Как да се изгради декоративна камина със собствените си ръце, от която да се направи фалшива камина

Обикновено се смята, че заедно с домашното огнище, топлина, комфорт и комфорт идват в къщата. В частна къща за изграждане на печка или камина не представлява голям проблем, но какво ще кажете за жителите на мегаполис, живеещи в апартаменти на многоетажни къщи, където няма възможност за изграждане на такава сграда? Дизайнерите откриват изхода, като предлагат да се направи декоративна камина, която прилича на истинска камина, но няма правилна функционалност.

Простата и банална имитация на камината в апартамента ви позволява да трансформирате целия интериор, да създадете подходяща атмосфера на домашен комфорт. Същевременно има много възможности за изграждане на такива структури, а изборът на материали е просто огромен. В тази статия ще говорим за това как да се направи декоративна камина с ръцете си, погледнете най-популярните видове материали от които са такива неща, ще ви бъде даден инструкции стъпка по стъпка, за да ви помогнат бързо да се изгради красива и изключително изграждане на техните собствени.

Пълна симулация на настоящата камина с огън
Пълна имитация на настоящата противопожарна система

Общи моменти

Както вече казахме, в градски апартамент не може да се постави истинска печка или камина. Разрешението за изграждане на такива структури трябва да бъде поискано от надзорните организации и те несъмнено ще се отрекат, мотивирайки го от липсата на необходимите комини в къщата и слабите тавани. Ето защо жителите на града трябва да гледат по-отблизо фалшивите камини, декоративните аксесоари, изпълнявайки само естетическа функция.

Качествено направени имитация на камината със собствените си ръце в апартамента ще заемат достойно централно място. Тя ще се превърне в основен акцент в стаята, нейната основна атракция. В този случай, няма особени затруднения в изграждането на такова чудо, можете лесно да направите фалшива камина себе си, дори ако нямате умения за строителни работи.

Ако искате някаква функционалност, а не само съзерцание изкуствено направи огън, тогава това е допустимо в портала на нашата симулация да се интегрира електрически пожар или био камина. Тези две съвременни устройства са добри по свой начин:

  • електрическа камина пресъздава функцията на отопление;
  • Био-камината дава възможност да се възхищаваме на истински огън.
Прост дървен портал със свещи вътре
Елементарен дървен портал със свещи

Изграждането на фалшива камина със симулация на пламъка е много вълнуващо и интересно, като се започне с разработването на скица на бъдещата конструкция и завършване на декорацията на готовия продукт. Ако се обърнете към въпроса за създаването на такъв декоративен елемент, лесно е да разберете, че има много предимства за такава сграда, например:

  • Разбира се, бюджетът за изграждане на фалшива камина със собствените си ръце се приема, но дори и ако използвате най-скъпите материали за довършителни работи, ще бъде достъпна и малка. Ако искате да построите фалшива камина от картон, тогава цената на такава структура ще бъде най-минимална. Във всеки случай, за да поставите в апартамента фалшив аналог на камината ще бъде евтин.
  • За да направите фалшива камина със собствените си ръце, ще са необходими строителни материали. Всички те могат лесно да бъдат намерени във всеки строителен магазин, а много от тях вече ви притежават у дома. Цената на материалите също е доста достъпна.
  • Изграждането на такива структури изисква творчески подход, особено на етапа на декорация, а тук имате пълна свобода. Ако не ви харесва крайният резултат, винаги можете да промените външния вид на структурата. Този подход прави вашата конструкция универсална, подходяща за различен интериор.
  • За да украсите фалшива камина, често не се изискват скъпи и изключителни материали, най-често има достатъчно инструменти. Някои опции обикновено не включват декориране в прост смисъл на думата.
  • Полученият дизайн отговаря на всички стандарти за пожарна безопасност, особено ако използвате само изкуствен огън, изкуствени дърва за огрев.
Порцелан за гипс за камина бял цвят
Голям гипсов портал за камината

След като сте поставили за цел да изградите фалшива камина със собствени ръце, е желателно ясно да си представите как ще изглежда в края на краищата, как ще се побере в интериора. Условно е възможно тези структури да бъдат разделени на три групи:

