Как да се изгради камина от пяна по своему, със собствените си ръце у дома

Всеки иска да направи пространството на дома си уютно, удобно и приятно за живот. Интериорен дизайн, мебели, пердета и текстил, декоративни елементи и аксесоари ни помагат в това. Един от любимите елементи на декор на много градски жители са фалшиви камини, които са безопасни аналози на истински системи с жив огън.

Всеки може да изгради фалшива камина, няма нищо сложно в това и най-важното, че може да бъде създадено от съвсем различни материали. Вече говорихме за това как, как да се изгради нова камина от картонени кутии, и днес ще говорим как да издигнем фалшива камина от пяна.

Каменна камина с декорация в отличен стил
Бяла манекена с красиви покрития

Пластмасов продукт от пяна

Това вероятно е най-лесният начин да се изгради камина от листове и парчета пяна. Това е гъвкав материал, с който е много лесен за работа, създава различни триизмерни изображения, интересни контури. В допълнение, цената на листа от пенопласт е ниска, така че не се нуждаем от голям бюджет за изграждането на такава структура.

За да изградим камина от полистирол със собствените си ръце, ще се нуждаем от:

  • Голяма картонена кутия или големи листове картон. От този материал ще бъде възможно да се направи силна рамка. Ако вземете кутия от хладилник или други масивни домашни уреди, тогава можете да изградите голяма структура, която ще бъде много подобна на оригинала.
  • Плочи от пяна пластмаса, те обикновено имат дебелина в областта на 1-1,5 сантиметра.
  • Scotch или Krepp (тиксо), лепило, строителство нож, ролетка, маркер, за да се създаде силна структура, непременно трябва да имате правилни измервателни форма инструменти.
  • Замазка и боя за окончателна обработка на готовия модел на камина.
  • Декоративни елементи от пяна или полиуретан, за да се направи рамката и приличен външен вид.

За да направите продукта с желания размер и форма, преди да започнете работа, трябва да измерите пространството, определено за камината от пяната, да направите рисунка или обща скица. Формата и външността на фалшивата камина могат да бъдат огледани в интернет.

Изкуствена камина в голямата стая
Обикновено в строителството изкуствена камина

Имайки готов чертеж, ще бъде лесно да го прехвърлите на подготвения картон. От картона се създава обща рамка. Вътрешността на картонената кутия се нарязва и сгъва навътре, така че се постига желаният обем. Ако искате да направите ъглова версия, картонът трябва внимателно да бъде маркиран и да бъде прерязан чрез по-сложна схема. Използвайки лепяща лента и лепило, дизайнът е фиксиран. Обърнете внимание на това да стои плоско на пода, а не да потъне встрани. Направете солидна основа.

Когато рамката е готова, тя се залепва с пяна, която се нарязва на парчета от листа. По този начин се постига желаният обем и форма на бъдещата камина. Като плот, който е поставен върху структурата, можете също да използвате полистирол или да отрежете парче шперплат.

За да се определи резултата, пенопластната камина shpaklyuyut. Това може да се направи с универсална шпакловка, която се продава във всеки строителен цех. Сега, за да завършим изображението, остава само да боядисваме получения портал от пяната. За боядисване акрилните или бои на водна основа, които нямат миризма, са идеални. Можете да направите всеки цвят или да оставите стандарта бял.

Завършването на работата по фалшивата камина, тя трябва да бъде украсена. Можете да го направите, като използвате пластмасови и полиуретанови елементи. Например, лепило по периметъра на красива формоване, и от краищата на декоративни елементи под формата на колони или циментова замазка от различен вид. Оформянето на каси, шпакловане, ъгли и други декоративни елементи се закупуват във всеки строителен цех.

Фалшивата камина е готова за употреба
Готов за използване фалшива камина

Ако искате да отрежете фалшива камина от картон и полистирол, така че да изглежда като истинска тухла, можете да използвате три варианта:

  1. Залепете го с пластмасови панели с имитация на тухли или зидария.
  2. Vekleit рамка с винил тапет с подобен модел. В екстремни случаи, хартиени аналози.
  3. Начертайте картина на тухлена зидария с импровизирани средства.


На последния етап от работата украсяваме зоната вътре в портала, както и зоната около него.

Подготовка на подходящи дъски
Видяхме ги по размер

Пещта от пенопластната камина се запълва по различни начини:

  • Най-лесният вариант е да се направи пожар върху платното и да се закрепи вътре.
  • Лесно е да направите изкуствен огън с помощта на вентилатор и кърпа.
  • Ако искате пещта да блести, достатъчно е да поставите LED гирлянд или електрически свещи в него. За да подобрите ефекта на блясъка, можете да го поставите в огледалото на огледалото, като го залепите към стените.
  • Запълвайки кухината с декоративни дърва за огрев и смърчови клони, получаваме хубав външен вид и лек иглолистен аромат.
  • Често се използват красиви камъни, конски шипки, истински дърва за огрев.
  • В дългосрочен план винаги можете да слагате красиви свещи вътре и до изкуствен комин.

След като сте построили камина от полистирол със собствените си ръце, ще получите голямо удовлетворение от свършената работа и крайния резултат. Той със сигурност ще донесе уют, уют и спокойствие в дома ви. Най-важното е, че на етапа на скицирането изберете правилната стилистика на бъдещия продукт.

