Правим правилния бетонен под в гаража

Почти всеки ентусиаст има собствен гараж. И, разбира се, във всеки гараж има под. Какво е по-добре да се покрият и какви материали да се използват? Прекрасно решение на ситуацията - бетониране на пода в гаража.

По своята характеристика е практически ненадмината. В този случай, основното му предимство, разбира се, е силата. Предимството е и големите възможности по отношение на довършителните работи.

Преди започване на бетонирането

Подготовка за бетониране на пода в гаража

Какво трябва да се вземе предвид, преди да се извърши бетониране на пода? Тъй като това е далеч от началния етап на работа, важно е да се оцени качеството на фондацията и при необходимост да се извърши подготвителна работа, която включва няколко етапа:

  1. Изравняване на площадката и отстраняване на почвения слой, корени, възли и големи растения.
  2. Монтаж на подземни комуникации, изходящи до проектната височина на свързващите точки. Впоследствие, преди края на работата, комуникационните терминали са затворени с щепсели.
  3. Създайте пясъчна възглавница. Тя трябва да бъде изравнена хоризонтално, подправена с вода. Колко добре подготвена възглавница е лесна за проверка - практически не вижда следи от човек.

Сега можете да започнете подготовката на пода за бетониране. Този етап включва следните дейности:

  • В близост до изходите за комуникации трябва да инсталирате кофраж (за предпочитане върху контура на помещението).
  • Бетонна подготовка - тънък слой бетон или хоросан с циментобетон (приблизително 3-5 см дебелина). Целта му е да опрости последващата работа.
  • Следващият етап е хидроизолацията.
  • Укрепване. По-добре е да използвате двуслойна подсилваща лента. Ще бъде по-лесно да се справите с товара от колата. Такава бетонна подготовка ще позволи да се защити слой от хидроизолация от повреди на тънка фаза на свързващ усилващ скелет. Необходимо е да се наблюдава пропаст 3-5 см от хидроизолацията. Това ще помогне на специални притежатели с щракване или в името на икономиката можете да използвате прости бетонни кубчета.
  • Монтиране на маяци за гладкост на пълненето.

Процесът на запълване на пода в гаража

Процесът на пълнене на рафта в гаража

Сега, когато приключат основните подготвителни работи, кофражът е готов, подсилващата рамка е поставена, бетоновият под е излят в гаража според общите правила за монтаж: вибрация, подравняване, след това изглаждане. Създаването на условия за узряване на бетона обикновено е незабавно покрито с филм. През първите няколко дни е необходим специален контрол върху процеса на зреене: в никакъв случай не трябва да се оставя да изсъхне бетона. Веднъж на ден филмът се нуждае от отстраняване, напоява пода и се покрива отново.

При производството на бетонни подове в гараж можете да използвате не само завършен бетон или фабричен циментов разтвор. Друга алтернатива са специални сухи смеси или съединителни смеси. Всичко зависи от планираната дебелина на пода. Най-често се използва пясък от бетон M300, но M400 или M500 също е идеален.



Можете да подготвите самата смес с различни пълнители:

  • Натрошен камък - за най-важната работа, много надежден и силен поради своята строгост.
  • Разширената глина е по-светла и по-топла. Топлопроводимостта му е много по-ниска от тази на камък. Но за да работите в гаража - това не е толкова важно.
  • Claydite трохи е най-лекият и най-топлият материал, но съответно най-слабите по отношение на здравината.

Експертите препоръчват да се спре на чакъл или камъче трохи.

Най-лесният начин да се направи бетон е да се използва бетонов смесител, като се вземат предвид следните пропорции:

  • 1 част бетон;
  • 2 части пясък;
  • 3 части от избрания ви пълнител.

За по-трайно решение, подходящо за подови настилки в гараж, можете да използвате дори 3 части пясък и 5 части пълнител за същото количество бетон. Количеството на необходимата вода зависи в голяма степен от съдържанието на влага в пясъка и желания резултат. Така че за тежкия бетон ще е необходимо повече вода, а за една светлина - по-малко.

Във всеки случай изборът на определен състав зависи от вашите желания, възможности и технически условия. Например, стойността има дебелината на бетонния под в гаража, желаната якост на покритието, теглото на колата, което се планира да бъде оставено в гаража и т.н.

Характеристики на пода в гаража на бетона

Благодарение на бетонен под, стаята ще бъде суха и няма да се притеснявате за възможността да я повредите или да я развалите. Той е достатъчно здрав и издръжлив, за да поддържа тежестта на цялата кола.

Сред другите предимства на бетонен под е:

  • пожарна безопасност;
  • сила;
  • устойчивост на влага;
  • стягане;
  • устойчивост на удар.

Ще оцените сравнително ниските разходи за материали и работа. И тъй като говорим за гаража, лекотата на почистване ще бъде специално предимство. Достатъчно е да го почиствате периодично и понякога да извършвате мокро почистване. Но това е по избор. Така става ясно, че конкретният под, без съмнение, ще бъде добър избор за гараж или друго техническо помещение.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Бетониране на пода в гаражаБетониране на пода в гаража
Бетониране на пода в гаражната последователност на строителните работиБетониране на пода в гаражната последователност на строителните работи
Как да направите бетонен под в гаражКак да направите бетонен под в гараж
Дебелина на бетонния под в гаражаДебелина на бетонния под в гаража
Ние правим дървения под в гаража със собствените си ръцеНие правим дървения под в гаража със собствените си ръце
При избора на основите за изграждане на гаражПри избора на основите за изграждане на гараж
ТЕМ за отопление на гаражаТЕМ за отопление на гаража
Икономично отопление за гаражИкономично отопление за гараж
Гараж от газови уредбиГараж от газови уредби
Как мога да рисувам пода в гараж от бетон?Как мога да рисувам пода в гараж от бетон?
» » Правим правилния бетонен под в гаража
© 2021 BggeHat.com