  • Сред имитиращите истински камини на сградите са тези, които напълно съответстват на външния им вид на истински аналози. Направен въз основа на този принцип, излъчването на външен вид не се различава от истинската камина, тъй като се използват едни и същи размери, се използват подобни материали, се извършва класическа декорация и в пещта има и истински огън, това е био-камина горелка. Да направиш фалшива камина от тухли от този вид е доста трудоемка и скъпа, но ако искаш да пресъздадеш пълна камина, това е идеална възможност.
  • Друг вид декоративни камини включва създаването или закупуването на обемисти портали. Камината на този план имитира появата на този аналог, но често е декориран според вкуса на собствениците. В камината на този дизайн се поставя декоративно дърво, свещи, красиви аксесоари, в редки случаи имитация на огън.
  • Последният вид отдалеч прилича на истинска камина, но общата идея предполага точно тази структура. Това е алтернативен начин да върнете огнището вкъщи, например, като го нарисувате върху платно и го поставите на стена или поставите кутия със свещи в ъгъла.
Хармоничен интериор на стаята с изкуствена камина
Хармонично вградена камерна макет във вътрешността на стаята


В зависимост от опцията от горното, което сте избрали, конструкцията може да е малко по-различна. Например, за да направите декоративна камина в естествен размер със собствените си ръце от тухли, ще трябва да овладеете зидарията и да създадете картонен модел, който просто трябва да имате фантазия и остър нож.

Характеристики на избор на материал

Изборът на строителни материали за направата на изкуствена камина е много голям, разнообразието от опции е невероятно, но трябва да намерите подходящата за вас. За да направите правилния избор, се ръководят от редица фактори: Вашите работни умения, бюджет, интериор на стаята, желания резултат. Какво предлагат строителните магазини:

  • Тухла - се използва за изграждане на обемисти висококачествени аналози. За изграждането на сградата ще са необходими ясни чертежи, голям бюджет и отлични умения за строителни работи. Отличното допълнение към подобна декоративна сграда, изработена от тухли, може да бъде истински пожар, който лесно може да се получи чрез инсталиране на био камина в системата.
  • Дървен материал - под дървото означава шперплат, ПДЧ, ПДЧ, дървен материал. Да се ​​изгради дървена камина няма да бъде много трудно. Рамката се закрепва от гредата и се натрупва с шперплат или веднага се създава структура от готовите листове от ПДЧ. Полученият дизайн ще има достатъчна здравина, което ще му позволи да постави допълнителни декоративни аксесоари върху него. Как да направите камина камина в дърво можете да видите на много сайтове, включително и наши.
Оригиналната дървена конструкция под формата на портал
Оригиналната дървена сграда под формата на портал
  • Гипсокартон - този материал се използва за покриване на метална или дървена рамка с декоративен продукт. Направете камина от гипсокартон могат да бъдат всеки, това е най-съвместимият и лесен за инсталиране строителен материал. Наръчниците за изграждането на модели на тяхното giprok в Интернет са пълни.
  • Полиуретан - по-често в магазините се продават готови портали от този материал. Просто трябва да донесете декоративна камина от полиуретан до вашия дом, разопаковайте и инсталирайте на точното място. Полиуретанът е модерен, по-качествен и траен аналог на гипс, който постепенно избледнява на заден план.
  • Гипсовите гипсови портали са по-малко популярни. Това се обяснява с тяхната крехкост, тежко тегло, склонност към потъмняване от влага и появата на жълтеникавост от време на време. В същото време гипсова декоративна камина тя ще изглежда страхотно в класическия интериор и основната му характеристика може да бъде мазилка, направена от вас лично.
  • Пенопласт - този материал перфектно симулира обема и в същото време няма почти никакво тегло. Можете да изградите себе си отлична камина от пяна пластмаса, които ще получите за празниците и през делничните дни, за да почистите в килера. Няма трудности при работата с такива материали.
Портал за камини от пяна пластмаса
Стиропор версия на портала за камината
  • Картон - изграждане на камина от картон се счита за много проста и естествена материя. Този съвместим опаковъчен материал лесно получава необходимите форми, които само трябва да бъдат фиксирани. Украсяването с помощта на импровизирани материали ще скрие грозния външен вид на картон, ще получите изключително и красиво нещо.
  • Стари мебели - много занаятчии могат да съберат камина от стар гардероб, но този подход едва ли е оправдан за производството на красива декоративна сграда. Всички тези стари килери, скрин, нощно шкафче вече са преживели времето си и не са подходящи за изработване на нов продукт. Въпреки това, това мнение е само от нашия редакционен екип, може да имате напълно различни мисли по този въпрос.

