Проекти и оформление на сауната 5х5

Проекти и оформление на сауната 5х5

В нашата епоха на високите технологии, популярността на конвенционалната гореща пара не се отслабва. Тя започва да се изгражда веднага след края изграждане на ваканционен дом. Собствениците на къщи в малки къщи са особено заинтересовани в дизайна на сауната 5x5. Неговото приложение е достъпно за средното семейство. Днес популярен кабини от дървени трупи или по-скъпо - от бар.

Баня 5x5

Проектиране и оформление на ваната с размери 5 × 5

Общо оформление

Първоначално определете местоположението на банята. Ако Банята се планира с таванско помещение, високи гъсти гъсти храсти и дървета са желани наоколо. Те ще предпазят туристи от любопитни очи.

Обикновено банята се посещава в края на деня. Ето защо, ако прозорците му ще отидат на югозапад, а след това дори и в хладно време, след като идват тук след работа, останалата част попада в яркото и затоплено слънце.

Преди изграждането е трудно да се реши:

  • Да се ​​построи баня с таван или без нея;
  • Кои помещения са необходими;
  • Каква трябва да бъде тяхната минимална площ;
  • Какво е тяхното местоположение най-удобно.

Отговорите на тези въпроси трябва да бъдат дадени от планирането на банята 5x5. Класическата му версия:

  • тамбура;
  • гардероб;
  • Парна баня;
  • промиване;
  • Стая за почивка;
  • Баня.
планиране на банята 5x5

Планиране на сауната от бара с размери 5 × 5

гергеф

Това е задължително, особено ако има любители на силна двойка през зимата. Барабанът отрязва топлината и влагата на помещенията от студения въздух на улицата. В противен случай помътняването при силна студ няма да позволи на вратата да се отвори. Дори най-малката сауна дава възможност да се разпределят минимум 1 м2 за входа.

гардероб

В малките бани са разпределени 10 м2. Има закачалки, огледало, мебели, на които ще е удобно не само да се настаните, но и да легнете. Тук след парната баня можете да вземете масажни процедури.

миене

Наличието на това е станало възможно след появата на водоснабдяването. До този момент в парната баня се измива с вода, предварително варени в голяма цев. Ако семейството е многобройно, тогава в тази стая се измиват на свой ред. измиване в банята В този случай е достатъчно 6 кв.м. И ако миенето е само душ, тогава ще има по-малка площ. Той е оборудван така, че да има достатъчно място за чаршафи, кърпи и всичко необходимо за измиване.

Парна баня



Банята 5х5 трябва да разпределя минимум 6 квадратни метра. Тя може удобно да скочи четирима души наведнъж. Защо можете да поставите леглата на два етажа. Преминаването към горния рафт е преход към по-висока температура.

Стая за почивка

Ако имате сауна с подгрята таванска стая, то е оборудвана така, че да можете да се отпуснете и дори да се забавлявате след приключване на всички процедури за вана. Те поставят билярдна маса, рафтове за чаши и чайник, телевизор, дори и бар маса с любимите ви напитки. обща стая

баня

Разбира се, това е необходимо. След това можете да поканите приятели и познати на банята. Те няма да се притесняват от дискомфорт по време на дълъг престой в банята. Тоалетната ще изисква малко, поне 1,5 м2.

Строителни материали

Бъдещият собственик на банята трябва да реши въпроса какво да го построи. Много хора са привлечени от дървена дограма. Цялата конструкция няма да отнеме много време и няма да изисква допълнително завършване и време за свиване. Въпреки това, традиционно най-доброто се счита за бани сграда от редовен дървен материал.

От древни времена дървото се е доказало като отличен материал за баня. Той запазва много ценна топлина. И най-важното е, че е екологично чист, не излъчва вредни вещества, когато е изложен на влажен въздух и висока температура.

сауна от дърво 5x5

Оформлението на банята е направено от дърво с размери от 5 до 5 метра

Но дървените стени могат да бъдат направени от ламиниран фурнир дървен материал. Вярно е, че използването на лепило води до факта, че дървото губи свойствата на екологично чист материал. Ето защо въпросът за годността му за изграждане на бани е много противоречив. От закръглени трупи, те са по-привлекателни.

Необходимите бани не са изработени от залепени, а от рендосан сух дървен материал. Изсушете го в сушилни камери, специално проектирани за тази процедура.

След това изграждането на това не отнема време да се свие. Вярно е, че този материал е по-скъп, отколкото сух при естествени складови условия. В допълнение, той е по-изложен на въздействието на промените в атмосферния въздух, отколкото на строителството от конвенционален дървен материал.


След като избра да вкуси строителния материал и да издигне баня с таван, летовият престой ще се радва да почине тук със своето семейство или добра компания далеч от суматохата и градските грижи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Оформлението на гаража с ванаОформлението на гаража с вана
Проекти и планиране на банята 6x6Проекти и планиране на банята 6x6
Оформлението на едноетажна къща е от 6 до 9Оформлението на едноетажна къща е от 6 до 9
Ваканционни вили или места за гости на вашия сайтВаканционни вили или места за гости на вашия сайт
Проекти и планиране на банята 6x6Проекти и планиране на банята 6x6
Баня 4х4 метра добър компромисБаня 4х4 метра добър компромис
Правилната баня от рецензии на собствениците на пяна блокираПравилната баня от рецензии на собствениците на пяна блокира
Проекти и оформление на къщи от дървената къщаПроекти и оформление на къщи от дървената къща
Височина на тавана в основните правила и разпоредби на банитеВисочина на тавана в основните правила и разпоредби на баните
Проекти на банята 7x7Проекти на банята 7x7
» » Проекти и оформление на сауната 5х5
© 2021 BggeHat.com