Изолирайте тавана в гаража - просто е необходимо



Не е тайна, че повечето гаражи частни пространства, изградени на същия принцип на изграждане на тухлени или бетонни плочи са предвидени бетонни подове, разположени в съответствие с наклона на вратата. Съществуват и отделни сгради, които имат конструкция на фронтон, но те се намират, по правило, на територията на частния сектор. Тъй като много собственици прекарват доста време в гаража, изолацията им е много важен въпрос. За това как да изолира тавана на гаража, а след това ние ще говорим.

Използва се за изолация на гаражни тавани

Запитан за това какво да изолира тавана в гаража, струва си да разгледате следния списък с материали, използвани за това:
  1. стиропор. Основата на този топлоизолатор е изработена от разпенени пластмаси. Стандартните размери на плоча от квадратна пяна са 1х1 метра, а дебелината му варира от 20 до 100 милиметра. Такъв индикатор за пяна, като сила, също може да бъде различен: както 15 kg / cm2, така и 25 kg / cm2. ако таванът е изолиран с шпакловка и мазилка, тогава втората опция е за предпочитане.
как да изолира тавана на гаража
  • Penoplex. Тази изолация не е нищо повече от екструдиране или екструдирана полистиролова пяна. В основата на своето производство е екструзията на пластмасите в желаната форма. Материалните листове имат правоъгълна форма с размери 1200x600 милиметра и дебелина от 10 до 100 милиметра. Периметърът на целия лист е снабден със скосяване, поради което листовете могат да се подреждат една върху друга. Въпреки видимата прилика с пяната, топлоизолационните свойства на penoplex са значително по-високи. Например, плътността на такъв материал има стойност в диапазона от 35 до 45 кг / см2, което ви позволява да се движите в него без да се страхувате от увреждане на неговата структура.
  • Минерална вата. Разсъждение по темата какво да изолира тавана в гаража, е възможно да се използва минерална вата. Съставът му включва шлаки от доменни пещи, стъклени и вулканични скали. Понякога, от една страна, изолацията може да бъде снабдена с алуминиево фолио, което значително увеличава нейната топлоизолация. Материалът се освобождава или на ролки или на блокове. Дебелината на такъв нагревател може да варира от 20 до 200 милиметра.
    как и какво да изолира тавана в гаража
  • Разширена глина. Така че е напълно възможно изолацията на тавана в гаража с експандирана глина, чието производство е направено от такъв материал като ниска топима глина. Изолацията е с порьозни камъчета с диаметър, равен на 10-20 милиметра. Възможно е обаче изолационният таван да бъде използван в гаража с глина, само ако конструкцията е с таван в конструкцията му.
  • Монтаж на топлоизолация на тавана на гаража

    Затоплянето на тавана на гаража трябва да минава от двете страни: отстрани на тавана и отвътре.
    1. Устройството за топлоизолация на тавана на гаража от тавана. В този случай, ако гаража е оборудвана с таванско, след извършване на изолацията на тавана няма да е трудно, тъй като изолацията може да се определи директно върху повърхността на тавана или на таванския етаж. За изолацията на гаража със съществуващия таван се допуска използването на разширена глина. За да направите това, е достатъчно да го напълните със слой с дебелина повече от 30 милиметра. В случай, че изолация таванско образува използване екструдиран полистирен или разширена глина, след това се оставя изпълнение замазка върху изолационния слой. Но в този случай, непременно се нуждаят от хидроизолация. Съпротивлението на пяната пяна към водата е доста високо, което не може да се каже за глина. Този материал има тенденция да се абсорбира бързо и дълго, за да се запази влагата в себе си, затова не, да може да направи, без да го полагане на върха на филм хидроизолация.
    как да затоплите тавана на гаража със собствените си ръце
  • Монтиране на нагревател за тавана на гаража отвътре. Разбирането как да се изолира тавана на гаража, е възможно да се извърши тази процедура и от вътрешността на гаража. За да направите това, изолацията (пяна или пяна) е фиксирана към тавана с лепило, предназначено за пяна или керамични плочки. При този метод на монтаж няма нужда да се затваря топлоизолацията. Таванът на гаража, изработени от метал, също могат да бъдат оборудвани с един от тези два нагревателя чрез залепване. Важно е да запомните, че таванът ще трябва да бъде полиран. Най-правилният в случая е да приложите лепило за плочките. Нанесете го върху материала, който ви трябва, с гребен, оборудван със зъби в диаметър от 5 до 10 милиметра. Ставите, образувани в резултат на ставите, също трябва да бъдат третирани с това лепило.
  • За да се постигне най-ефективната изолация, се препоръчва да се постави подложка, изработена от стандартен рубероид или фолиран пергамена под топлоизолация.
    изолирайте тавана в гаража със собствените си ръце
    Ако впоследствие се планира замазка или мазилка на таванната повърхност на гаража, процесът на изолацията му ще бъде малко по-различен. В този случай е обичайно да се използват 2 топлоизолатора: пяна и пяна.
    Елементите на изолация е необходимо да се придържаме към таваните на бетон с лепило, предназначено за или пяна или теракот, а след това те трябва също да определи специално предназначени за тази цел дюбели, гъбички (да се чете: "Изолация на бетонния таван отвътре").
    Как да изолирате гаража, подробно видео:

    Материали за изолация на тавана на гаража

    Изолацията, изолирана на тавана на гаража, може да бъде завършена със стандартни материали, използвани при нормални ремонти. Те могат да действат като PVC панели, листове от гипсокартон, таван от ламели, както и шпакловка и мазилка. Ключовият фактор в този случай принадлежи на метода на топлоизолация, от който трябва да бъде отблъснат при избора на облицовъчния материал (да се чете:Тогава украсете гаража отвътре евтино").
    Важно е да запомните, че поради специфичните характеристики на гаража, материалът за довършване на тавана трябва да бъде устойчив на влага и лесен за измиване. В противен случай няма да е възможно да се измият сажди и мръсотия.
    изолирайте тавана в гаража
    Изолацията на тавана на гаража е изключително важна мярка за шофьорите, изискваща задълбочен и добре обмислен подход. Ако желаете, всеки детайлен материал от снимката и видеото на целия процес на полагане на топлоизолация винаги може да се намери от специалисти, занимаващи се с произведения от този тип.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Как да направите пода в препоръките от гаража от професионалистКак да направите пода в препоръките от гаража от професионалист
    Таванът на гаража откъде да започнеТаванът на гаража откъде да започне
    Топлоизолация на тавана с полистиролТоплоизолация на тавана с полистирол
    При избора на основите за изграждане на гаражПри избора на основите за изграждане на гараж
    Как да се изолира таван в гараж, ние считаме нюанси на кондензатКак да се изолира таван в гараж, ние считаме нюанси на кондензат
    Как да запълни бетонните подове в гаражаКак да запълни бетонните подове в гаража
    Икономично отопление за гаражИкономично отопление за гараж
    Как да изолирате покрив, таван, таван, фронтон в дървена къщаКак да изолирате покрив, таван, таван, фронтон в дървена къща
    Боя за бетонни подове в гаражни цени и спецификацииБоя за бетонни подове в гаражни цени и спецификации
    Какъв етаж да се направи в гаража?Какъв етаж да се направи в гаража?
    » » Изолирайте тавана в гаража - просто е необходимо
    © 2021 BggeHat.com