Камина от картонени кутии със собствени ръце, майсторски класове за изграждане на фалшиви камини

Топлината и комфортът на домашното сърце със сигурност има плодотворен ефект върху нашата психика. Релаксираме, успокояваме се, ставаме удобни. В частна къща за изграждане на печка или камина не е трудно, ще има бюджет, но какво трябва жителите на градските жители, живеещи в апартаменти правят. Отговорът е много прост, за да се изградят фалшиви камини под формата на декоративни структури, които имитират истински аналог. В повечето случаи, дори такъв фалшив фалшив достатъчно, за да създаде подходящата атмосфера.

Можете да изградите декоративна камина във вашия апартамент от голямо разнообразие от материали, например дърво, гипсокартон, гипс и дори картон. В тази статия ще ви кажем как да направите камината от картон със собствените си ръце, какво ще изисква това и как ще изглежда крайният резултат.

Голям каменен и картонен портал за хартия и хартия
Голям красив портал от хартия и картон

версии

Декоративна камина, изработена от картонени кутии или само листове от картон, е отлична и лесна опция, за да донесе у дома атмосфера на уют. За да се изгради такава структура не изисква никакви строителни умения, абсолютно всеки може да се справи с тази задача. Ако имате творчески способности, а след това да изградите фалшива камина със собствените си ръце и я правихте zadekorirovat правилно, няма да бъдете трудни.

В интернет можете лесно да намерите майсторски класове за изграждането на такива структури, има много от тях, както в графична форма, така и във видео формат. Забелязахме обаче, че всички съвети за строителството могат да бъдат разделени на няколко групи:

  • Изграждане на стена falsh-камина, обикновено обемист портал.
  • Изграждане на ъглова декоративна камина от кутии или листове от картон.
  • Майсторски клас за създаването на коледно огнище, чийто картонен вариант се използва за създаване на празнично настроение.
Изкуствена камина от импровизирани материали
Фалшива камина от импровизирани материали

Ще разгледаме всички възможности и вече решавате сами коя декоративна камина от картон е подходяща за вас.

Камини на стена

Най-разпространеният вариант на фалшивата камина, разбира се, е стената. Тя може да бъде изградена от една голяма кутия, няколко малки или изцяло от отделни листове от картон, които са свързани по начин и се пълнят, например, с пяна.

Първият майсторски клас включва изграждането на структура от обикновени листове от картон. Това е един от най-простите варианти на изпълнение, въпреки че от естетическа страна се оказва, че е съвсем представяно строителство.

За да изградите подобна фалшива камина от картон, ще ви е необходим следният инструмент:

  • листове от твърд картон с подходящ размер;
  • лепило за хартия, за предпочитане с добро качество, като Moment или PVA;
  • лепяща лента и закопчалка (лента за боя);
  • декоративна хартия с имитация на камък или дърво;
  • нож, владетел, лента, молив;
  • боядисани тухли, черни;
  • работен венец.
Декорация под формата на камина за градина
Отлична камина декорация за детска градина

Като използвате следните указания, няма да е трудно да съберете ден:

  • На първия етап винаги се създава скица на бъдещия дизайн, размерите се съгласуват и корелират с избраното място. Дори фигуративната скица ще даде възможност ясно да се представи готов продукт, който ще улесни работата.
  • След това продължете да сглобите рамката на конструкцията. За да направите това, използваме подготвен картон, нарязваме го в дясната част, фиксираме го с лепяща лента и го закрепваме с лепило. По принцип, шотката е достатъчно, но ако имате нужда от по-здрава фиксация, тогава определено използваме лепило.
  • Рамката е готова и ние продължаваме да изграждаме камина от картон със собствените си ръце и да продължим да украсяваме. Оригиналното решение може да бъде имитация на тухлена зидария, за която се поставя лента за боядисване върху картонената основа, изчертавайки тухлите и след боядисване на подготвените листове с боя с подходящ цвят. Частта за вътрешно горене е боядисана в черно. След като боята изсъхне, можете внимателно да отстраните крепа и да получите оригинална имитация на зидарията.
  • За да направите фалшива камина изглеждат величествено, трябва да го направите огромен плот. Също така е залепен от картон, но не го боядисваме, а го нанасяме с дърво или камък. Работният плот от хартия за естествен материал допълва полученото изображение.
  • За украса на пещта използваме венец, който поставяме върху остатъци от картон. Така че ние построихме камина със собствени ръце, изработени от картон, обикновено, на пръв поглед непривлекателен материал, сега можем само да ги възхищаваме.
Персонализирайте размерите
Първи стъпки Създайте контур на камината

Както виждате, няма особени трудности при работата с картонени листове. За да боядисвате бързо и да не оцветете околната повърхност, е по-добре да работите с нея на улицата, както и на всички етапи на сглобяване в къщата. По време на декорацията е препоръчително да не поставяте тежки статуи върху такива конструкции, така че да не падат.



