Чугунена фурна за вили

Много собственици на къщи вече са успели да преценят предимствата на чугунните печки: този вид отоплителни инсталации не може да съответства по-точно на условията на живот в страната. По правило тези къщи не са предназначени за целогодишно живеене. В края на сезонната градинска работа те празна и остават незаети през по-голямата част от студения сезон. Ето защо сложната отоплителна система в селска къща не се оправдава, докато малка пещ за чугун е идеална.

Ако все още не можете да решите как да отоплявате къщата си, препоръчваме да обърнете повече внимание на чугунните печки. Може би ще отворите за себе си, което ще стане това неочаквано решение на вашата дилема. Такава пещ може бързо да загрее малка стая, а простотата на нейната работа ще позволи на всеки член на семейството, независимо дали е тийнейджърски син или стари баба, за да запали огън лесно и да настрои отопление. Проектирането на съвременни модели от чугунени пещи, произведени от местни и чуждестранни производители, не изисква специални технически умения и специализирани знания от страна на потребителя. (Виж също: Пещи от тухли за лятна резиденция)

Чугунена фурна за вили


Сортове от чугунени печки за вили


Има три основни типа на тези отоплителни структури.



  • За отопление. Името на този вид говори сам по себе си - тази фурна е проектирана единствено за отопление на жилищните помещения. Принципът на тяхното производство се основава на способността за бързо затопляне на стаята и запазване на топлината за дълъг период от време.

  • За отопление и готвене. Дизайнът на тази версия на чугунени пещи осигурява комбиниран подход, който комбинира отоплително устройство и зона за готвене или фурна. Предимството на това решение е спестяването на електричество в дачата, което ще се изразходва от обитателите на къщата при приготвянето на храна на плочките.

  • За използване като камина. Пещта-камини се комбинират в конфигурационните елементи на двата компонента. Камината осигурява достъп до огъня и естетичен компонент, а камината - ефективно използване на ресурсите и постигане на максимален резултат.
  • (Виж също: Използването на ъглови печки-камини за отопление вили)

Не винаги е лесно за начинаещ да се настани с избор: при закупуването на определен сорт е необходимо да се вземат под внимание редица важни фактори, основният от които е целта и условията за използване на устройството. Ако за собственика на даката преобладаващият аспект е атмосфера на семеен комфорт или романтична атмосфера, той несъмнено трябва да даде предпочитание на камината. Отличен пример за тази модификация е каменната кана Тарнава от полския производител. Ако на първо място е важно високото ниво на функционалност, първият или вторият вариант ще работи.

Към днешна дата започват да се появяват такива модели, които съчетават и трите модификации. Пещта с камина с чугунени печки ще се превърне в истинска находка за късметлия си собственик.

Пещ-камина с чугунена печка


Защо чугун?


Основният аргумент за използването на чугун като материал за производство на пещи е неговата богата история. Много поколения европейци успешно са използвали чугунени отоплителни уреди и с постепенното развитие на Новия свят любимата структура за поддържане на топлината в къщата е мигрирала към Америка. Модерните чугунени пещи работят на същия принцип като техните отдалечени предци, независимо от факта, че техният дизайн е претърпял редица трансформации, за да се повиши нивото на функционалност. (Виж също: Пещ от тухли за лятната резиденция)

Какво обяснява тази вярност към чугуна? Сред неговите уникални характеристики могат да бъдат идентифицирани:



  • Способността постепенно да се натрупват и освобождават топлината.

  • Дълъг период на работа, особено ако е модел от почтена компания за производство. Тези модели включват камини пещи Бавария, чугун печка на някои италиански фирми, и така нататък. Г.

  • Устойчивост на внезапни температурни промени - от изключително ниско до изключително високо и обратно.

  • Отлична производителност при продължително излагане на повишени температури.





ЗАБЕЛЕЖКА: В допълнение към свойствата на самия материал пещта-камини от чугун се отличават с висока степен на надеждност и от начина, по който са произведени. Методът на леене включва получаване на масивни стени и други компоненти, които не горят за дълъг период от време. След като купи такава фурна, собственикът може да разгледа въпроса за отоплението, решен за много години напред. (Виж също: Отоплителна пещ с дълъг живот)



Пещи-камини от чугун


предимства


Но дълъг живот не е единственото предимство на чугунните печки, което накара много купувачи да дават предпочитание на този тип отоплителни съоръжения. Наред с другите, не по-малко предимства на такива пещи, е възможно да се разпределят:



  1. Икономиката. Тяхната ефективност при изгарянето на дървесината е 85, т.е. топлинната енергия на използваното гориво е изключително икономична. Това свойство се дължи както на специфичния дизайн на пещите, така и на характеристиките на самия метал.

