Оформлението на гаража с вана

Оформлението на гаража с вана

Запазване на място планирана лятна резиденция е винаги добре дошъл, но ако не е нужно да се отказвате от подобни крайности баня 4 на 4 метра, тогава веднага става ясно, че комбинацията от гараж и баня под един покрив е оправдана мярка. Въпреки това, дори и на етапа на изготвяне на план за бъдещата структура, е необходимо да се мисли внимателно не само вътрешно оформление, но също така позицията на структурата на обекта.

гараж с вана

Измерение и планиране на гаража с вана

В края на краищата, под покривна конструкция сауната е комбинирана, която трябва да е лесно достъпна от къщата и гаража, където трябва да влезете в автомобила отстрани на улицата. Като се започне от това, е необходимо да изберете правилната ориентация на тази сложна сграда в крайградската зона.

Предимства на комбинирането на гаража със сауната

Преди да говорим за тънкостите на комбинирането на тези на пръв поглед несъвместими сгради, бих искал да се съсредоточи върху ползите от комбинацията, за да разсее съмненията на читателя относно уместността на мярката.

Така че към "плюсовете" на квартала на гаража и банята са:

  1. С правилния дизайн камината, загряваща сауната, може да бъде разположена по такъв начин, че да даде топлината си дори и на гаража. По този начин ще има значителни икономии в отоплението на помещенията.

    гараж и план за баня

    Оформлението и оформлението на печката във ваната

  2. Много удобно е да се използва част от гаража за съхранение на дърва за огрев. И дори ако по време на изкачването не сте имали достатъчно трупи, няма нужда да бягате след тях на улицата, много по-удобно е да ги изведете от топъл гараж.
  3. Има случаи, когато такива Стаите са оборудвани с таван, и след това вашият гараж-вана комплекс се превръща в a къща за гости за почивка, където можете удобно да организирате приятели и семейство. Както можете да видите, има още една възможност да се разшири функционалността на стаята с икономия на място.

Това са основните предимства на комбинирането на гараж и баня, но има и редица не толкова значими. Така например, комбинацията от тези две стаи ще ви позволи да направите душ след мръсна работа в гаража, без да се движите по улицата, което е особено удобно при лошо време.

На какво да обърна специално внимание при комбинирането на гаража и банята

Така че, ако вече сте решили да построите комплекс за баня-гараж, при изготвянето на проекта трябва да се вземат предвид следните тънкости:

гаражна веранда за бани

Проектът на гараж и баня с веранда с размери 15х12 метра

  1. Задължително условие за комбинирането на тези две помещения е осигуряването на висококачествена хидроизолация. В края на краищата, в гаража се формират в голям брой газове и течности, които ще се държат агресивно по отношение на материала на основата на сградата. И за баня се характеризира с наличието на високи температури и влажност, което също ще се отрази неблагоприятно на състоянието на основата на сградата. Ето защо, за да се удължи живота на сградата, хидроизолационният слой в нея трябва да бъде с високо качество.
  2. Необходимо е също така да се осигури висококачествена топлина и хидроизолация между гаража и банята. Това се дължи на факта, че в тези помещения се създава разлика в температурата и влажността, която може да предизвика разрушаване на шева на стената. За да се подобри топлоизолацията между сауната и гаража, експертите препоръчват да се издигнат не една, а две стени между тях. Между стените се препоръчва да напуснат душ канал.

    гараж с таванско помещение

    Проектиране и оформление на гаража с баня и таван

  3. Освен това трябва да се обърне специално внимание на изхвърлянето на отпадъчните води от банята и гаража, както и да се осигури качествен дренаж на размразена и дъждовна вода. Това ще удължи живота на основата на сградата.

Изберете материал за изграждане на сложна структура

Преди да се разработи проект за баня с гараж, е необходимо да се определи материалът, от който ще бъде изградена тази сграда. За тази цел могат да се използват всички известни строителни материали: баня от дърво, тухли, камъни, пяна и газови блокове. Всеки от тези материали има свои предимства и недостатъци. Нека да ги разгледаме по-подробно.

дърво

За "плюсове" от дърво е възможно да се носят следните:

  1. екологична съвместимост;
  2. лекота;
  3. проста обработка.
гаражен проект с вана

Проектът на гараж с вана от дърво

Благодарение на тези предимства проекти на дървени къщи, те не изискват висока мощност солидна основа може лесно да бъде издигнат със собствените си ръце, и те създават благоприятен микроклимат има положително въздействие върху здравето и благосъстоянието, което е много важно за стаята за баня. Съществуват обаче значителни "минуси" в дървесината, основната от които е висока опасност от пожар.

Що се отнася до банята и гаража, този факт не е приемлив и следователно при изграждането на дървен комплекс трябва да се обърне специално внимание на осигуряване на противопожарна безопасност с помощта на специални импрегнации.

Вторият недостатък е фактът, че дървесината изисква постоянна грижа, която се състои в обработката на дървесината със специални водоотблъскващи, противогъбични, инсектицидни импрегнации, които удължават живота на сградата.

гараж от дърво

Вариант на планиране на дървен гараж с вана и стая за почивка

Въпреки това, ако сте готови да предприемете тези мерки, за да гарантирате безопасността на дървесината, тогава проектите на дървени сложни сгради ще бъдат идеални за вас.

