Електрически сауни

Печката в сауната е незаменим атрибут на това място за почивка. Качеството на това оборудване зависи от атмосферата в парната баня. Днес електрическите сауни са много популярни. Те са в състояние да създадат оптимална атмосфера в парната стая, поддържайки стабилно ниво на топлина и влага. Този ефект отдавна се търси от много производители на тази технология. За да проучим по-подробно моделите, нека разгледаме видовете и изискванията за това оборудване.

Електрически сауни


Видове пещи за вана и сауна


Помислете какви са пещите за вани и сауни:



  1. Фурна-печка. Изграждането на тази техника предполага наличието на пещ и камера, в дъното на която има камъни. При изгарянето на дърва в него, образуваният дим преминава през слой от камък и след това се извежда в комина. Можете да получите пара, ако на светещите камъни изпръскате малко количество вода. Ще се образува влажна пара, която се оценява в руската баня. Конструкцията е оборудвана с голям резервоар, който се пълни с вода.
  2. (Виж също: Пещ за вана със собствени ръце)
  3. Пещ с затворена печка. Използва се в старите дни в традиционната руска баня. Тя принадлежи към категорията тежки конструкции, тъй като за неговото изграждане е необходимо да се издигне масивна тухлена конструкция с тежки камъни.

  4. Пещта на Михайлов. Това прилича на традиционна печка. Времето, за което можете напълно да наводнявате тази структура, е около 2 часа.

  5. Пещта на Иванов. Той е предназначен за малки вани. Неговият дизайн е прост и може да бъде конструиран самостоятелно с помощта на стара газова колонка. Конструкцията му включва тръба, която задържа горещите пара.
  6. (Виж също: Пещи Teplodar за баня)
  7. Домашна пещ от бъчви. Това е същата печка, но е много по-лесно да я построите. За това се използват две стоманени бъчви. Един варел ще се използва като печка, а втората като печка.


Как да постигнем оптимална температура в сауната?


Температурата на въздуха в сауната е един от най-важните фактори, които трябва да бъдат изпълнени, за да се постигне оптимална и комфортна атмосфера в парната баня. Сауната или сауната обикновено са разделени на няколко зони. Това е директна парна баня, душ кабина, съблекалня или кът за сядане. Нормалната температура за парната стая е 50-55 градуса. В банята е необходимо да се поддържа приблизително 40 градуса, а за остатъчната зона нормалната температура е 22-25 градуса.

Има няколко конструктивни мерки, които трябва да се спазват, за да се постигне комфортна атмосфера в сауната: (Виж също: Карта на сайта)



  • Между парната баня и останалата част трябва да има място под формата на душ. Тази мярка е необходима, за да се гарантира, че дрехите в зоната за отдих или в съблекалнята не абсорбират парите, т.е. не се мокри.

  • Проектът за оттичане трябва да бъде проектиран така, че да има водоплътно съединение в дренажната тръба. Това е да се гарантира, че отпадъчните води не излъчват неприятна миризма, която ще се усеща в парната баня.

  • Изисква парна бариера, така че излишната влага да не се натрупва в рамката. Също така, натрупването на прекомерна влага и образуването на кондензация влияят върху температурата на въздуха в сауната. Като топлоизолационен материал може да се използва слой от полиетилен, фолио или пергамент, който трябва да се постави между кожата и изолацията. В резултат на това в сауната ще има постоянна температура, а топлинният ефект ще се подобри.
  • (Виж също: Печката за ваната със собствените си ръце)

Температурата на въздуха в сауната

Днес е популярно да се построят бани и сауни на собствената ви земя. Сауната винаги е била незаменим атрибут на комфортна почивка, особено, тъй като тя също така перфектно повдига духа ви и ви зарежда със здравето. Много хора се опитват да изградят това място за отдих сами. Също така е възможно да изградите сауна пещи със собствените си ръце. Нека да разгледаме, какво е необходимо за тази цел?


Как да си направите сауна?


Ако проектът тежи повече от 750 килограма, тогава трябва да се изгради специална основа за него. Тя трябва да бъде изкопана до дълбочината на замръзване на почвата, а това е средно половин метър. Подкрепата за фондацията трябва да бъде под формата на колонни купчини. За тази цел се изгражда фундамент, който представлява бетонна плоча. Това е началото на изграждането на цялостна структура.



Важно е да знаете: в никакъв случай не трябва да бъде инсталирана основата на бъдещата сграда заедно с основата на сградата. Те не трябва да се докосват. Това се дължи на факта, че утаяването на фондацията трябва да бъде безплатно. Разстоянието между двете основи е изпълнено с пясък. (Виж също: Електрически котли за гореща вода: предимства, недостатъци и сортове)



След монтирането на основата се излива циментова замазка. Тя трябва да бъде наводнена в нивото и да бъде под пода с 20-30 см. На сухата повърхност се полага хидроизолация. На слоя рубероид се поставя един слой тухли, след което се повторява слой хидроизолация, върху който отново се полага последният слой тухли. Печката в сауната с такава основа ще бъде стабилна и благодарение на хидроизолацията ще бъде възможно да се избегне образуването на гъбички или да се предотврати гниене.

