Проекти и оформление на сауни

Проекти и оформление на сауни

Баните в Русия винаги са били считани за незаменимо нещо селска къща. Времената са се променили, но сауната от бара все още е много популярна в инфраструктурата на извънградските сгради. На пръв поглед изграждането на баня е проста задача, но това мнение е погрешно.

баня от дърво

Проектът на баня от бар с тераса

Преди да започнете да изграждате вана, трябва да помислите внимателно за основните параметри на ваната, които ще зависят от следните фактори:

  • Брой хора, за които е проектирана банята;
  • Броят на стаите във ваната и техния функционален товар;
  • Броят на нивата в банята.

В тази статия ще разгледаме по-подробно проектите на сауни от дървения материал и ще се занимаем с особеностите на тяхното оформление.

Оформлението на малки сауни от бар (3 х 4 и 4 х 4)

Подобни миниатюрни бани се издигат на малки парцели, които не позволяват изграждането на цялостен комплекс за баня. Въпреки това, дори малки вани от бара са в състояние да даде комфорт и комфорт на своите посетители. Нека разгледаме основните проекти на сауни от профилиран бар с малки размери.

Баня 3 x 4

Параметрите на най-малката баня от бара, чиято конструкция е подходяща за провеждане, са 3 х 4 м.

Баня 3x4

Печен хляб от 3x4 бар

На пръв поглед малките бани са непривлекателни и имат редица предимства:

  • Малките вани са икономични, тъй като за затоплянето и поддържането на стабилна висока температура в парната баня се консумира малко количество дърва за огрев;
  • Те са евтини в строителството и поддръжката;
  • Малките вани заемат малко пространство и се подреждат по биологичен начин дори и в малък дом за къщи;
  • Малките вани се характеризират с висока степен на монтаж и пускане в експлоатация.

При изграждането на малки вани, няколко варианти на планирането на банята.

Можете да оборудвате само една стая, която едновременно ще изпълнява функциите на съблекалня, пералня и парна баня. От една страна, подобен проект на баня от бар ще позволи да се създаде достатъчно голямо пространство в парната баня, където могат да се издигнат едновременно три-пет души. От друга страна, проектът на банята 3 х 4 има своите недостатъци.

оформление на банята 3х4

Вариантът на простото планиране на баня от бар в размер 3х4

Това оформление на банята с 3 х 4 бара не винаги е удобно, защото дрехите, останали в тази стая, ще бъдат увлечени с пара, ще бъдат влажни и впоследствие ще бъдат неудобни. В допълнение, този проект изисква по-голяма изолация на вратата, защото директно се свързва с околната среда и чрез нея могат да възникнат големи загуби на топлина.

Второ изпълнение план баня 3 х 4 подреждане включва малко изчакване стая, която едновременно ще извърши промиване функция и гардеробни, и позволява по-добро изолиране на околната среда стая от парата, като по този начин намаляване на топлинните загуби. В този случай, за удобство на съблекалнята в съблекалнята, са монтирани пейки и закачалка. Освен това е монтиран фиксиран или плъзгащ се екран, зад който е измит екран. Екранът ви позволява да пазите дрехите си сухи.

Измиващият завод може да бъде конвенционална кадушка с топла вода, предварително заредена от собственика.

планиране на баня

3D оформление на дървена вана 3х4

И вие можете поставете душ във ваната и тоалетна. В термите са подредени две редици шезлонги на различни нива, а също и директно печката. Има още един вариант на проекта за баня от бар с параметри 3 х 4, който предвижда оборудване на малка стая за почивка в съчетание с пералня, както и парна баня за двама души.

В допълнение към най-необходимите, планът на ваната от бара с параметри 3 х 4 е малко вероятно да бъде в състояние да съдържа нищо друго. Това е, ако го оборудвате с таван. В този случай е възможно да се организира стая за почивка в таванската стая, а на долния етаж има парна баня за четирима и шкаф.

Но в този случай пространството се губи на първо ниво, което трябва да бъде взето под стълбата двуетажна баня.
Трудно е да си представим, че проектите за бани от дървесината, ако те са малки, ще бъдат оборудвани с открита веранда или тераса, тъй като площта на помещенията просто не позволява това да бъде направено. Какво да направите, ако наистина искате да се отпуснете след терма в чист въздух?

Баня 3x4

Готов проект за баня от бар от 3х4 метра

В този случай оборудването на комплекса за баня с отделен беседка, която ще бъде разположена в непосредствена близост до банята, идва на спасение. Арбалетът е оборудван с места за почивка и маса.

Баня 4 х 4

По-просторен и комфортен сауна е форма на дървесина на параметри с 4 х 4. В случай на бани 4 х 4 оформление може да се използва на всички същите техники, както и в оборудване банята 3 х 4, ние сме описано по-горе, но с една съществена разлика. опции за баня 4 х 4 позволяват да организира пълна пара място за четирима души, дори когато в стаята е оборудвана с едно ниво.



В този случай цялото пространство е разделено на половина в правоъгълни стаи със страни от 2 х 4. В първата стая има малка стая за почивка, която също служи като съблекалня и пералня. И втората стая е разпределена за терми, където 3-4 души могат да се къпят комфортно едновременно.


планът на баня 4х4

Планиране на дървена вана от бар 4х4

В случаите, когато сауна, изработена от 4 х 4 дървен материал, се извършва с таван, където се организира стая за почивка, възможно е първият етаж да бъде оборудван с веранда или открита тераса. Това ще даде на банята оригиналност, а посетителите ще добавят комфорт. На терасата или верандата можете да се отпуснете след парна баня с чаша билков чай. Ако няма възможност за подреждане на верандата, се използва горепосоченото приемане с отделна беседка.

