Как да събираме камина с камина

Разбира се, много биха искали да построят камина с камина, която съответства на стила и интериорното решение, но това е доста скъп процес и трябва да бъде изграден във връзка с ремонта. Когато ремонтът завърши и осъзнаете, че няма достатъчно огън, има проблем с това как да се събере камина с камина, без да се разваля вътрешността на стаята.

Първият въпрос, който може да възникне, е сглобяването на готовата камина. В този случай няма кой да изпълнява инсталацията, всяка солидна фирма, която има интерес да продава камини, има екип, ангажиран с доставката и инсталирането на тези отоплителни пещи. Такива бригади не само ще инсталират устройството, но и ще подготвят обекта. Разбира се, това е най-лесният начин, но в същото време най-скъпият, услугата на всеки специалист струва много пари. Но дори и тогава можеш да спасиш. Има три начина за запазване на този етап: (Виж също: Как да изберем камина с дърва за изгаряне на дърва)



  1. Обадете се на консултантския инженер на компанията, той ще провери съответствието на избрания модел с условията на монтаж и ще даде препоръки как да се подготви място за камината. И самата подготовка на сайта, можете да се доверите на екипа на независими строители. Това ще струва по-малко от услугите на фирмата, която е продала камината.

  2. Обадете се на инженерен консултант и подгответе място за камината, за да поверите строителите, но под ръководството на същия консултант.

  3. Най-рисковият метод не е да поканите никого, да инсталирате и инсталирате камината сами, като поемете пълната отговорност за себе си. Бъдете готови за това, че в случай на повреда, по време на гаранционния период, камината няма да бъде върната.
  4. (Виж също: Инсталиране на камина със собствените си ръце)

Последният метод е приемлив само когато живеете далече от фирмата, която ви е продала камина, защо обаждането на инженера и екипа става нерентабилно.

Голяма камина


Подготовка за инсталиране


За да инсталирате камина, трябва да подготвите място, това е една от най-важните задачи, предшестващи инсталацията и как да се проведе този етап, зависи само от противопожарната безопасност на самата конструкция.

За класическите камини е необходимо да се подготви основата, стената на наклона и комин с подходящ размер. (Виж също: Камината печки със собствени ръце)

Първо, подгответе основа, която е обща, както за камината, така и за стената на наклона. Основата трябва да е здрава, за да издържи голяма маса на камината и в същото време е твърде твърда, за да изключи дори малка смяна на конструкцията, състояща се от камина, стена и комин. Най-надеждната основа е самостоятелно създадена основа.

Облегна се на стената, която, на практика, гърба или страничната стена на камината и комина на един пещи ъглови тип - и така, и други, може да служи като опора, а понякога и част от комина.

В каменната къща стената на наклона може да служи като стените на къщата, но в дървена, естествено, е необходимо да се инсталира защитна стена от незапалими материали. Формата на стената на наклона може да зависи от дизайна на комина. (Виж също: Тухлена мантия)

Диаметърът на комина трябва да съответства на стойността, посочена в сертификата за пожар. Височината на тръбата трябва да бъде достатъчна, за да се създаде достатъчен вакуум, който да издържи дим. Като правило той не е на по-малко от пет метра от горивната повърхност на горивото. Разбира се, тръбата трябва да бъде направена от незапалим материал. Азбестовите тръби се считат за опасни за здравето и вредни, тъй като при много висока температура могат да се спукат. Ако къщата е построена и ремонтирана, могат да бъдат монтирани метални сандвич-тръби, те са с малко тегло и лесни за монтаж на стената на опънати и тавани тавани.

Инсталиране на камината

Ако средствата ви позволяват да инсталирате керамични комини на европейско производство, това е най-добрият вариант, но е обемно и тежко, така че стаята, в която е инсталирана, трябва да бъде просторна.

Тъй като много къщи имат централно отопление, камината се използва като декорация и е само допълнителен, незначителен източник на топлина. Това обаче не означава, че няма камини, които затоплят стаята. Ако имате нужда от камина, за да украсите интериора и нестандартната употреба според предназначението си, не купувайте камина с мощна пещ. (Виж също: Монтиране на камина с вашите ръце)

При къщи с централно отопление камина с мощна камина предизвиква появата на "излишна" топлина и това може да причини сериозно увреждане на тялото. За да изключите такъв резултат, трябва да изключите доставката на топлина в стаята с камина и дори да включите климатичната система, ако температурата е по-висока от удобната.