Както можете да видите, има много възможности да направите фалшива камина в апартамент, да изберете подходящия материал и да започнете да строите. Струва си да се отбележи, че независимо от избрания материал, принципът е приблизително същият. От какво не бихте искали да направите своя манекен, тактика сама. Как поетапното изграждане на декоративната камина със собствени ръце ще бъде разгледано по-долу.

Постройка стъпка по стъпка

Нека обобщим как да симулирате камината сами, без да прибягвате до услугите на трета страна и да не се притеснявате. Инструкциите стъпка по стъпка в този случай ще изглеждат така:

Светлият интериор на голяма стая
Завършен интериорен дизайн на светлата стая
  • Основата на всички произведения ще бъде внимателна подготовка. Трябва да изберете подходящо място за основния аксесоар в стаята, да определите размера. Помнете класическите правила на дизайна: големите стаи са подходящи за големи конструкции, за малки - малки.
  • След това трябва да изберете скица на камината и да направите чертеж, в който всички размери ще бъдат ясно изписани. Избирайки в интернет появата на конструкцията си, опитайте се да вземете предвид стила на интериора на стаята. Чертеж с всички размери ще ви позволи да изчислите необходимото количество материал.
  • Когато ръцете имат рисунка с размери, инструменти и строителни материали, можете да започнете да направите фалшива камина със собствените си ръце. Първата стъпка е да маркирате избраното място в стаята и след това да изградите рамката.
  • Рамката е покрита с подходящ материал, получава се обща контур на конструкцията. Ако си купите готов портал, например, полиуретан или мазилка, паянтова постройка и да го слагам в ножница не е нужно, ще бъдат взети директно към декорацията на сцената. Въпреки че за някои, красиви архитектурни портали, изградени от гипс, не е необходимо по-нататъшно развитие.
  • Когато порталът е построен, той трябва да бъде zadekorirovat. Тук можете да използвате тапет, декоративен изкуствен камък, плочки, пластмасови и други материали, е необходимо да направите фалшива камина по Ваша преценка. Как да украсите камина може да се разглежда на един и същ интернет, ползата от дизайнерите не се колебайте и публикувайте работата си.
  • В камината на фалшивата камина ще има огнище, където можете да поставите огън или да поставите дърва за огрев, свещи. Имайте предвид това свещ пожар изглежда доста елегантен и сладък.
  • За да завършите производството на фалшива камина със собствените си ръце, можете да украсите космоса до манекена. Можете да организирате периметъра на подходящи домакински артикули, аксесоари, да проектирате зона за отдих.

Тази техника може да бъде леко различна при работа с различни материали, но общите принципи винаги се спазват.

В заключение, искам да кажа, че е доста лесно да се направи фалшива камина. Ако не знаете как, можете да гледате видеоклипове, майсторски класове, снимки в интернет или можете да включите въображението си. Получената декоративна камина, макар и не съвсем реална, със сигурност ще донесе допълнителен комфорт, топлина и комфорт на къщата, ние сме сигурни в това.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Декоративна гипска камина със собствени ръце, като се използва мазилка от гипсДекоративна гипска камина със собствени ръце, като се използва мазилка от гипс
Камина от картонени кутии със собствени ръце, майсторски класове за изграждане на фалшиви каминиКамина от картонени кутии със собствени ръце, майсторски класове за изграждане на фалшиви камини
Как да направите фалшива камина със собствени ръце, технология за производствоКак да направите фалшива камина със собствени ръце, технология за производство
Как да направите камина от дърво със собствените си ръце, фалшива камина от дърво, шперплатКак да направите камина от дърво със собствените си ръце, фалшива камина от дърво, шперплат
Фалшива камина декоративна имитация за поставяне в интериораФалшива камина декоративна имитация за поставяне в интериора
Симулация на камината във вътрешността на хола, оригинален дизайнСимулация на камината във вътрешността на хола, оригинален дизайн
Нова година камина от кутии със собствените си ръце, стъпка по стъпка техникаНова година камина от кутии със собствените си ръце, стъпка по стъпка техника
Фалшива камина със свещи, създавайки свещ камина със собствените си ръцеФалшива камина със свещи, създавайки свещ камина със собствените си ръце
Декоративна камина от полиуретан, как да си направите собствени ръцеДекоративна камина от полиуретан, как да си направите собствени ръце
Ъглова камина със собствените си ръце, фантазия или реалностЪглова камина със собствените си ръце, фантазия или реалност
» » Как да се изгради декоративна камина със собствените си ръце, от която да се направи фалшива камина
© 2021 BggeHat.com