Подготвяме основата на пяната
Изграждане на портал

Стилистика на камината

Създаването на декоративна камина, изработена от пяна пластмаса, със сигурност трябва да се придържа към някакъв стил. Най-добре е, че е в хармония с общата идея за интериора на вашата стая. В този случай фалшива камина, поставена в хола или друга стая със сигурност ще се превърне в основен акцент. При декориране и изграждане можете да изградите четири основни стила:

  • Класически стил. Ако ви харесват прости форми, ясни граници и строги контури, тогава най-добре е да се съсредоточите върху класическия стил. Декоративната камина, направена по този дизайн, ще се впише идеално в повечето интериори.
  • Арт нуво стил. За разлика от класиците, при използването на стил "Арт нуво", трябва да включите въображение. Отличителните черти на тази посока са: оригинални комбинации от цветове, интересни и неочаквани форми, смесване на класически и съвременни тенденции. Камини в стил "Арт Нуво" са в повечето случаи изключителни, които ясно съответстват на дизайна на стаята.
  • Стилове на минимализъм, градски и високотехнологични. Модерните стилове се характеризират с технологичен дизайн, прости контури и спокойни и хладни тонове в дизайна. При декорирането на камина може да се използва стъкло и метал. Вградената горелка за биогорива може да бъде отлично допълнение към вашия декоративен портал. В този случай обаче е необходимо да се спазват правилата за противопожарна безопасност.
  • Страна стилове, Прованс. Тези стилове се характеризират с естествен завършек, домашна топлина и комфорт, лекота, наивен прост и елегантен. Когато декорирате фалшивата комина от пяна, тези стилове определено трябва да използват дървени елементи.
Фалшива камина със свещи вътре
Фалшива камина със свещи в камина

Имайте предвид, че фалшивата камина, изработена от картон и пяна е достатъчно лесно, така че ако искате да може лесно да се мести из апартамента, поставени в различни места и дори една стая, да получите по празници и през седмицата за почистване.

В същото време още преди етапа на строителството е желателно веднага да се реши къде ще бъде разположена декоративната камина, тъй като местоположението може да повлияе на нейната форма и външен вид.

версии

В зависимост от местоположението на камината в апартамента, той може да бъде ъгъл, стена, вграден или остров. Тази класификация се прилага за всички видове камини от настоящето до изкуствените. Помислете как да направите камина, изработена от пяна, веднага трябва да решите какъв вид ще бъде:

Изграждане на макет на стена камина
Декорация на камина от камък и полистирол
  • Най-простата версия е монтирана на стена. В този случай порталът е построен, като се има предвид, че една от стените му ще бъде в непосредствена близост до стената на стаята. В този случай можете да го поставите във всяка стая близо до стената, основното е, че има свободно пространство.
  • Ъглова камина, както вероятно си предположил, се намира в ъгъла на стаята. Основното му предимство е спестяване на място. При конструирането на такъв продукт трябва да се вземе предвид факта, че две стени на камината ще бъдат съседни на стените на стаята.
  • Вградените камини са най-често планирани на етапа на дизайна на къщата, така че няма да ги отнасяме към самопроизведени варианти. Но все пак, ако имате подходяща ниша, е напълно възможно да поставите в нея камелия или просто да я накарате да я разкрачите под пещта. Ако има стена от гипсокартон в къщата си, няма да е трудно да направите ниша.
  • Островните камини се отрязват от всички страни. Те обикновено се намират в центъра на стаята или в някаква част от нея, на известно разстояние от стената. Използването на подобна техника в дизайна ви позволява да направите уверен и ясен акцент в стаята.

В нашия случай, когато конструирате камина от пенопласт, най-добре е да изберете опция за стена или ъгъл. Това са оптималните типове за домашен декоративен елемент.

В заключение искам да отбележа, че всеки може да построи камина от пенопласт, тъй като няма нужда от специфични умения или инструменти. Целият процес ще ви отнеме няколко дни и резултатът със сигурност ще ви достави удоволствие.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Камина от картонени кутии със собствени ръце, майсторски класове за изграждане на фалшиви каминиКамина от картонени кутии със собствени ръце, майсторски класове за изграждане на фалшиви камини
Как да направите фалшива камина със собствени ръце, технология за производствоКак да направите фалшива камина със собствени ръце, технология за производство
Как да направите камина от дърво със собствените си ръце, фалшива камина от дърво, шперплатКак да направите камина от дърво със собствените си ръце, фалшива камина от дърво, шперплат
Фалшива камина декоративна имитация за поставяне в интериораФалшива камина декоративна имитация за поставяне в интериора
Симулация на камината във вътрешността на хола, оригинален дизайнСимулация на камината във вътрешността на хола, оригинален дизайн
Нова година камина от кутии със собствените си ръце, стъпка по стъпка техникаНова година камина от кутии със собствените си ръце, стъпка по стъпка техника
Фалшива камина със свещи, създавайки свещ камина със собствените си ръцеФалшива камина със свещи, създавайки свещ камина със собствените си ръце
Камина със собствени ръце в апартаментаКамина със собствени ръце в апартамента
Как да направите изкуствена камина със собствените си ръцеКак да направите изкуствена камина със собствените си ръце
Какво мога да направя с една домашна камина, изработена от гипсокартон, подходящи материалиКакво мога да направя с една домашна камина, изработена от гипсокартон, подходящи материали
» » Как да се изгради камина от пяна по своему, със собствените си ръце у дома
© 2021 BggeHat.com