа, е необходимо да видя, митра кутия, рулетка, ниво, молив, лепило, полиуретаново, шпатули, шкурки, отвертка, винтове, дюбели.
  • Започнете работа трябва да бъде с подготовката на елементите на камината, които са нарязани от парчета от полиуретан в съответствие с определения размер.
Най-простото изпълнение на камина
Проста вариация на темата за домашната камина
  • След това се монтира самата конструкция, елементите се закрепват заедно с подходящо лепило и винтове, в зависимост от местоположението им. Преди залепването на частите е важно да ги подготвите, почистете и обезмаслете. При монтажа е необходимо да се обърне внимание на нивото на конструкцията и на нейните ъгли, така че рамката да е равна.
  • След сглобяването на рамката, тя е поставена, за да я доведе до оптимално състояние, а след това и финала. Като завършващ материал се използва мазилка от полиуретан, специално изработена за камини. Мазилката е залепена върху портала със специално лепило. Натиснете го към основата с еднаква сила. При желание завършената конструкция може да бъде боядисана. Картината ще скрие всички следи от сглобяване, стави, закопчалки. За боядисване е най-добре да се използват акрилни бои. Два слоя по принцип ще бъдат достатъчни.
  • След като завършите външната част на фалшивата камина, трябва да преместите вътрешната част. Пещта е декорирана по ваш вкус, ако е необходимо, вградена е необходимата технология. Изглеждат страхотно камини със свещи вътре, най-малко дизайнерите много харесват такива вариации.

Няма големи затруднения при изграждането на портала от камини от полиуретан, най-важното е непрекъснато и внимателно да се изпълнява цялата работа.

В заключение искам да отбележа, че полиуретановата фалшива камина е отлична декоративна структура, чието изграждане не е толкова трудоемко, но е трудно да се надцени ефекта от наличието на такава структура в апартамент. Създайте уютна и комфортна домашна атмосфера заедно с подобни адаптации.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се изгради декоративна камина със собствените си ръце, от която да се направи фалшива каминаКак да се изгради декоративна камина със собствените си ръце, от която да се направи фалшива камина
Декоративна гипска камина със собствени ръце, като се използва мазилка от гипсДекоративна гипска камина със собствени ръце, като се използва мазилка от гипс
Камина от картонени кутии със собствени ръце, майсторски класове за изграждане на фалшиви каминиКамина от картонени кутии със собствени ръце, майсторски класове за изграждане на фалшиви камини
Как да направите камина от дърво със собствените си ръце, фалшива камина от дърво, шперплатКак да направите камина от дърво със собствените си ръце, фалшива камина от дърво, шперплат
Ъглови електрически камини за апартаменти и къщи, тяхното достойнство и основни сортовеЪглови електрически камини за апартаменти и къщи, тяхното достойнство и основни сортове
Фалшива камина декоративна имитация за поставяне в интериораФалшива камина декоративна имитация за поставяне в интериора
Симулация на камината във вътрешността на хола, оригинален дизайнСимулация на камината във вътрешността на хола, оригинален дизайн
Как да се изгради камина от пяна по своему, със собствените си ръце у домаКак да се изгради камина от пяна по своему, със собствените си ръце у дома
Как да изберем портал за каминаКак да изберем портал за камина
Камина със собствени ръце в апартаментаКамина със собствени ръце в апартамента
» » Декоративна камина от полиуретан, как да си направите собствени ръце
© 2021 BggeHat.com