След като сте измислили как да направите камина от картон, можете да преминете към друга опция, която предполага наличието на картонени кутии във вашия дом. Следващите стъпка по стъпка инструкции ще ви покажат как да направите камина от кутии с различни боклуци:

  • Няма да говорим за създаването на скица, така че е ясно, че тя трябва да бъде подготвена.
  • След това събираме рамката от избраните кутии, закрепваме ги с лепенка. Постигаме еднакви пропорции и стабилност на цялата структура.
  • За да се извърши първичната обработка на кутиите, те могат да бъдат боядисани с бяла боя или обвити с хартия. И двата метода имат свои собствени нюанси: оцветяването е трудно да се извърши на лъскава повърхност и при опаковането на хартията трябва внимателно да се фиксира.
  • След това се извършва окончателното декориране. Можете да създадете имитация на тухлена зидария, която е боядисана в правилните цветни пластини или парчета картон. Дори да не ги изрежете точно, това е добре, обратното, външният вид на продукта ще изглежда още по-изключителен. Можете да украсите структурата с хомогенен външен вид и след това да поставите върху нея декоративни елементи: ъгли, шпакловане, формоване.
  • Работният плот, както и в предишната версия, може да бъде изработен от отделна кутия, която е залепена с хартия с подходящ цвят. До масата е силна, желателно е кутията да се напълни с пяна или друг пълнител. Между другото, камини от пяна пластмаса също много големи и красиви, и тежи много малко.
  • На последния етап трябва да работите с камината на получената камина. Можете да го украсите по различни начини. Ако Новогодишните празници са напред, ще бъдат подходящи коледни играчки, конуси, клони от иглолистни дървета. Ако искате да създадете обикновена фалшива камина, всяка имитация на огън, до най-простата фигура, фиксирана на задната стена. Последната опция ще бъде обикновена свещ, която не се нуждае от пожар, достатъчно е само да се поставят в ниша.
Създайте скелет
Ние рисуваме скелет

Както можете да видите, камината от кутиите със собствените си ръце не е трудно да се изгради. Основното нещо е да се подходи към работата с най-голямо внимание и въображение.

Ъглова камина

Гъвкави камини за много хора са много сладки, защото не само имат приличен външен вид, но също така не изискват много място. Можете да си направите ъглова фалшива камина дори в най-малкия апартамент.

Следният майсторски клас ще ви помогне да изградите такава структура у дома:

  • Преди всичко, трябва да изберете подходящо място, да го измерите и да изчислите размерите на бъдещата сграда.
  • След това изберете картонена кутия по размер и опитайте в избрания ъгъл. Желателно е кутията да съответства на размерите, така че да не се налага да бъде строго нарязана. Лесно е да се изгради камина от кутията от телевизора, който е с твърда форма.
  • На основната стена на кутията правим рязане под формата на бъдеща пещ и картонът се огъва вътре, за да се създадат стените. Създаваме пещта с помощта на картон, фиксирайте всички детайли с лепяща лента.
Ъглова фалшива камина от кутията, майсторски клас
Майсторски клас за създаване на ъглова камина
  • Работим по цялата конструкция под избрания ъгъл, лепираме вътрешността, закрепваме рамката с лепилна лента вътре и навън.
  • Когато рамката е готова, можете да продължите с нейната украса. Най-лесният начин е да го покриете с винил тапети или пластмасови панели за тухла. Тапетите ще бъдат по-евтини, но пластмасовата имитация на тухли изглежда по-добре. В крайни случаи можете да използвате самозалепващ се филм, но за него, за съжаление, няма облекчение.
  • Като плот за маса, парче шперплат е идеално. Ако няма шперплат, можете да лепете същия картон на няколко слоя и да го закрепите отгоре. Масата може да бъде поставена с филм под дърво или боядисана в правилния цвят.
  • За да украсите камината и да създадете общ антураж използвайте същите свещи, гирлянди, дърва за огрев, фигурки.

