Изграждане на гараж за автомобили със собствени ръце

След като купи кола, всеки автомобилен ентусиаст се опитва да построи уютна къща за нея. Възможно ли е да го направите сами? Трябва да започнете от основата. Най-приемлив и достъпен е коланът, чиято дълбочина е от 50 см или повече. Веднага трябва да направите изчисление на размера на бъдещето на гаража, което ще зависи от размера на колата, плюс свободното пространство, за да можете да се движите около гаража и да извършите необходимите ремонти.

Когато изграждате гараж, опитайте се да мислите за интериора му. В гаража трябва да има рафт за инструменти. Маслото за автомобила трябва да бъде на отделно видно място.

След като основата е издигната, преминете към пода. Трябва да е цимент или бетон. Не използвайте като подови настилки горими материали. Някои ентусиасти на автомобили са склонни да имат яма в гаража си. И то е просто противопоказано. Факт е, че кондензатът, който се натрупва в него, причинява появата на кола на дъното, ръжда. Така че най-добрият вариант е да се излива между стените на основата с бетон или цимент. При зареждането не забравяйте да се появи наклон от две-три градуса към портата. Необходимо е водата, която може да се натрупа, може да изтече. При направата на бетонна замазка е необходимо да се даде време да се влива. Това ще отнеме 21 дни. През това време влагата се изпарява.

След това отидете на изграждането на стените. Идеалният материал е тухла. Но често за изграждане на стени, използващи пяна блокове. По препоръките на експертите е по-добре дебелината да бъде цяло тухла или поне половината. Съединителят е изработен от циментови или варови разтвори. Ставите не трябва да са по-големи от 1 см. Не забравяйте да сте сигурни, че стените са издигнати гладко.



След изграждането на стените, пристъпете към покрива. Е, ако е фронтон и разчитат на стените на гаража, както и направени на греди. Поради факта, че водата ще се отцеди, а не ще застане на повърхността, тази структура няма да изтече и ще бъде силна.

След като свършихте основната работа и видяхте готовата кутия, можете да започнете да се занимавате с вентилация и отопление.
Като нагреватели инфрачервените нагреватели са по-подходящи. Също така е възможно да се използват петролни конвектори.
Трябва да знаете, че температурата в гаража през зимата не трябва да надвишава 6 градуса. В противен случай, върху тялото се образува кондензация, което ще причини корозия на частите.

За да премахнете миризмите на бензин, масла и отработени газове във всеки гараж, трябва да има вентилация. По-добре е да използвате режим на естествена вентилация. За да направите това, долните решетки се монтират от под гаража.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Бетониране на пода в гаражната последователност на строителните работиБетониране на пода в гаражната последователност на строителните работи
Как да направите бетонен под в гаражКак да направите бетонен под в гараж
Гараж на рамката от профилната тръба изграждаме надежден и евтин автомобилГараж на рамката от профилната тръба изграждаме надежден и евтин автомобил
При избора на основите за изграждане на гаражПри избора на основите за изграждане на гараж
Правим правилния бетонен под в гаражаПравим правилния бетонен под в гаража
Икономично отопление за гаражИкономично отопление за гараж
Боклук от блокове от шлакаБоклук от блокове от шлака
Как мога да рисувам пода в гараж от бетон?Как мога да рисувам пода в гараж от бетон?
Какъв етаж да се направи в гаража?Какъв етаж да се направи в гаража?
Как да започнем изграждането на гаражКак да започнем изграждането на гараж
» » Изграждане на гараж за автомобили със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com