Освен това инсталирането на камина с камина, което е повече от 1/50 от стаята и дори нагрято, може да лиши потока от необходимия въздушен поток. Недостигът на необходимите въздушни маси може да предизвика дим в стаята. Този проблем се решава чрез инсталиране на допълнителен тръбопровод, който води до допълнителни разходи за материали.


Монтаж и монтаж на камината


Сглобяване на камина с камина, един от вълнуващите моменти от него се произвежда от набор от компоненти, които ви позволяват да създадете отоплителна пещ от кубове. На завършената основа на пода е необходимо да се постави основна плоча, която може да бъде или монолитна (за предпочитане), или предварително сглобена. Елементите са залепени със специално лепило или топлоустойчив цимент. Между стената на накланянето и пещта трябва да има въздушно пространство.

Сглобяема камина с камина

Професионалните печки се препоръчват да свържат пещта и комина с гофрирана тръба от неръждаема стомана. Такива тръби са гарантирани да работят повече от три години. Съединенията на гофрираната тръба с пещта и комина са запечатани със специален мастик, който издържа на високи температури. Ако комплектът няма корпус, който е монтиран върху облицовката, той е монтиран на мястото на гипсокартона. За да се гарантира, че капакът не прегрява вътре в корпуса, е инсталиран дял. За топлоизолация се използва плоча от базалт, за по-голяма ефективност е покрита едностранно с фолио.

Под защитния екран, разположен в горната част на корпуса, има вентилационни решетки. Ако къщата няма централно отопление, е възможно да се събере камина с камина, така че топлият въздух да затопля всички помещения. Това може да се постигне с помощта на гъвкави тръби, които се разпространяват около къщата.

Сглобяването на камини с портал е направено в кутиеобразна структура около пещта. Изградена е така наречената гипскартова преграда със закрепване към метална рамка, в която са оставени правоъгълни отвори за отоплителните врати. По правило порталът разчита само на базата.


Цена на камината


Цената на камина не е трудно да се изчисли, за това само трябва да знаете цената:



  • пещта;

  • Облицовка на камини (портал);

  • Коминът, ако има такъв, не се взема под внимание;

  • инсталационни материали;

  • услугите на служителите, ако възнамерявате да ги използвате.


Цел на покупката на камина

Пазарът сега не страда от недостиг на материали за монтаж на всякакъв вид пещ, а пещите се предлагат в широк диапазон. Изберете продукти не толкова за цената, колкото за репутацията на фирмата, която пусне тази или онази пещ. Прецизирайте гаранцията за продукта и разберете кой ще бъде гаранционният ремонт, ако има такъв. Монтажът на пещта може да се извърши от същите строители, които ще инсталират пещта като цяло.

Евтините облицовки могат да бъдат доста високо качество. Но ако решите да украсите камината с изключителен, естествен камък, ще ви струва стотици хиляди рубли.

Най-успешната версия на комините са стоманени, неръждаеми сандвичи.

Използването на камина като основен източник на топлина в къщата се предвижда в началния етап, защото по-късно това ще бъде по-трудно. Горещият въздух може да се разпределя в помещения или спонтанно, или чрез вентилатори. Всеки от методите има както предимства, така и недостатъци.

Конвекционната (спонтанна) система за продухване на въздуха над тръбите не се нуждае от специална поддръжка, не зависи от електричеството, не създава шум, не изисква ненужни финансови инвестиции.

Недостатъците на този метод включват чувствителност към падане на налягането. Необходимостта от закупуване на въздуховоди с голям диаметър. Невъзможността за отопление на помещенията под камината или далеч от камината.

Принудителният метод (с помощта на вентилатори) позволява да се взриви горещ въздух до 10 метра, а дори и в помещенията, разположени под камината. Шумът от вентилаторите, високата цена и зависимостта от електричеството са недостатъци на този метод на нагряване.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Плюсове за живот извън градаПлюсове за живот извън града
Каква камина е най-добраКаква камина е най-добра
Какъв вид камини за дачата саКакъв вид камини за дачата са
Как да изберем електрическа каминаКак да изберем електрическа камина
Камини печкиКамини печки
Как да изберем правилната каминаКак да изберем правилната камина
Инсталиране на електрическа камина със собствените си ръцеИнсталиране на електрическа камина със собствените си ръце
Използването на ъглови печки-камини за отопление вилиИзползването на ъглови печки-камини за отопление вили
Кухня с камина, оригинално решение за модерен интериорКухня с камина, оригинално решение за модерен интериор
Как да изберем камина?Как да изберем камина?
» » Как да събираме камина с камина
© 2021 BggeHat.com