  2. Простота на монтажните работи. Единственото условие за инсталиране на тази конструкция е наличието на комин и правилното му разположение. Не се изисква изграждане на отделна основа. Но ако не сте сигурни в способността си да изграждате себе си самостоятелно, препоръчително е да се свържете с помощта на специалисти. Персоналът на Otopimdom.ru, специализиращ се в ремонта на отоплителни и водоснабдителни системи, ще може бързо и ефективно да инсталира пещта и да предостави подробни указания за функционирането му.
  3. (Виж също: Отоплителна пещ за вили)
  4. Преносимост. Ако е необходимо, такава фурна може да бъде изключена от комина и да бъде складирана другаде.

  5. Компактността. Малките размери на отоплителното тяло не нарушават ергономичността на пространството във вътрешността на селските къщи. Интересни модели от гледна точка на компактността са чугунните пещи на Бавария.

  6. Естетичен компонент. Атрактивният външен вид на чугунните пещи премахва необходимостта от допълнителни декоративни елементи.

  7. Безопасност при употреба. Много модерни модели осигуряват покритие на външни повърхности с топлоустойчив емайл, което значително намалява риска от изгаряния на стената;

  8. Ефективност. Ако площта на селската къща не надвишава 150 квадратни метра. метра, една фурна от чугун може лесно да се справи с отоплението на цялата стая. Тази опция е идеална за даване.

  9. Удобство при настройване. В съвременните модели предоставят различни режима чрез манипулиране, което може да се увеличи или намали температурата на въздуха в къщата. Безопасният режим на бавно изгаряне е предназначен за отопление на помещението през нощта.

  10. Достъпна ценова категория. Такава пещ е по-икономична възможност, отколкото например постоянна структура, изработена от тухли.



Разрешени: Етаж, на която се прави настройка, трябва да има и най-малка опасност от пожар.



Характеристики на операцията


За да се увеличи вече дългият работен период на отоплителна структура от този тип е възможно, ако се спазват няколко правила. Ако сте купили пещ, трябва да се създадат условия за чугун. На първо място, стаята, в която се намира устройството, трябва да е суха. Подобно на много други метали, чугунът е склонен да разруши ефекти от висока влажност. Като се има предвид тази особеност, производствените компании покриват външните повърхности със защитна боя или емайл. Необходимо е да следвате слоя на това покритие.

Пещ от чугун



ВАЖНО: Ако собственикът на селска къща не използва пелети или торфените брикети като гориво, и старомоден, дърво, за чугунена пещ чуждестранни производители трябва да ловят трупи определени параметри. Факт е, че в страните от Западна Европа регион е много рядко използват дърва за целите на отопление, така че в горивната камера и чугун горелка за пещи, проектирани за торф и дървени пелети. Този въпрос задължително трябва да бъде обсъден с представителя на компанията при покупка.



Специално оборудване за работа на пещта е само покер и лъжичка за пепел. Те се доставят или с покупката на самия отоплителен уред, или се продават в специализирани търговски обекти.


Нашите услуги


В случай на най-малките проблеми, не трябва да го отложи за неопределено време - специалисти Otopimdom.ru ви помогнат да диагностицирате устройството идентифицира евентуално дефект и ефективно да се отървете от него. Специалистите на компанията препоръчват да се замени една малка част навреме, вместо да се чака по-сериозна повреда. Компанията майстори ще могат да се извършват ремонтни работи на всякакво оборудване сложност отопление на всеки модел, независимо дали Seguin камини, печки с фурни от местни производители и дори електрически камини Панорамна е, дори ако вашият случай изглежда безнадеждно.

Така в тази епоха на високите технологии все още има място за скромна чугунена печка, която от незапомнени времена служи на човека в борбата срещу тежките климатични условия. Благодарение на тяхната простота в експлоатация, надеждност и впечатляващ естетически компонент, тези пещи успяха да спечелят съчувствието на многобройната армия от летни жители във всички региони на страната ни. Относително ниската цена също играе важна роля за нарастването на популярността на този отоплителен уред.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пещ за собствени ръце на дачаПещ за собствени ръце на дача
Как да изберем печкаКак да изберем печка
Пещи за вили, чугунениПещи за вили, чугунени
Желязна камина за каминиЖелязна камина за камини
Чугунена фурна за домаЧугунена фурна за дома
Как да направите печкаКак да направите печка
Печки за изгаряне на дърва за отопление на домаПечки за изгаряне на дърва за отопление на дома
Чугунени пещи за баняЧугунени пещи за баня
Как да изберем камина-фурна за лятна резиденцияКак да изберем камина-фурна за лятна резиденция
Използването на ъглови печки-камини за отопление вилиИзползването на ъглови печки-камини за отопление вили
» » Чугунена фурна за вили
© 2021 BggeHat.com