Как да изберем правилната камина

До този момент много хора вярват, че камината е лукс, но не. От незапомнени времена това устройство е основно средство за отопление на дома. Завършваше времето, когато инсталирането на камини беше достъпно само за богатите и въпреки това не толкова отдавна, наличието на камина в къщата означаваше благополучието и материалното благополучие на собственика на къщата. Но сега камината може да бъде инсталирана от всеки, който иска, освен това има огромен избор от камина фурнири и fireboxes на пазара.

Преди да изберете и инсталирате камина в къщата, трябва да изберете камина камина. Какъв тип камина камина да избирате? Това е най-популярният въпрос за всички невежи хора. Това е с този проблем най-често хората срещат инсталация на камина, тъй като техният избор е много широк и изобилен, че понякога дори не знаете откъде да започнете. Всички продукти могат да бъдат различни по дизайн и цвят, а също така да се различават в производителите на фирмата. (Виж също: Камини печки)

Правилният избор на пещта допринася за отличното представяне на камината, този момент е много важен.


Видове вградени камини


Колко правилно да избирате каменни вложки, ако техният избор е огромен? Вероятно всеки знае какво е камината и какво е това. Ако този продукт не е в камината, той се превръща в декоративен елемент на интериора, тъй като в това устройство протича процесът на изгаряне на горивото и самото пожар се изгаря директно. Към днешна дата, камината mantels са от различни видове, за да ги разберем не е толкова лесно. Типовете на тези продукти определят основно техните функционални характеристики.

каменни вложки

Всички пещи могат да бъдат разделени:



  1. Отворете или шамот

  2. Затворено или чугунено


Първият тип пещи е изработен от шлайфани тухли, които са полирани. Използва се, защото такава тухла се разпознава като по-трайна, докато е в състояние да издържа на температури над 1000 градуса. (Виж също: Как да изберем камина с дърва за изгаряне на дърва)

Отворените кутии на свой ред могат да бъдат разделени на продукти, които имат погрешна и обичайна форма. Пещта с обичайната форма по отношение на нагряването е най-ефективна, тъй като страничните стени са разположени отстрани на стаята, като задната стена е леко наклонена. Поради това, по време на процеса на отразяване на топлината, три стени участват едновременно. Просто казано, продуктите от отворен вид са неефективни за отопление на къщата, тъй като тяхната ефективност е не повече от петнадесет процента, а цялата топлина отива в комина и тухла. С тяхна помощ можете напълно да се насладите на погледа на огъня.

Вторият тип пещи са затворени продукти. С помощта на тях топлината се запазва и се предава много по-ефективно, отколкото при отворените устройства. Затворените пещи изобщо не са опасни. Ако се разглеждат по стил, те са призматични, архитектурни и класически.

Предимствата на чугунните пещи са, че те са устойчиви на топлина и не се деформират при високи температури. Освен това те имат минимална линейна кривина на метала, след като пещта е прегрята. Продуктите, изработени от чугун, имат висока топлинна мощност и топлопроводимост, както и устойчивост и здравина на изгаряне и т.н. (Виж също: Желязна камина за камини)



В момента стоманените каменни вложки са много популярни, тъй като имат голям брой плюсове.


Видове и отоплителни пещи


В допълнение, че вградените в камината врати са отворени и затворени, те все още са разделени на специфични и отоплителни продукти.



  • Специфична пещ. Те са идеални за къщи, които вече имат отоплителна система, така че камината ще бъде избрана изключително за душата. Такива пещи са оборудвани с увеличено стъкло и могат да бъдат тунелни, дву- и тристранни. Камината с три страни камина е идеална за устройство в студиото. И продуктите тип тунел допринасят за благоприятното възхищение от пожар от съседните помещения. Видовете топлинни генератори не дават много, тъй като те са много по-малко времеемки в режима на продължително изгаряне, отколкото други.
  • (Виж също: Карта на сайта 2)
  • Отоплителни пещи. Те се признават за най-сериозното устройство за отопление и в някои случаи могат да се използват като основна отоплителна система у дома. От друга страна, тези пещи могат да бъдат разделени на няколко големи групи. Първата е продуктите за свързване на отоплителната система, а втората - пещи за конвекция (въздух). Принципът на тяхната работа е еднакъв, всички действат в режима на продължително изгаряне.