тухла



Тухла - класически качествен материал за изграждане на частни сгради. Той има висока степен на пожарна безопасност, топлинна мощност, здравина и надеждност. Къщи от тухли ще продължи много години с вяра и истина без никаква постоянна грижа.

Въпреки това, тухла е доста тежък материал, което предполага необходимостта от запълване на солидна основа. И това ще увеличи разходите за строителство. Да, и самата тухла - материалът е доста скъп, така че изграждането на комплекса баня-гараж от него ще струва.

Наред с други неща, структурата на тухла изисква допълнителна външна и вътрешна декорация в съответствие с функционалната цел на помещението.


тухлен гараж с вана

Готов тухлен гараж със сауна

Пяна и блокове от газобетон

Това са сравнително бюджетни строителни материали, като същевременно имат висока степен на пожарна безопасност, дълготрайност, практичност. Пяната и газобетонните блокове са много леки, така че не се нуждаят от силна основа. Те имат добри параметри на топло и звукоизолация.

Недостатъците включват факта, че конструкциите на тези блокове изискват външно и вътрешно покритие с осигуряване на качествена хидроизолация, тъй като порестата структура на материала лесно абсорбира влагата от атмосферата.

Често при комбинирането на гаража с ваната се използват и комбинират материали. Например, проектите са доста популярни, където банята на сградата е направена от дърво, а гаражната част е изработена от тухли или блокове. Планът на къщата от отоплителните тела включва наличието на двойна стена между ваната и гаража, което повишава нивото на хидро и топлоизолация между тях.

Възможности за планиране и комбиниране на банята и гаража

Проектът за изграждане, където сауната и гаражът ще бъдат комбинирани, ще зависи пряко от нуждите и възможностите на собствениците. Предлагаме за разглеждане два напълно различни по размер и цена на проекта.

Първият е предназначен за гараж за две коли, оформлението на къщата за баня включва съблекалня, парна баня, стая за релакс, стая за пушачи и плувен басейн. Общата площ на такова помещение е средно 140 квадратни метра. м, а тук вече не говорим за спестяване на пространство земя парцел план.

Гаражът за две коли заема една трета от общите помещения, т.е. около 45 квадратни метра. м. Тук също така се предлага да се организира семинар. Гаражът е оборудван с два входа / изхода - един от улицата, а вторият от банята.

оформлението на сауната на гаража

Опцията за оформление, комбинирана с вана и гаражна стая за почивка

Когато излезете от гаража до банината, която също съставлява една трета от целия комплекс, незабавно влезете в залата и оттам можете да преминете към просторна открита веранда на къщата или отидете директно в парната баня. Баня зона включва чакалня (приблизително 6 кв. М), WC (2.5 кв. М), душ (3 кв. М), парна баня (10-11 кв. М) и стая за почивка (около 28 квадратни m).

Планът на зоната за вана е проектиран по такъв начин, че е възможно да се излезе от парната баня както в стаята за почивка, така и в басейна, разположен на противоположната страна на парното помещение. Има също изход директно до откритата тераса, която също може да бъде достъпна от басейна.

И накрая, последната трета от стаята е заета от плувен басейн с обща площ до 30 квадратни метра. В тази част на сградата има котелно помещение и котелно помещение.

гаражна баня

Възможност за планиране на гараж в комбинация с вана и басейн

Както можете да видите, този проект не е икономичен вариант за комбиниране на гараж и баня, но ако е така, за да се осигури таванско помещение, където има хол, можете да получите лукс селска къща за почивка.

Вторият проект е с нисък бюджет и е полезен за тези, които планират да спестят място малък парцел от 6 хектара. Общата площ на предложения проект е 65 квадратни метра. м, където 42 квадратни метра. м. Предлага се да се вземат под гаража и работилницата, а останалата част от комплекса.

Планирането на част от банята в този проект е аскетично. Предлага се оборудването на малка зала (до 2 кв. М.), Преминаване в стаята за отдих (функционално интегрирана със съблекалнята).


Останалата стая се предлага на 10 квадрата. Следващия път план на банята 5х5 Състои се от терми (до 10 кв.м.) и баня, съчетана с душ кабина (обща площ до 3 кв.м.). Също така е предвидено за удобство при използването да се осигури достъп до банята от улицата и от гаража.

Както можете да видите, строителните проекти, където се съчетават банята и гаражът, могат да се различават значително един от друг. Те могат да бъдат просторни или компактни, баня с таванско помещение и без, с тераса и без нея, но в същото време да бъде от полза за нейния собственик.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изолирайте тавана в гаража - просто е необходимоИзолирайте тавана в гаража - просто е необходимо
ТЕМ за отопление на гаражаТЕМ за отопление на гаража
Разпределение на къщата 150 кв.м С прилежащ гаражРазпределение на къщата 150 кв.м С прилежащ гараж
Разпределение на едноетажна къща с гараж и таванско помещениеРазпределение на едноетажна къща с гараж и таванско помещение
Правим правилния бетонен под в гаражаПравим правилния бетонен под в гаража
Икономично отопление за гаражИкономично отопление за гараж
Как мога да рисувам пода в гараж от бетон?Как мога да рисувам пода в гараж от бетон?
Какъв етаж да се направи в гаража?Какъв етаж да се направи в гаража?
Как да започнем изграждането на гаражКак да започнем изграждането на гараж
Как и от какво да построим гараж?Как и от какво да построим гараж?
» » Оформлението на гаража с вана
© 2021 BggeHat.com