Пещ, чугун, за вана

Сега често е възможно да чуете, че най-доброто отоплително устройство е чугунена фурна за вана. Има съмнение, не е ли изобретение и каква е предимството им? В тази статия този въпрос се разглежда.

Най-разпространеният за днес вариант на печка от вана е пещ за изгаряне на дърва. В края на краищата нито газът, нито електричеството могат да заменят меката топлина на магическия огън и отличната миризма на горящата дървесина. И въпреки че нагряването на чугунна пещ е по-бавно от това на метална пещ, но в същото време тя задържа топлината по-дълго. (Виж също: Пещи за вили, чугунени)


Основните предимства на пещите от чугун до останалите


По този начин, чугун като майка на пещта в банята, тя се счита за по-не е подходящо за причина, че тя има по-голяма дебелина - обективно сравнение техните характеристики, получени само чрез вземане от желязо и стомана с дебелина 1 см стомана рядко е с дебелина по-голяма от 6 mm. като правило - 3 или 4 мм. И поради тази причина корозира, изгаря. Неговата топлинна мощност е по-добра. Въпреки това, в сравнение с това, чугунът не е обект на междукристална корозия, тъй като съдържа графит.

Пещ от чугун за вана



Обърнете внимание: когато сте инсталирали пещта и комина, трябва да затоплите парната стая няколко пъти и да наблюдавате как функционира всеки елемент на системата. Измервателите на влажността и температурата работят? Благодарение на тестовата пещ, всички химически бои и импрегнации върху дървесината ще изчезнат и ще преминат тест за ефекта на високата температура. Проверете дали комина не е отровен. През това време в най-горещи не трябва да бъде.



Ако говорим за актьорския състав от гледна точка на физиката, той е отличен топлинен проводник, значително изпреварвайки своя параметри камък и тухли, които на фона на температурната разлика с течение на времето да допринесе за деформацията на зидария като цяло. Пещта от чугун имат ефективност от 82 единици, а отделната табуретка осигурява 7 до 10 часа непрекъсната работа. Междувременно тегло железни пещи за бани е само 60 кг, което е много по-лесно, отколкото зидария тухла polutoratonnye на участието на твърди пътни основи. (Виж също: Пещ за вана със собствени ръце)



Важно е да знаете, че някои модели руски пещи са в състояние да предоставят парна стая с топлина от 25 куб. М паралелно и отопление на вода за душ (50 литра), тъй като те са изработени от сив чугун с високо качество.



Пещта от чугун са идеална възможност за днешните малки вани. Сред отличителните им заслуги са следните:



  1. Те имат впечатляваща мощност, не се поддават на ръжда и не включват покритие със специална топлоустойчива боя.
  2. (Виж също: Електрическа фурна за сауна)
  3. Не изисквайте такива пещи и облицовки, което значително улеснява тяхната инсталация.

  4. Освен това, ако е необходимо, такава пещ в бъдеще може лесно да бъде демонтирана и преместена в нова парна баня.


Печката от чугунена сауна има друго голямо предимство - това е дизайнът. Сега тези продукти произвеждат голямо разнообразие от решения и опции, а вратите са изработени от дори топлоустойчиво стъкло, което изглежда много привлекателно.

Фурната за вана



Недопустимо е: печките за баня да се намират в близост до дървени стени или други бързозапалими повърхности. В такива ситуации, като опция, можете да използвате защитни екрани, които предпазват топлината от прегряване. (Виж също: Желязна камина за камини)



Различни производители предлагат чугун със същото качество?


Този метал може да бъде много различен при химическия състав. Ако продукцията му се извърши в лоша репутация, дори тази пещ може дори да се спука.



Изпълнения на настоящото произвежда висококачествен метал шведската фирма Keddy, те имат пещ на твърдо желязо и ръчно оборудвана врата, без уплътнение камера, където е изцяло затворен. В случай на правилното използване на такава пещ избухва някога - тъй като тези продукти са направени от центробежен метод от специален чугун, съставът на който все още е запазена от шведите в тайна.

Но обикновеният чугун не обича топлинните удари. Тя може да избухне, когато в двете си съседни точки температурната разлика достигне над 80 градуса. Например, това може да се случи, когато студена вода се изсипва в подобна пещ в сауна. Всеки обаче има свое собствено време и само защото чугунните печки поддържат топлината перфектно, можете да се откажете от другите си недостатъци. (Виж също: Печки за баня)


Изборът на чугунена пещ правилно


Голяма част от железни печки на пазара днес се реализира с класически "топлина акумулатор" - решетка капацитет, който се намира горе в горивната камера, а от време на време с бойлер 30 л. в горната част на корпуса. Избирайки правилния модел, трябва да вземете предвид следните характеристики:



  • Ефективността. Обикновено индустриалните пещи от чугун точно посочват обема на парната баня в кубически метри.

