Използването на ъглови печки-камини за отопление вили

А лятна къща или селска къща е идеално място за инсталиране на камина, която работи на дърва. Ъглови камини за разпит са много популярен вариант, те могат за кратко време да се повиши температурата в къщата, готви храна, в същото време, тези устройства не заемат много място и да им позволи да се изгради в стаите малка площ.

Ъглови пещи-камини за вили


Видове камини, използвани във вилата


Камината, независимо от местоположението, е обикновена фурна, състояща се от огнище и права тръба. Липсва кладенци и завои, присъщи на конвенционалните печки, поради което топлината в камината почти не се забавя. В случай на комбиниране на камината с печката, ефективността на използването на гориво се увеличава и функционалността на структурата също се увеличава. (Виж също: Пещи от Бавария)

В момента камина класически дизайн, за да се срещнат не е толкова лесно, по-голямата част е комбинирана с фурната или снабден с вода топлообменник, което подобрява разхода на гориво и дава възможност да имат топла и след края на пещта. Особено ценно е наличието на плоча при липса на електричество, което често се случва в селските къщи.

Тъй като ваканционната къща позволява монтирането на фундамент за поставяне на камина с всякаква тежест, можете да разгледате всякакъв вид камина, независимо от размера и теглото му. Най-популярните камини са чугун и тухла, които са разположени на място.

В зависимост от местоположението в стаята камината може да бъде разделена на стена, остров и ъгъл. Трябва да кажа, че камините за даване на ъглови елементи също могат да бъдат монтирани на стената или вградени. Специална особеност на вградените камини е, че техният комин и част от пещта се намират в дебелината на стената, което прави този тип камини по-изгодно по отношение на използването на площта. Такава камина може да бъде построена само по време на строителството на самата къща. Стените пожари могат да бъдат построени и по време на експлоатацията на дача, при завършване на строителството. Такива камини имат комин, който се намира извън стената, като основна част. Структурно, тези видове ъглови камини са напълно различни един от друг. Изборът на подходящ тип зависи от характеристиките на помещението и етапа на неговата готовност. (Виж също: Карта на сайта)

Ъгловите камини се отличават и от вида на отворената и затворена камина. Отворената пещ, разбира се, е по-живописна и създава неописуем ефект, постигнат от наличието на открит огън. Обаче затворената пещ е по-безопасна. Често защитният екран за такива пещи е изработен от топлоустойчиво стъкло, което леко намалява декоративността на такъв източник, но не го унищожава напълно. Затворената камина ви позволява да пестите пространство, като нямате просторна зона пред камината, която е "зоната за сигурност", необходима при използване на открит огън. Изискванията за противопожарна безопасност, наложени на отворените камери, също са по-строги.


Тухли камини


Може би най-популярният материал за изграждане на камини в страната е тухла. Това е материал с висока якост и добра топлопроводимост. Камините, изработени от тухлен ъгъл, имат привлекателен външен вид, органичен във всеки интериор. Тухлена камина може да бъде построена сама или да бъде построена в специализирана фирма, която, разбира се, ще бъде много по-скъпа. Тези, които искат да спасят при изграждането на камина, могат да използват многобройни източници в интернет и специализирана литература. Има схема за поставяне на камина по редове, което значително улеснява задачата и прави изграждането на тухлена камина достъпно за човек с минимален набор от умения.

Използването на тухли за изграждането на камината прави възможно създаването на пещ или камина с всякаква конфигурация и размер. Готов чугунени камини обикновено имат стандартни размери, не винаги се вписват в интериора на бетона, тухлена фурна, че е възможно да се изгради всяка височина, ширина и форма, което е в градина, много ценно качество. (Виж също: Чугунена фурна за вили)

При изпичането на тухлени камини обикновено се използват обикновени дърва за огрев, като най-евтиният и екологичен вид гориво. Също така този вид гориво е подходящо за използване при липса на комуникация и захранване.


