Как мога да рисувам пода в гараж от бетон?

въпрос:

Кажи ми как мога да рисувам бетонен под в гаража? Какви цветове да използвате? Аз съм по-склонен към маслена боя и приятелите ми казват, че ще го направи, но бих искал да се уверя.

отговори на: Бетон етаж, с много предимства, като издръжливост, устойчивост на износване и приемлива цена, е най-популярната настилка за гараж. За да се гарантира, че няма облаци прах, които да се настанят върху всичко, което е в него (включително колата), бетонният под трябва да бъде боядисан. Но това е малко по-трудно, тъй като натоварването на колелата на автомобила е достатъчно и не голям всичко боята ще го издържа, а често се направи ремонт нямат нито желанието, нито парите.

Боядисаният под в гаража

Боядисаният под в гаража

Подготовка на

За да се гарантира, че покритието е изпълнило възможно най-много и не е загубило първоначалния си вид, е необходимо да извършите няколко етапа на работа в правилния ред:

  • за подготовка на основата - за запълване на пукнатините, за отстраняване на неравностите и стария слой боя, за цялостно почистване на повърхността (идеално плоската повърхност ще позволи правилно и равно покритие на боята и удължаване на експлоатационния й живот);
  • провери влажност - не забравяйте да се обърне внимание на този важен фактор, тъй като това се отразява не само на качеството на покритието, но и от скоростта на сушене. Ако подове, пресни, и не сте сигурни какво е достатъчно суха, можете да покриете пода с найлон, лепило по ръбовете на това с лента и се оставя за един ден и след това извадете и да видим дали не образува върху него влага.

Можете да използвате боя или специална защитна импрегнация, за да покриете бетонния под.

Импрегнация за бетон

Импрегнация за бетон е покритие, което предпазва пода от влошаване при по-голямо транспортно и механично натоварване, повишава износоустойчивостта и якостта, предотвратява образуването на прах. Нанасянето на импрегнация ще помогне да се премахне изтриването на бетонния под, да се предпази от въздействието на химикали, соли, масла и киселини.

Въпреки това не боядисва пода, но го прави удобно да се използва и почиства. Не се препоръчва боядисване или лакиране на пода, третирани със защитен грунд.

Изберете боята



Ако решите да нарисувате пода, тогава трябва да изберете правилната боя. Струва си да се има предвид, че нефтът и алкидният емайл не са подходящи, тъй като те бързо се унищожават и скоро ще изискват ново заявление. За да се избегне това, препоръчително е незабавно да се купи специално разработена съставка за бои за гаражи и работилници.

Най-икономичният вариант е латекс. Но преди да ги приложите, трябва да обработите покритието с грунд. По-устойчиви на абразия, еднокомпонентни епоксидни бои, които имат добра адхезия (прилепват добре към повърхността) и бързо се втвърдяват във въздуха. При използването им също така е необходимо да се грундира пода.

Не се изисква предварително грундиране, най-издръжливото, приблизително качество на индустриалните покрития - двукомпонентни епоксидни бои. Те се продават под формата на цветна смола, която включва различни добавки и втвърдител, така че трябва внимателно да ги разбъркате преди употреба.

Преди боядисване е препоръчително да измиете пода с мек препарат и след това с чиста вода и да изсъхне. Препоръчително е да не ходите по пода, за да не оставяте следи от него.

Как да нарисувате пода

Преди да започнете да рисувате, трябва да нарисувате лентата на около 10 сантиметра около периметъра на стаята, след което можете да рисувате всичко останало. Тъй като епоксидни бои имат ограничен срок на годност в отворена форма, след изтичането на което те вече не могат да се използват, препоръчително е да не се прекъсва работата, а да се боядисват наведнъж.

Качественото покритие изисква прилагането на правилната дебелина на слоя. Важно е да не прекалявате, защото поради прекалено дебелия слой боя може да се разклати и твърде тънкият слой ще блести и дори да избърсва по-бързо. В зависимост от качеството на боята, може да се наложи да рисувате и втория слой, това е по Ваша преценка. Преди да започнете да шофирате в гаража на автомобила, трябва да дадете боята два дни, за да изсъхне добре.

правилното прилагане и качествено покритие, за да помогне на трайно решаване на проблема с картина от бетон и да се отървете от праха, който до голяма степен ще улесни почистването.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се конкретизира етаж в гаражаКак да се конкретизира етаж в гаража
Боядисване на бетонния под в гаража със собствените си ръце, избор на боя, подготовка и инструкции…Боядисване на бетонния под в гаража със собствените си ръце, избор на боя, подготовка и инструкции…
Как да попълните пода в гаражаКак да попълните пода в гаража
Как да направите пода в препоръките от гаража от професионалистКак да направите пода в препоръките от гаража от професионалист
Как да нарисувате винил тапет избор на емайл и техника на неговото прилаганеКак да нарисувате винил тапет избор на емайл и техника на неговото прилагане
Варианти на планиране на двуетажни къщи с гаражВарианти на планиране на двуетажни къщи с гараж
Бетониране на пода в гаражната последователност на строителните работиБетониране на пода в гаражната последователност на строителните работи
Как да направите бетонен под в гаражКак да направите бетонен под в гараж
Бетонният под в гаража и подовете с покривна системаБетонният под в гаража и подовете с покривна система
Правим правилния бетонен под в гаражаПравим правилния бетонен под в гаража
» » Как мога да рисувам пода в гараж от бетон?
© 2021 BggeHat.com