Изграждане на изба в къщата

Изграждане на изба в къщатаВъпроси като: необходимо ли е да имате изба в собствената си къща, има ли смисъл да я правите по време на строителството, независимо дали ще бъде от полза или може безопасно да се справите без нея, много хора се притесняват.

Какво е мазето (изба) - помещение, разположено в земята, чието ниво на пода е по-малко от половината от височината на носещата стена под повърхността на земята. Ако тези условия не са изпълнени, то тази стая се нарича socle.

При изграждането на мазета е необходимо да се вземат предвид хидрогеоложките условия на почвата:

-почвата е скалиста, изграждането на мазето е изключително трудно;

-нивото на наличие на подпочвени води, над нивото на пода на мазето. В този случай е необходимо да се харчат допълнителни разходи за хидроизолация на мазето.

В други случаи устройството на избите не предизвиква специални затруднения.



Мазето в къщата ще осигури допълнително полезно пространство. В мазето можете да направите подземен гараж, работилница. Мазето, което е допустимо, може да се използва като спомагателно помещение за въвеждане на инженерни комуникации. Като цяло, използването на списък мазета е богат - това е сауна и басейн, както и помпена станция (без риск от замръзване през зимата), пералня и сушилня, и така нататък.

Ако в къщата има сутерен, етажите на първия етаж ще бъдат почти винаги сухи, а ако мазето се отоплява, то подовете са топло. Ако има мазето и го използвате като хранителен магазин, не е нужно да вървите около двора в стационарна изба при всяко време.

Въпреки това, с всички предимства на мазето под къщата, има много мазнини минус - това е цената на подреждането му. Цената на нормална изба е около една четвърт от цената на къщата. Това се предвижда, че мазето е разположено на нормални почви (с високи почви на подпочвените води, със скалиста почва, цената се увеличава още повече). Защо е толкова скъпо? По време на строителството на мазета драматично увеличаване на обема на изкоп (наемане на специално оборудване, работници), също изисква цялостна хидроизолация, топлоизолация на стени на мазета, вход и вентилация, интериор мазе.

Така че изграждането на еднофамилни къщи трябва да се вземат под внимание всички фактори, както положителни, така и отрицателни, в резултат от изграждането на мазета и само след внимателна преценка да започне изграждането мазе.

Е, след мазето може да се интересувате от тавански проекти. За да намерите най-добрите опции за мансард - посетете loftstyle.com. Само там ще ви помогнат да направите дома си още по-уютен и комфортен.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Сутерен в частна къща със собствени ръцеСутерен в частна къща със собствени ръце
Как да направите тавана в мазето нюансите на инсталациятаКак да направите тавана в мазето нюансите на инсталацията
Как да построите къщи с приземен етаж?Как да построите къщи с приземен етаж?
Ние изграждаме основата с приземния етаж със собствените си ръцеНие изграждаме основата с приземния етаж със собствените си ръце
Как да направите фондация за къща с мазе със собствените си ръце?Как да направите фондация за къща с мазе със собствените си ръце?
Определете оптималната дълбочина на основатаОпределете оптималната дълбочина на основата
Оформлението на модерна къща с мазеОформлението на модерна къща с мазе
Как да изсъхне мазето в къщата?Как да изсъхне мазето в къщата?
Затопляне на мазето и мазето с екструдирана полистиролова пянаЗатопляне на мазето и мазето с екструдирана полистиролова пяна
Керемида основаКеремида основа
» » Изграждане на изба в къщата
© 2021 BggeHat.com