Как да се изгради гараж

как да се изгради гаражВ наши дни гаражът, първоначално предназначен само за поставяне на коли, се превърна в мултифункционална сграда, която служи както като работилница, като работна зала, така и като инструмент и оборудване. Понякога гаражите граничат с жилищната сграда и дори се свързват с вратата, понякога те са построени на известно разстояние, най-вече зад къщата. При изграждането на гараж е необходимо да се спазват както правилата, установени от местната администрация, така и изискванията за безопасност.

1. Подгответе всичко, от което се нуждаете. В допълнение към конвенционалните строителни инструменти ще са ви необходими материали за основата, за сглобяване на рамката на стените, покриване на покрива и инсталиране на прозорци и врати.

2. Поставете основата. За това е необходимо да се излее бетон с предварително инсталирана дървена форма. Първо се уверете, че подготвената подложка е правоъгълник и е разположена строго хоризонтално и всички необходими материали са с високо качество.

3. Помислете как ще инсталирате стените. Уверете се, че разстоянията между опорните колони отговарят на изискванията на местната администрация. Обикновено това разстояние е от 40 до 60 сантиметра.

4. Сглобете и монтирайте стените. Преди да почукате части с ноктите, уверете се, че са правилният размер и са поставени на правилното място. Ще ви е необходим асистент, който да сглоби стената и няколко други помощници за повдигането и монтажа.

5. Монтирайте рамката на покрива. Като се има предвид вашият опит и желания, или изберете готов ферма ферма, или направете рамка от нулата. Завършените ферми могат да бъдат закупени от производителя чрез местен дървен материал.



6. Поставете покрива. За тази цел могат да се използват многослойни шперплат, плочи от дървесни частици или фибростъкло, както и всякакви други многослойни дървени плоскости. Изберете в магазина материал, който е по-евтин и по-лесен за сключване.

7. Инсталирайте прозорците. Преди да направите това, уверете се, че отворите на прозорците са правилният размер, а прозорците са точно тези, които сте поръчали и нямат дефекти.

8. Инсталирайте завършването на стените и тавана. Уверете се, че ноктите са направени от неръждаем материал. Не забравяйте, че за да може таванната облицовка да се побере правилно, долните повърхности на гредите трябва да бъдат равни.

9. Накрая поставете керемиди от груб строеж и битум. Преди да направите това, уверете се, че покривът е бил сух и чист.

10. Когато се готвите да построите гараж, прочетете инструкциите и ръководствата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Гараж от газобетон със собствените си ръцеГараж от газобетон със собствените си ръце
Гараж от профилна тръба със собствени ръцеГараж от профилна тръба със собствени ръце
Изградете гараж от металния профил със собствени практически ръководстваИзградете гараж от металния профил със собствени практически ръководства
Работилница със собствените си ръце как да направите свой собствен дърводелски магазин в страната?Работилница със собствените си ръце как да направите свой собствен дърводелски магазин в страната?
Варианти на планиране на двуетажни къщи с гаражВарианти на планиране на двуетажни къщи с гараж
Гараж на рамката от профилната тръба изграждаме надежден и евтин автомобилГараж на рамката от профилната тръба изграждаме надежден и евтин автомобил
С вашите ръце, гаражът е направен от велпапеС вашите ръце, гаражът е направен от велпапе
Разпределение на едноетажна къща с 2 спални и гаражРазпределение на едноетажна къща с 2 спални и гараж
Гаражът на сандвич панели е изпълнима задачаГаражът на сандвич панели е изпълнима задача
Разпределение на едноетажна къща с гараж и таванско помещениеРазпределение на едноетажна къща с гараж и таванско помещение
» » Как да се изгради гараж
© 2021 BggeHat.com