Камини

камини

В частни къщи и вили в интериора е дадено специално място на камината. Камината е източник на топлина и вътрешна украса.

Топлинната мощност на камината не е висока. Ефективността на камината е двадесет до двадесет и пет процента. Не позволява дълго време да се поддържа желаната стайна температура.

Най-ефективно е камина от метал. Той ви позволява бързо да повишавате температурата и да я поддържате при нисък разход на гориво. Такива камини приличат на печка-burzhujku. Най-често такива камини се инсталират във вили.

Камините са разделени на два вида: вградени и самостоятелни. Изберете вида камина на базата на плана за изграждане и функциите на стаята.

Камината се състои от черупка, камина, кутия за дим и канал за дим. Работата на камината зависи от правилния избор на размерите на съставните елементи.

За изграждането на камината използвайте червена тухла с марка от двеста. По желание на клиента тялото на камината е покрито с мрамор, туфа, гранит, керамични топлоустойчиви плочки и др.



При инсталирането на камината е желателно да вземете дълбочина от около половин метър. Ако дълбочината е по-голяма, силата на топлинната радиация става по-слаба и ако има по-малък шанс за вкарване на дим в сградата. Chomotte огнеупорна тухла се използва за полагане на стените на огнището. Когато лист стомана пещи стена или чугун задната стена печка повишава ефективността, пренос на топлина се увеличава с около седемнайсет процента.

Под камината те подреждат един подзолник (за събиране на въглища, шлака, пепел). Но можете да го направите без него. За да направите това, решетките се повдигат на височина от сто до сто и петдесет милиметра над дъното на камината. В този случай отпадъците от горенето се натрупват под решетката.

Артистичната изразителност и ефективност на отоплителното устройство е порталът. Портът може да бъде едно-, дву-, тристранно или кръгов. Кръгът нагоре прави портал в самостоятелни камини.

За пожарна безопасност и подобряване на естетическите свойства на камината монтиране от лист от мед или алуминиев защитен капак на кутията за дим. Колекторите на дим трябва лесно да се сменят.

най-сигурните, лесна за използване и инсталиране, не се нуждаят от димни и вентилационни устройства, икономически ефективна, без отпадъчни продукти на горене представляват електрически камини. Външно, такива камини не се различават от камините на дърва за огрев. Работете на принципа на нагревател в различни режими на отопление.

Е, ако се интересувате от услугите на товарач в Владимир - посетете tech33.ru. Само там е всичко за ефективното и бързо строителство.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изграждане на камина със собствени ръцеИзграждане на камина със собствени ръце
Как да очертаем камина със собствените си ръцеКак да очертаем камина със собствените си ръце
Какъв вид камини за дачата саКакъв вид камини за дачата са
Как да изберем камина-фурна за лятна резиденцияКак да изберем камина-фурна за лятна резиденция
Как да изберем правилната каминаКак да изберем правилната камина
Използването на ъглови печки-камини за отопление вилиИзползването на ъглови печки-камини за отопление вили
Отопление на къщата с каминаОтопление на къщата с камина
Камини за отопление на къщатаКамини за отопление на къщата
Камина-камина със собствени ръцеКамина-камина със собствени ръце
Как да изберем камина?Как да изберем камина?
» » Камини
© 2021 BggeHat.com