Разполага с вградено гаражно пространство

Разполага с вградено гаражно пространство

Гараж в частен дом не само позволява оптимално използване на земните площи, но и да ги подредите на таванския етаж, които могат да бъдат превърнати в фитнес зала, работилница или килер. Защо вграденият гараж е по-добър от, например, гараж в мазето? Факт е, че последният вариант не винаги е удобен, защото през зимата е по-трудно да се движат по наклонени рампи. Освен това, това не е най-разумният начин да се използва наличното пространство.

Въпреки това трябва да се има предвид, че с всички свои предимства вграденият гараж налага определени ограничения, които трябва да се вземат предвид в проекта. Така че, минималната му височина трябва да бъде 2,2 м (въпреки това, като правило, жилищни помещения на първия етаж са построени на височина от 2,5-2,7 м). Средно височината на гаража до голяма степен зависи от размера на транспорта, защото за автомобила ви е необходимо много повече пространство, отколкото спортна кола.

Трябва също да се отбележи, че за гараж в жилищна сграда е необходимо припокриване, което съответства на по-високи регулаторни изисквания по отношение на звукоизолационните характеристики. Освен това тя трябва да е херметична, така че отработените газове да не проникват в жилищните зони над гаража.



Ако подовата настилка се отоплява и гаражът не се отоплява едновременно, ще е необходимо да се постави топлоизолация, която е монтирана отстрани на гаража.

Стаята над гаража, независимо от факта, че тя е отделена от другите стаи и стои трябва да бъде на разположение не само от гаража, но от първия етаж на жилищен блок, така че трябва внимателно да се разгледа местоположението на стълбите.

Също така е важно да изберете типа покрив за гараж, прикрепен към къщата. От една страна, това зависи от типа на покрива, който е избран за сградата. От друга страна, трябва да се отбележи, че за таванското устройство е по-добре. Тъй като фронтон стена в този случай е с височина достатъчна, за да се възползва от пълната сградата на гараж - с един и същ етаж пространство фронтон покрив позволява по-рационално тавански устройство. В допълнение, можете да инсталирате големи прозорци в стените, които ще ви позволят да получите по-естествена светлина. Що се отнася до кофражната система, най-добрият вариант тук е структура с високи разделители.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да си направим гаражно отопление сами?Как да си направим гаражно отопление сами?
Проекти на къщи с подземен гаражПроекти на къщи с подземен гараж
Отопление в гаражаОтопление в гаража
Варианти на планиране на двуетажни къщи с гаражВарианти на планиране на двуетажни къщи с гараж
Гараж на рамката от профилната тръба изграждаме надежден и евтин автомобилГараж на рамката от профилната тръба изграждаме надежден и евтин автомобил
При избора на основите за изграждане на гаражПри избора на основите за изграждане на гараж
Оформлението на къщата с мазе, гараж и оранжерияОформлението на къщата с мазе, гараж и оранжерия
Оформлението на модерна къща с мазеОформлението на модерна къща с мазе
Разпределение на къщата 150 кв.м С прилежащ гаражРазпределение на къщата 150 кв.м С прилежащ гараж
Разпределение на едноетажна къща с гараж и таванско помещениеРазпределение на едноетажна къща с гараж и таванско помещение
» » Разполага с вградено гаражно пространство
© 2021 BggeHat.com