Как да се изгради мазе в къща

Животът в един запушен град сред разтопен асфалт и бетон гореща изтощителен и уморително, така че в краткосрочен план останалата в лоното на природата са спестяване оазис сред градската суматоха. Но краткосрочната почивка върху природата не е изход, но подходяща за жилищно настаняване или уютна къща е съвсем различен въпрос.

За мнозина една селска къща остава границата на мечтите. И някои, след като събраха сили, воля и пари, придобиха желаното имущество в предградията. Както свидетелства практиката, новите заселници не са доволни от това, което имат от дълго време, а за втората година след закупуването на недвижими имоти, те започват да го подобряват. Процесът на строителство е по-добре контролиран независимо, вместо да разчита на представителя на строителната организация.

Ако новите заселници на съществуващата полезна площ на къщата нямат достатъчно, тогава едно от решенията ще бъде изграждането на мазе. Първата и най-важна стъпка ще бъде проучването на нивото на подземните води под сградата. От тяхното присъствие или отсъствие ще зависи от какъв тип мазето и какъв материал трябва да бъде построен. Ако масата на подпочвените води е достатъчно висока, тогава сутерените не са изградени върху такава почва. Създаването на дренажна система ще доведе до големи разходи.



Когато строителството започва с "нула", тогава за изграждането на подземен подземен етаж ще бъде необходимо специално оборудване. На маркираното оформление на обекта с помощта на тази техника се изважда яма и се излива малко с пясък с чакъл. Фондацията се излива отгоре. Недостатъкът на този метод е както цената на труда, така и цената на материалите. Наемането на оборудване също ще изисква много пари.

Ако къщата вече съществува, тогава първото нещо, което трябва да направите, е да отворите пода, след това основата се тества за силата и издръжливостта на положените тръби и целия под-под. Освен това, според чертежа, който задължително осигурява опорни стълбове, започва процесът на изграждане на мазе. Като опори се използват обикновени стоманени греди, монтирани по стените, така че да не пречат на преминаването. Гредите се поставят в почвата за 60 сантиметра и се бетонират с пясъчно-циментов разтвор.

За изграждането на мазето се използват съвременни материали като пара и хидроизолация, както и вентилация. За да създадете вентилационна система, се нуждаете от двойка тръби, които трябва да бъдат извадени.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изграждане на къщаИзграждане на къща
Изграждане на търговски недвижими имоти откъде да започнетеИзграждане на търговски недвижими имоти откъде да започнете
Пазарът на недвижими имоти на голям градПазарът на недвижими имоти на голям град
Как да попълните фондацията със собствените си ръцеКак да попълните фондацията със собствените си ръце
База на апартаментитеБаза на апартаментите
Топографско проучване в строителствотоТопографско проучване в строителството
Закупуването на имот в България край морето е най-добрият вариант за комфортен престойЗакупуването на имот в България край морето е най-добрият вариант за комфортен престой
Антре като интериорАнтре като интериор
Апартаменти в нови сградиАпартаменти в нови сгради
Строителна експертиза Защо се нуждаете от това?Строителна експертиза Защо се нуждаете от това?
» » Как да се изгради мазе в къща
© 2021 BggeHat.com