Камини от чугун




Друга възможност за изграждане на ъглова камина в дачата е закупуването на готова чугунена или стоманена камина с последващо монтиране. Камината, изработена от метал, има някои предимства, най-важната от които е простотата на инсталацията в сравнение с тухла аналог. Закупуването на камина от метал, купувачът е освободен от необходимостта да се тревожи с тухли и хоросан и също така получава гарантирана функционираща структура, която не винаги може да се постигне при изграждането на тухлена камина. Ъгловите камини от чугун имат отлично излъчване на топлина, бързо нагряване, както и високи естетически свойства. Много модели чугунени камини са оборудвани с водни топлообменници, които позволяват да се увеличи ефективността на изгаряне на горивото и да се удължи периодът на запазване на топлината.

Най-добрият вариант е да купите печка, комбинирана с камина. Corner печка за вилите, изработени от чугун перфектно изпълнява няколко функции: може да се готви храна, сухи обувки или дрехи, когато я пещ не е в стайната температура се повишава само с едно бързо и светкавици, защото по-малко материали, използвани за производството на камини, равна на топлопроводност с чугун. В същото време, чугунът поддържа топлината по-добре от, например, стоманата и затова помещението ще бъде топло достатъчно дълго. (Виж също: Проста камина със собствените си ръце)

Качествената чугунена камина навътре е облицована с керамично покритие, което позволява защита на металната повърхност от прегряване, деформация и преждевременно износване. Наличието на такова покритие, разбира се, увеличава цената на крайния продукт, но икономически е повече от оправдано, тъй като понякога удължава живота на камината.

Друго предимство на ъгловите камини от чугун е външният им вид. Има модели, декорирани с леене с такъв вкус, които правят камината просто произведение на изкуството.

От чугун камина може да дойде на вкус и феновете на тухли камини, тъй като има оригинална версия на използването на чугун пещ, в която е bricked от външната страна. Това постига няколко цели: камината изглежда страхотно, работи добре и идеално запазва топлината благодарение на наличието на двойна вътрешна стена. Тухлен ъглов портал за камина, изработен от чугун, може да бъде декориран във всякакъв стил и да се впише в почти всеки интериор. (Виж също: Електрически печки - камини)

Тухлен ъглов портал за камината


Ъглови камини в страната


С изобилие от възможности за инсталиране на камина в страната, все още се предпочитат камини от ъгловия тип. Такава камина може да бъде поставена в стая, която дори има малка площ. Това е доста икономично: изисква по-малко материал за производството му, отколкото за камини, намиращи се в други части на помещението. Поради своята компактност, площта на фондацията също е ниска. Също така, когато изграждате ъглова камина, можете да спестите пари за закупуване на довършителни материали, защото само фасадата на камината, чиято площ не е толкова голяма, е обърната към стаята.

Използването на ъглови печки-камини за отопление на вили има и други предимства: коминът на такава камина се намира в ъгъла на помещението и не създава неудобства с неговото присъствие. Разположена от една и съща камина, разположена в ъгъла, може да бъде толкова успешна, колкото ако е била разположена близо до стената.

Ако ъгъл камина, вградена в стената, тя затопля едновременно за три стаи, трябва да го организира само, така че не се стена не е в контакт с външната среда, или зачервяване на кожата улица.

Естетическите качества на ъгловата камина също са на висока надморска височина: това е интересно дори от самата локация и от факта, че в ъгловото място човек може да се възхищава на езика на огъня почти от всяка точка на стаята. Дизайнерите са разработили редица варианти за декориране на ъглови камини, но никой няма да пропусне да се превърне в дизайнер в дизайна на камината си.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Камина в страната със собствени ръцеКамина в страната със собствени ръце
Чугунена фурна за вилиЧугунена фурна за вили
Камини във вътрешността на селска къщаКамини във вътрешността на селска къща
Пещ камина с печка, помислете за тухла и чугун опцииПещ камина с печка, помислете за тухла и чугун опции
Пещ за камина за даки, избор между тухла и чугун версияПещ за камина за даки, избор между тухла и чугун версия
Какъв вид камини за дачата саКакъв вид камини за дачата са
Как да използвате ефективно печки-камини, за да дадеКак да използвате ефективно печки-камини, за да даде
Как да изберем камина-фурна за лятна резиденцияКак да изберем камина-фурна за лятна резиденция
Камините за печки за къщи се избират по-често от потребителитеКамините за печки за къщи се избират по-често от потребителите
Отопление на къщата с каминаОтопление на къщата с камина
» » Използването на ъглови печки-камини за отопление вили
© 2021 BggeHat.com