Как да очертаем камина със собствените си ръце

Модерни вили вили и апартаменти не изключват наличието на камина в тях, а напротив, тези не толкова ефективни отоплителни уреди стават все по-популярни. Модерната камина не е толкова средство за отопление, колкото любим детайл от интериора, преди който е приятно да прекарваш времето си в уютни зимни вечери. Особена гордост е камината, сгъната със собствените си ръце. За много фенове, които да зададат въпрос, как да оформят камината със собствените си ръце, не създава голям проблем.


Подготовка за работа


Модерните системи за отопление са разнообразни, те нямат много недостатъци на старите методи, но необяснимото желание на човека да погледне открития огън не само спасява живота на камината, но и го подобрява. (Виж също: Тухли камини със собствени ръце )

Отговорът на въпроса "къде да започнем?" Е съвсем прост. За да поставите камината в дървена къща със собствените си ръце, както и в камък (тухла), е необходима задълбочена предварителна подготовка:



  • Определете местоположението на камината;

  • Елементарни умения на зидарията;

  • изберете камина;

  • Определете материалите и изчислете техния брой;

  • проучете необходимата литература, изучете информация за изграждането на камини със собствените си ръце.



Основните детайли на камината са камината и коминната тръба, а основната задача е да се осигури отлично сцепление, което да не позволява димът да запълни стаята. Поставете камина от тухли - задачата не е толкова сложна, колкото изглежда на пръв поглед. Основното е желанието, способността за правилно планиране и елементарните умения на зидарията. (Виж също: Малка камина със собствени ръце)



Поставяне на камина от тухли


Вариации на пробите от камини


Изборът на камина е важно да се вземе предвид стилистичното решение и дизайн на стаята. Модерни камини са разделени на четири вида:



  1. Английска (класическа) камина. Има, по правило, U-образен портал, ограничени декорации, барелефи в романски стил;

  2. камини в провинциален стил. Камина, която има фолклорен дизайн: камината от тухли не се крие с облицовъчни материали, като правило тя има ниша за съхранение на запаса от дърва за огрев;
  3. (Виж също: Изграждане на камини от собствени ръце)
  4. камините в стил "Ар Нуво" като правило имат много оригинални стилистични решения, необичайни геометрични форми и необичайни решения в изпълнение и комин;

  5. камини в хай-тек стил. Необичайна форма, оригинални решения в дизайна и дизайна, изработени от необичайни материали: топлоустойчиво стъкло и стъклокерамика.


Отделен вариант е електрическа камина, която изпълнява функция за чисто отопление и само визуално прилича на камина. В електрическите камини няма основен чар - открит огън. (Виж също: Фурни за барбекю със собствени ръце)

Имотът на камини, дори и без огън, за да направят атмосферата уютен, формира основата за създаването на дизайнерски фалшиви камини, често под камините "печки за къпане" са маскирани.


Избор на материал


Материалите за направата на камина трябва да бъдат закупени едновременно с една партида. За да се избегне разликата между материалите.

Тухла. За зидарията на камината, както и за фурната, се изисква да се използват твърди глини или кварцови тухли. Тъй като камината изпълнява повече декоративни функции, тухла трябва да се вземе дори и без чипове и пукнатини. При закупуване на тухли, не спаси, така че е за предпочитане да се тухли с марка не по-ниска от M200, тази марка е с висока якост. Много е важно веднага да купите необходимото количество тухли, за да го направите от една и съща партида, само когато тухлите имат същите характеристики, зидарията може да бъде перфектно красива и хармонична. Същите условия трябва да се спазват при строежа на вани и печки. (Виж също: Как да се изгради камина със собствените си ръце)

Материал за направа на камина

Решение. Тъй като камината е агресивна, за строителни материали не е възможно да се използва обикновен циментов разтвор за зидария. Ето защо, сместа за каменната зидария е направена на основата на глина и пясък. Пропорциите на състава на разтвора зависят от съдържанието на мазнини в глината. Едно от основните условия е еднородността на решението. Пластмасови разтвор, получен на базата на мастни глина напълно изравнени, но се свива и ниска пластичност, чрез кльощав глина едва ли се свива, но не осигурява достатъчна здравина зидария: пукнатини и се излива върху сушене.

Пясък и глина. За подготовката на разтвора е необходимо да се използва чист и фин пясък, планината е най-подходяща. Пясъкът се пресява през фино сито, което позволява да се получи хомогенен разтвор. Качеството на глината се проверява с пръчка (опитна печка може да определи качеството на глината чрез докосване). Много е важно да се подготви решение на необходимата плътност и пластичност, само такова решение ще осигури силно сцепление.





