Как да изберем печка за вана?

Кой не сънува, след тежкия ежедневен живот, да остане в банята? Все повече и повече хора мечтаят да имат сауни на собствените си сайтове. Централният компонент на банята е добра пещ, подходът към избора на който трябва да бъде сериозен и балансиран. Първо трябва да вземете решение за вида на ваната. Може би искате да построите - традиционен руски, или може би дойде да замени финландска сауна, която просто се нарича сауна. Руската баня може да се характеризира с температура, която е в диапазона - 50-60 градуса. Както и влажност, не надвишава - 60. Що се отнася до финландските бани, температурата тук се издига до параметър от 90-180 градуса, и влажността пада до стойност от 5-10. Въз основа на тези параметри и трябва да изберете вида на ваната, която е най-подходяща за характеристиките на вашето тяло и вашето семейство. Какви са разликите между сауните?

Пещ от желязо

Основният източник на топлина в тези пещи е камък, поради което са получили такова име. При производството на печка нагревател се използва стоманен лист с дебелина 6-10 мм или лист от чугун с дебелина не повече от 5 мм. Броят на листовете от чугун може да се удвои. Купете железни печки за баня, на достъпна цена може да бъде в онлайн магазина.

Гориво за печки-печки може да се прилага следното:

-дърва за огрев;
-газ;
-електричество.

От това, което искате да получите пара на изхода на бъдещата печка, трябва да изберете дизайн на пещта. Пещи с отворена камина ще осигурят влажен въздух, защото могат да добавят вода, ако е необходимо. Но затворените структури на пещта, задвижвани от електричество, ще осигурят сух въздух при високи температури.

Пещи от тухли



Пещите, изложени от този материал, са били използвани много по-наскоро. И в модерните бани те стават рядкост.

Причините за това бяха:

-Тухлената пещ заема много повече пространство от метална фурна;
-за полагане на тухли ще ви е необходим специалист по каменна работа;
-за зидария, е необходима фундамент.

Но има и предимства:

-температурата и влажността могат да бъдат регулирани в големи граници;
-Повърхността не се загрява до високи температури, което го прави безопасно;
-тухла поддържа топлина за дълго време;
-дизайнът позволява да се загрява не само стаята на банята, но и съблекалнята.

Но ако сте организирали, в банкет тухлена фурна, никога няма да избирате. Тя ще излъчва много мека пара и приемането на банята ще се превърне в удоволствие.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пещ за баня от тухлаПещ за баня от тухла
Печка нагревател за саунаПечка нагревател за сауна
Електрически сауниЕлектрически сауни
Как да изберем печка за баняКак да изберем печка за баня
Печката за ваната със собствените си ръцеПечката за ваната със собствените си ръце
Пещи с гореща вана за ванаПещи с гореща вана за вана
Печки за изпичане на дърва за дизайн на баня и ползи от чугунени печкиПечки за изпичане на дърва за дизайн на баня и ползи от чугунени печки
Какво трябва да знаете, преди да изберете метална фурна за баня?Какво трябва да знаете, преди да изберете метална фурна за баня?
Отопление в печкатаОтопление в печката
Височина на тавана в основните правила и разпоредби на банитеВисочина на тавана в основните правила и разпоредби на баните
» » Как да изберем печка за вана?
© 2021 BggeHat.com