Как най-добре да стени канапе


Предната част на камината е облицовката на камина с камина. Това е най-важният детайл от външния вид на камината, който може да съответства на особените вкусове и предпочитания на собствениците на къщи. Най-добре е да направите облицовка на плочки, метални, огнеупорни тухли и естествени камъни. Освен това, като декор може да има различни видове дърво, например бук или бамбук.

Облицовката на пещта играе съществена роля в появата на камината. В допълнение към всичко това е много важно, тъй като това устройство е създадено за отопление на помещението и е призната като неразделна част от целия интериор. За да получите максимално удоволствие от използването на камината, трябва внимателно да разгледате цветовата гама на интериора и стила на стаята. Благодарение на тази камина може да се превърне в декорация на спалнята, камина или хол. В момента голямо разнообразие от облицовъчни материали допринася за удовлетворяването на всеки, дори и най-изискания вкус. (Виж също: Как да отопляваме правилно камина)


Съвети за избор на каменни вложки


Всеки човек знае, че всяка камина е създадена, за да създаде благополучие и комфорт в къщата. Понастоящем това устройство е предназначено както за отопление на помещения, така и за декорация. Повечето собственици на селски къщи мечтаят да инсталират подобна система за отопление в помещенията си. И някои отиват толкова далеч, че да инсталират камини в градски апартаменти. Като правило, едно желание за инсталиране на камина не е достатъчно. За да инсталирате камина, трябва първо да я изберете и след това да изберете времето, подходящо за инсталиране.

пещи за камини

Как да изберем камина камина? Това е основният въпрос за всеки, който иска да притежава камина у дома. Съвременният пазар предлага огромен избор от различни продукти за камината от различни производители. Благодарение на това не е трудно да се получи подходяща пещ днес. Затворените продукти са много популярни. Сега технологията е достигнала такова ниво, че зад пламъка на огъня може да се наблюдава чрез специални очила, те не са подложени на натиск от страна на висока температура.

Голям брой специалисти препоръчват камините за над камини, тъй като те са най-надеждни и качествени. Продуктите на тази конкретна компания придобиват все по-голяма популярност, тъй като те имат необичаен дизайн, с който собствениците променят идеята за дом. Такива устройства имат панорамно стъкло.

Тази фирма предлага на клиентите модели на пещи с хоризонтална позиция, които са идеални за традиционни решения при изграждането на камини. Има и модели с вертикална подредба, чрез които ще бъде възможно да се подчертае елегантността на камините. И за алтернативни решения фирмата предлага модел за камината за камина, направен по индивидуален проект, като можете да изберете формата на огнеупорната чаша и предната част.



Важно е да знаете: За да дадете специален чар на модела на камината за камина, а именно продукти от затворен тип, можете да разгледате различните декоративни облицовки на фасадата. Изборът между камината, направена от стомана или чугун, трябва преди всичко да разчита на функционалността и естетиката на продукта. Важно е да знаете, че практически всички камини могат да бъдат разделени на камини с жив огън и електронни устройства. Най-голямото търсене в Русия използва реални системи за отопление с жив огън. Но при избора си тук трябва да запомните, че ако се интересувате от сигурността на къщата и нейните материали, най-добре е да закупите модели каси с врати.



Идеалният вариант преди закупуване е да потърсите съвет от професионалисти, които ще ви помогнат да намерите и моделирате камината канапе и облицовка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Плюсове за живот извън градаПлюсове за живот извън града
Камини във вътрешността на селска къщаКамини във вътрешността на селска къща
Как да събираме камина с каминаКак да събираме камина с камина
Как да изберем електрическа каминаКак да изберем електрическа камина
Как да изберем портал за каминаКак да изберем портал за камина
Инсталиране на електрическа камина със собствените си ръцеИнсталиране на електрическа камина със собствените си ръце
Камините за печки за къщи се избират по-често от потребителитеКамините за печки за къщи се избират по-често от потребителите
Отопление на къщата с каминаОтопление на къщата с камина
Как да напиша камина във вътрешността на хай-тек стил, прости препоръкиКак да напиша камина във вътрешността на хай-тек стил, прости препоръки
Как да изберем камина?Как да изберем камина?
» » Как да изберем правилната камина
© 2021 BggeHat.com