  • Вид гориво. До днес пещите от чугун не са само газ или дърво. Също така често се срещат чугунени електрически пещи, доста удобни и не изискват специални грижи. След като сте решили с печката за вана, също си заслужава да мислите за подновяване на отоплението на вилата. Вероятно за вашата лятна вила са напълно пригодени френските пещи Fabrilor, които имат много висока ефективност от 75 и затоплят стаята за кратък период от време;

  • Разположение на камината. Баните в момента се произвеждат в два варианта: с класическа пещ или с удължена. Последният е инсталиран в отвора за стена, който позволява да се затопли фурната от чакалнята, което е по-естествено и оптимално за парната баня.

  • Материал. Чугунът също може да се характеризира с разнообразие от качество и дебелина. Това директно определя периода на експлоатация на пещта.

  • Воден резервоар. По време на покупката трябва да обърнете внимание на резервоара за вода - има шарнирни или вградени модели с странично прикрепване зад или директно върху комина. Изборът на най-подходящото решение е необходимо, като се вземат предвид характеристиките на банята.

  • Стъклена врата. Много атрактивни външни чугунени печки с остъклена врата - както се казва, можете да се възхитите на пламъка за неопределено време. Този прозорец обаче увеличава цената на пещта с един порядък.


пещи Fabrilor



Препоръчваме: да инсталирате фурната с помощта на специалисти на фона на висока функционалност и сложност на дизайна. Специалистите на otopimdom.ru гарантират безопасността и комфорта, както и извършват монтажна работа в строго съответствие с всички правила и изисквания. И за вашия дом може перфектно да съответства на Оста от френския производител, който учудва с неговия дизайн.



Защо е по-добре да използвате фурна, изработена от чугун за дача?


Всяка стая има свои собствени характеристики, които до голяма степен определят решението за избор на печка или камина. Дача е селска къща, обикновено не е много голяма, където няма нужда да се поддържа постоянна температура. По тази причина камината с камина с чугунена пещ изпълнява функциите на добра вентилация и бързо нагряване на стаята. С тази задача, чугунени камини за камини, които имат съвсем малко модификации, могат да свършат отлична работа. Много хора обаче не мислят само за отоплението на къщата.

Използването на чугун в производството на камини и печки е продиктувано от основателни причини. На първо място чугунът се отличава с отлична топлопроводимост, така че можете незабавно да загреете камината и в същото време бързо да загрявате въздуха. В същото време, дори и много високи температури не го плашат, такива камини лесно издържат люлки и не са податливи на деформация, в сравнение със стоманени пещи. Отличен пример за такава камина е пещта от камина "Bavaria" от чугун. Този модел е излят от сив чугун. Има врата с голямо стъкло, което ви позволява да гледате играта на живо огън.

И благодарение на високата топлинна мощност от 9 kW, тази печка може да функционира в режим на непрекъснато горене (4-5 часа) и може да бъде основният източник на топлина в помещение, чийто обем достига 150 кубически метра.

Камините, изработени от чугун с затворена камера, имат ефективност до 80, което прави възможно запазването на горивото и незабавното затопляне на помещението с минимални разходи. И животът на такива камини е много по-дълъг от останалите. Производителите определят гаранционния период на услугата за 10 години. Също така за отоплението на вилите немските Brunner пещи, изработени от дебелостенни чугуни, които са особено надеждни, идеално задоволяват.

Пещи Brunner


Какво е използването на топлообменник?


Печките с чугунени печки и камини с топлообменник имат привлекателен външен вид и са напълно безопасни. Характерна черта на такава камина е устройството на топлообменника. Това е вградена топла вода, която е инсталирана на мястото на отсечения дим в пещната пещ. С помощта на горещи димни газове, които избягват през комина на пещта, водата се нагрява. Възможно е да се свърже топлообменник със затворена, както и с отворена система за загряване на водата и може да функционира в режими на циркулация или на гравитационно движение. Това осигурява термичен пренос между горещата и студената охлаждаща течност. Един от най-ярките представители на тези продукти е пещта "Bavaria" чугун с топлообменник.

Такива камини с топлообменник имат голяма отоплителна мощност и могат да функционират в дългосрочна горивна система и поради тази причина отлично се справят с ролята както на допълнителния, така и на основния източник на топлина. Пещите-камини, като правило, имат самопочистваща се система от стъкло и са идеално пригодени за работа в климата на Русия. Днес също са много популярни печки-чугунени камини с печка, тъй като стаята се затопля едновременно и в същото време е възможно да се готви храна.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Желязна камина за каминиЖелязна камина за камини
Пещ за баня от тухлаПещ за баня от тухла
Чугунена фурна за домаЧугунена фурна за дома
Пещ за вана със собствени ръцеПещ за вана със собствени ръце
Печки за баняПечки за баня
Чугунени пещи за баняЧугунени пещи за баня
Как да изберем печка за баняКак да изберем печка за баня
Печката за ваната със собствените си ръцеПечката за ваната със собствените си ръце
Модерни пещи за отопление на домаМодерни пещи за отопление на дома
Защо печките от желязо по-скоро затоплят стая от тухлиЗащо печките от желязо по-скоро затоплят стая от тухли
» » Пещ, чугун, за вана
© 2021 BggeHat.com