Леките конструкции могат да бъдат инсталирани без основа. За тяхното изграждане често се използват метални конструкции, които са тухлени. Основата на сградата трябва да бъде укрепена с плоскости или купчини, върху които се полага металният лист.


Как да изчислим капацитета на печка в сауна?




Силата на устройството трябва да бъде оптимална. Тя не трябва да бъде твърде голяма, защото в този случай няма да е възможно да останете в сауната. Също така, тя не трябва да бъде твърде слаба, тъй като ще бъде невъзможно да се постигне желаният ефект. Мощността трябва да се изчислява, като се вземат предвид следните показатели:



  • Размерът на парната стая.

  • Височина на тавана.

  • Нивото на топлоизолация в сауната.

  • Необходимата енергия за отопление на въздуха в парната баня и запазването му в динамично състояние.


Електрическа фурна

Електрически пещи за сауна с достатъчен капацитет са в състояние да затоплят помещенията за 3 часа. Най-добре е да закупите механизъм, чиято мощност надвишава параметъра, изчислен за определено помещение. За да изчислите тази цифра, трябва да знаете площта на помещението, височината на тавана, дебелината на стените.

Нека да дадем пример за избор на капацитет на електрическа пещ за сауна. Ако дебелината на стените на дървена сауна е приблизително 14 см, а площта на помещението е 8 кубически метра, тогава се изисква устройство с мощност от 14 кВт. Ако в сауната има повече от 5 души, стените в стаята му трябва да са толкова дебели и масивни, колкото е възможно. Това ще ви помогне да запазите топлината за по-дълго време. Ако се приеме, че не повече от 5 души ще посетят сауната, дебелината на стените в стаята не трябва да бъде твърде широка и 5,5 kW за електрическата пещ.

Колкото повече силата на устройството, толкова по-бързо се затопля стаята. Например при мощност от 50 кВт стаята ще се загрее за половин час. Захранването може да се регулира независимо. Нагревателният регулатор може да бъде монтиран на пряко разстояние от самия източник. Тя може да бъде стая за почивка или гардероб. Устройството може да се управлява чрез дистанционното управление.


Предимства на електрическата пещ


Електрическите пещи за сауни са екологично чисти и безопасни. Те са направени в компактна форма и не пречат на намирането на голям брой хора в сауната. Голямо плюс е възможността за дистанционно управление. Такова устройство работи с електричество, което не винаги е от полза, като се има предвид постоянното повишаване на цените на тази услуга. Почти е невъзможно да се изгори електрическата основа. Неговото покритие се състои от стоманен материал, който не се загрява по време на работа.



Моля, имайте предвид: по-добре е да изберете електрическа фурна от неръждаема стомана от боядисания алуминий или цинк, тъй като тези конструкции продължават по-дълго. Освен това материалът не е способен да отделя вредни токсични вещества при нагряване.



Електрически пещи за сауни

Има мнение, че кислородът започва да изсъхва от електрическите уреди. Вече е доказано, че това мнение е абсурдно. Единственото нещо, което може да се случи с електрическата фурна, е изгарянето на отоплителната спирала, но е лесно да се промени, да се поръчва в интернет или да се купува в магазин.


Класификация от производителите


Supra е изработена от екологично чист естествен материал. В това устройство се използват естествени камъни, които играят не само ролята на декоративен елемент, но също така напълно се вписват в цялостната концепция за сауна. Производителят взе предвид всички технологични изисквания и подобри дизайна на своите продукти.

Gorenje е електрически уред, изработен от чугун. Може да се използва както в сауна, така и в сауна. Фурната идеално запазва топлината в стаята и има няколко режима на отопление. Тази печка за сауна, вана съчетава използването на съвременна технология с традиционните методи за образуване на пара. Такова оборудване е лесно да се управлява, като се определят необходимите параметри.

Каменни вложки Fabrilor са представени от френския производител, съществуващ на пазара от 1970 г. насам. Пещите са изработени от чугун, стомана или цветни метали. Често производителят съчетава тези материали, създавайки продукта с най-високо качество. Такива кутии могат да се използват без да навредят на здравето. Този производител също произвежда продукти от естествен камък.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пещи за бани електрическиПещи за бани електрически
Пещ за вана на варваритеПещ за вана на варварите
Печка за саунаПечка за сауна
Пещ за баня от тухлаПещ за баня от тухла
Печка нагревател за саунаПечка нагревател за сауна
Пекарният вулкан за банятаПекарният вулкан за банята
Газови пещи за баняГазови пещи за баня
Пещи за сауниПещи за сауни
Пещи за баниПещи за бани
Инсталиране на термоформова фурна от собствените си ръцеИнсталиране на термоформова фурна от собствените си ръце
» » Електрически сауни
© 2021 BggeHat.com