Оформлението на просторни сауни от бар (6 х 4 и 6 х 6)

Ако размерът на участъка позволява, се препоръчва да се построи баня с размер 6 x 4, 6 x 6 или повече. Тази площ на помещенията ще позволи да се организира просторна парна стая за голяма компания, уютна стая за почивка и пълна абас и пералня. Освен това е възможно да се оборудва вана с открита веранда или тераса, което премахва необходимостта комплектът от вани да бъде оборудван с отделен беседка. Така че, нека разгледаме проектите на сауни, които се различават по план, етажна и обща площ.

Баня 6 х 4

Баня 6 х 4 - това е най-добрият вариант за малка, но удобна вана. Тук има възможност за оборудване на просторна парна баня до 5 кв.м. м, пералня и стая за почивка. Опциите за оформлението могат да бъдат различни.

В един случай, банята 6 х 4 поема голяма пара оборудване, предназначено да остане там едновременно за 4-5 души (парна баня зона в този случай е 5.2 кв. М), а големите перални стаи с около 4 квадратни метра. м, както и стая за почивка, която ще бъде разположена на площ от около 8 квадратни метра. В този случай все още има малко пространство (около 2,5 кв. М.) За оборудването на чакалнята.

Напомняме ви, че осигуряването на сауна с гардероб ще намали загубата на топлина в парната стая. Ако желаете, такъв проект на вана от бар с параметри 6 х 4 може да бъде допълнен от малка веранда, където е възможно да се вземат въздушни бани между хобела.

Баня къща 6x4

Банята е изработена от 6x4 дървен материал с тераса и бамбук

Във втория случай на дървен материал на банята 6 X 4 може да съдържа по-скромен парна баня и зоната за промиване (3.5 кв. М), но в този случай да бъде снабден с отворен веранда или тераса, на входа на който се извършва чрез голям стайна релаксация. Според опита да кажа, че верандата на оборудване за бани или тераса, разбира се, по избор, но силно желателно момент. В някои случаи собствениците на бани жертват просторна стая за почивка в полза на последната.

Това се дължи на факта, че почивката, след като се движите на открито, носи повече морално и физическо удовлетворение, отколкото в затворено пространство. В този случай има и възможност да се оборудва банята с таван, което ще позволи да се разшири площта на парната баня и пералнята и да се постави стаята за почивка мансарден етаж.

Баня 6 х 6

Банята с профилиран лъч с параметри 6 х 6 е пример за голяма просторна баня, предназначена за големи компании. Спална баня 6 x 6 може да съдържа просторна парна стая до 10 квадратни метра. м, високо качество на измиване до 5 кв. м. голяма стая за релакс (до 10-12 квадратни метра), съблекалня (2-3 квадратни метра) и широка открита веранда или тераса (до 10 квадратни метра).

В случай, че проектът на банята от бара ще предполага също така оборудването на банята с таван, става възможно да се оборудват стаи за гости или допълнителни фоайета.

В допълнение, таванският етаж може да се използва за помещения за почивка, а освободеното пространство на приземния етаж се отнема под басейна със студена вода за приемане на контрастно потапяне.

планът на баня 6х6

Планиране на банята 6x6 от бар с таван

Ако говорим за басейна, то в баните има две опции за оформянето му: бани 6 х 6 могат да бъдат оборудвани със закрит басейн или да се отварят. За изграждането на закрити плувни басейни е назначен първият етаж на читалището. По правило този басейн заема малка площ и под него се разпределя до ¼ от площта на първия етаж на банята 6 х 6.

Положението е различно от откритите плувни басейни, които се строят в непосредствена близост до банята. Площта, предназначена за изграждането на басейна, в този случай може да бъде различна, тъй като не е ограничена до площта на банята. Предимството на открит плувен басейн е неговият размер, но има и редица недостатъци:

  • Сложност в грижата за басейна;
  • Възможност да се използва само в топли сезони;
  • Скъпа конструкция.

Затворените басейни са лишени от горепосочените недостатъци и затова са по-популярни в изграждането на бани.

Баня 6х6

Оформлението на дървената вана 6x6

баня комплексно оборудване открит басейн, е препоръчително само, когато площта на обработваема земя като позволява, във всички останали случаи ще трябва да се задоволи с малък закрит басейн, проектирана като баня.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Проекти и планиране на банята 6x6Проекти и планиране на банята 6x6
Баня 4х4 метра добър компромисБаня 4х4 метра добър компромис
Какво трябва да знаете, преди да изберете метална фурна за баня?Какво трябва да знаете, преди да изберете метална фурна за баня?
Проекти на банята 7x7Проекти на банята 7x7
Проекти и оформление на сауната 5х5Проекти и оформление на сауната 5х5
Направи си сам изграждане на саунаНаправи си сам изграждане на сауна
Как да избера подходящата ванаКак да избера подходящата вана
Дървени бани до ключ от ламиниран фурнир дървен материалДървени бани до ключ от ламиниран фурнир дървен материал
Изграждане на сауна или саунаИзграждане на сауна или сауна
Характеристики на изграждането на вана от ламиниран фурнир дървен материалХарактеристики на изграждането на вана от ламиниран фурнир дървен материал
» » Проекти и оформление на сауни
© 2021 BggeHat.com