ВАЖНО! Изграждане на огъня с ръцете си, като това налага необходимостта от правилно изчисление, където съотношението на дълбочината да се счита, ширината и височината пропорции toplivnika- камината. Спазването на пропорциите е много важна част от изчисленията. Много малка камина няма да създаде достатъчно топлина, а огромна камина може да предизвика постоянни течения. Поради малката ефективност, използването на камина като независим отоплителен уред не е рентабилно. Неговите функции са повече като декоративни детайли на интериора.



Полагане на камината.


Както всяка тухлена печка, основата е основата на камината. Една от грешките на непрофесионалистите е изливането на каменната основа заедно с основата на къщата. Това е груба грешка. Основата под камината е построена отделно.

Фондация под камината

За основата на камината е изкопана яма с дълбочина 50-70 см. Дъното на изкопа е покрито с натрошен камък и уплътнено, а след това започва изграждането на кофража. Височината на кофража е няколко сантиметра под "белия" етаж, е необходимо да се извърши хидроизолация. Сместа за основата се приготвя на базата на една част от цимента и три части пясък, разредени във вода, до плътността на заквасена сметана. Напълнена основа, изравнена до ниво, покрита с филм и оставена да изсъхне за една седмица или две.

След като основата е изсъхнала. Можете да продължите директно към зидарията на камината. За човек, който никога не е сложил камина, има чудесен помощник: поръчване. Обикновената зидария на камината ви позволява да избегнете много грешки. Тухлите преди накисването се накисват във вода. Като решение най-добре е да се използва глинесто-пясъчна паста. Колкото по-голяма е редовността на геометричните форми на камината и комина, толкова по-красиво и качествено ще бъде направена работата, поради което вероятността за преместване на пещта е по-малко вероятно.

Коминът на камината трябва да е на не по-малко от пет метра и колкото по-високо е тръбата, толкова по-добре. Тъй като високата тръба осигурява сцепление. За да се изгори открит огън, се изисква голям приток на кислород, като правило се донася от студена стая. За целта служи входният отвор, разположен близо до камината. Регулируем дифузьор за въздух, който е изработен от метал. Доброто течение осигурява само кръгла част на тръбата за комина. В ъглите на квадратни и правоъгълни секции, саждите се натрупват в коминната тръба, което предотвратява придвижването на въздуха в тръбата. На гърба на горивната камера е направена проекция, която създава щипка, което води до увеличаване на скоростта на димния поток и намаляване на налягането. Тази капка е достатъчна, за да смучат външния въздух.

Един доста сложен процес е полагането на тавана над пещта. Това е мястото, където металните части не могат да бъдат инсталирани. За припокриване първо трябва да направите специален кофраж:



  • дъгообразна;

  • наклони;

  • luchkovye.


Облицовка на камина



ЗАПОМНЕТЕ! Кофражът е проектиран по такъв начин, че след втвърдяване да може да се отстрани, без да се повреди структурата.



Облицовка на камина


Имайки предвид факта, че камината е инсталирана със собствени ръце, вероятността за "грозна", неточна зидария е висока. Това е проблем, той е лесно решен.

Ако искате да разполагате с необзаведена камина, тогава когато полагате, трябва внимателно да сгънете тухлите и едва след това запълнете шевовете.

Грешки на нелепа работа, е лесно да се премахнат облицовъчни плочки. За облицовъчните камини е обичайно да се използват благородни камъни - мрамор, гранит, малахит. Но това изобщо не означава, че е невъзможно да се издължи камината с изкуствен камък, керамични плочки или плочки, които ще скрият недостатъците на зидарията. Освен това е възможно да се постави камина от гипсокартон, по-точно повърхността му.

Последното докосване е сушенето на камината, което се прави за няколко приеми на краткосрочни пещи. Правилно и правилно изградена тухлена камина със собствени ръце ще създаде дълго време атмосфера на комфорт и спокойствие във вашия дом.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Каква камина е най-добраКаква камина е най-добра
Изграждане на камина със собствени ръцеИзграждане на камина със собствени ръце
Как да се изгради камина със собствените си ръцеКак да се изгради камина със собствените си ръце
Ъглова камина със собствените си ръце, фантазия или реалностЪглова камина със собствените си ръце, фантазия или реалност
Как да изберем правилната каминаКак да изберем правилната камина
Инсталиране на електрическа камина със собствените си ръцеИнсталиране на електрическа камина със собствените си ръце
Използването на ъглови печки-камини за отопление вилиИзползването на ъглови печки-камини за отопление вили
Как да направите изкуствена камина със собствените си ръцеКак да направите изкуствена камина със собствените си ръце
Как да направите декоративна камина със собствените си ръцеКак да направите декоративна камина със собствените си ръце
Каменна камина със собствени ръцеКаменна камина със собствени ръце
» » Как да очертаем камина със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com