Всяко лице може да направи камина от кутията със собствените си ръце, докато формата и външността на тази сграда могат да бъдат избрани по Ваша преценка. Тук най-важното е правилното нарязване на подходяща кутия. Горният клас майстор ще създаде отлично ъглова камина с най-малко усилия.

Коледно огнище

За много западняци камината се свързва с Коледа, защото чрез комина й стига Дядо Коледа до къщата и носи подаръци. В нашата страна нашите традиции, но дом за Нова година ще добави само топлина, комфорт и комфорт, макар и изкуствени. До него можете да организирате зона за отдих, в която да се настаните цялото семейство по време на почивката.

Начало до Коледа
Начало Коледно огнище

Всъщност, изграждане на нова камина от кутиите това е много просто, дори децата могат да се справят с тази задача, какво можем да кажем за възрастните. След подготовката на строителния материал можете да започнете работа:

  • За да построите камина със собствени ръце от картон, е по-лесно, когато има готови форми, затова използваме няколко подходящи кутии. Много кутии са най-добре да не се вземат, достатъчно 3-4-5 парчета. Те ще бъдат по-лесни за приспособяване към желаното ниво и ще се слепват заедно.
  • След като сте създали формата на бъдещия продукт, можете да започнете да украсявате. Картоненият картон е боядисан в правилния цвят, залепваме декоративни ъгли и корнизи, изрязваме масата и го фиксираме върху структурата. Ако нарисувате камината от картон в бяло, можете да спрете тук.
  • Ако искате вашата декоративна камина от кутиите да изглежда като истински аналогов тухла, изрежете малки парчета тухли от картон, хартия или полистирол и ги залепете върху основата. Освен това пластмасовата версия на тухлите е най-подходяща, тъй като крайният материал ще има определен обем. След като слеем тухлите, боядисваме сградата в правилните цветове.
  • Когато боята изсъхне, можете да продължите да украсявате структурата. В пещта можете да поставите подходящ венец, а около картонената камина поставете ваканционни принадлежности.
Подготовка на рамката
Ние украсяваме рамката

Полученият модел на камина от картон със сигурност ще се превърне в центъра на вниманието. До него можете да се забавлявате и приятелски прекарате дълги зимни вечери в компанията на роднини.

Картонът е гъвкав и лесен за употреба материал, от него могат да се построят различни декоративни предмети, включително модела на настоящата камина. Включете въображението си и създайте зашеметяващи изкуствени огнища с хартия и конвенционален картон.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се изгради декоративна камина със собствените си ръце, от която да се направи фалшива каминаКак да се изгради декоративна камина със собствените си ръце, от която да се направи фалшива камина
Как да направите фалшива камина със собствени ръце, технология за производствоКак да направите фалшива камина със собствени ръце, технология за производство
Камина от кутии със собствени ръцеКамина от кутии със собствени ръце
Как да направите камина от дърво със собствените си ръце, фалшива камина от дърво, шперплатКак да направите камина от дърво със собствените си ръце, фалшива камина от дърво, шперплат
Ъглови електрически камини за апартаменти и къщи, тяхното достойнство и основни сортовеЪглови електрически камини за апартаменти и къщи, тяхното достойнство и основни сортове
Фалшива камина декоративна имитация за поставяне в интериораФалшива камина декоративна имитация за поставяне в интериора
Симулация на камината във вътрешността на хола, оригинален дизайнСимулация на камината във вътрешността на хола, оригинален дизайн
Нова година камина от кутии със собствените си ръце, стъпка по стъпка техникаНова година камина от кутии със собствените си ръце, стъпка по стъпка техника
Как да се изгради камина от пяна по своему, със собствените си ръце у домаКак да се изгради камина от пяна по своему, със собствените си ръце у дома
Фалшива камина със свещи, създавайки свещ камина със собствените си ръцеФалшива камина със свещи, създавайки свещ камина със собствените си ръце
» » Камина от картонени кутии със собствени ръце, майсторски класове за изграждане на фалшиви камини
© 2021 BggeHat.com