Сутерен в частна къща със собствени ръце

Мазето е практически най-необходимата стая в къщата, в страната. В крайна сметка е много по-удобно да се съхранява храната и дори необходимите инструменти. Ако мазето е изградено правилно, то няма да промени температурния си режим през цялото време. Правилната изба ви гарантира свежестта на зеленчуците и плодовете през цялата година. Разбира се, не може да се каже, че е много лесно да направите това правилно, а обратното. Така че днес ще разгледаме как правилно да направите сутерен в частна къща със собствените си ръце. Ще обсъдим важните въпроси и ще ви дадем някои съвети.

Мазе и изба

Мазе и изба

Не всеки може да различи избата от избата и това е напълно различна концепция, въпреки че те изпълняват същата функция. Основната функция на тези помещения е да запазят в своята първоначална форма плодове и зеленчуци. Основното, което трябва да се вземе предвид по време на строителството, е вентилацията.

Най-добрият вариант за съхраняване на храна в къщата, както вече разбрахте, винаги е бил и ще бъде мазето, което е под къщата. Основното нещо в мазето е удобството. Необходимо е да се подреди мазето, така че дори и през зимния студ да няма нужда да излизат навън, за да се получат необходимите продукти. Когато мазето е точно под самата къща, няма нужда да се изолират по-нататък стените на сутерена, тъй като винаги температурата ще остане над нулата.

Мазето трябва да бъде осигурено от сградата от самото начало, може да има всякаква дълбочина и размери, също по свое усмотрение е възможно да се поставят множество рафтове и изобилие от стелажи. Ако се приближите правилно към въпроса за изграждането на сутерен, тогава е необходимо да се вземат предвид такива фактори като: вентилация, хидро и топлоизолация. Благодарение на това мазето ще бъде отличен помощник в поддържането на пригодността на вашите продукти. Единствената разлика между мазето и мазето е, че избата е построена изцяло под къщата.

Избата също има свои собствени привилегии, защото ако създадете компетентен дизайн, то тази сграда ще се впише идеално в ландшафта на градината.

По каква причина е сутерена най-студеното място?

По каква причина е сутерена най-студеното място?

Това може да се обясни само с помощта на законите на физиката. Въпреки че мазето ще бъде директно свързано с улицата чрез външна вентилация, през лятото тя ще остане най-якото място в сградата. И през зимата, дори и горните етажи да не се нагорещят, избата ще бъде най-топлото място. Защо питаш? И това се дължи на факта, че горещите въздушни течения винаги са много по-леки от студените, поради което те просто отиват до тавана. И студеният поток в своето време се спуска в мазето.

През летния период къщата поглъща топлината на слънцето от червения покрив, стените, а дори и с проста логика може да се разбере, че мазето топло липсва в голям обем. През зимата, дори при отсъствие на жители в стаята и пълна липса на топлинна температура, в сутерена винаги ще има температура над нулата. Тук действа такова правило - колкото по-дълбоко е земята в сутерена, толкова по-висока е температурата в нея.

Как да направите сутерен със собствените си ръце?

Как да направите сутерен със собствените си ръце?

По-добре е да започнете да изграждате сутерен / мазе с началото на летния сезон. Въпреки, че например е по-добре да се определи нивото на подземните води през есента, през пролетта през този период тяхното по-вероятно нарастване е порядъчно по-голямо поради силните дъждове и разтопения сняг.

Има три основни типа мазета:

  • земята;
  • poluzaglublenny;
  • zaglublonny.

Ако земята земята с високо ниво на преминаване на подземните води, тя се превръща в основната пречка за изграждането на класически (погребан) изба. В такива случаи се препоръчва да се обърне внимание на останалите два типа мазета.

Основните етапи на изграждането на мазето

Основните етапи на изграждането на мазето:

Първото нещо, което трябва да се направи, е да се вземе решение за размера на мазето, защото промяната им по-късно ще бъде доста трудна. Когато избирате размер, трябва да вземете под внимание, че мазето трябва изцяло да съдържа хранителните резерви. Ямката за мазето се разчупва с още два метра от всяка страна на бъдещото мазе. Това се прави, за да се гарантира, че по време на довършителните работи е по-удобно да се извърши строителството и размерите на планираните помещения не са изкривени.

Дворът за мазето може да бъде изкопан по няколко начина, с помощта на специално оборудване, както и ръчно. Мисля, че не е необходимо да обясняваме разликата между тях.

Във всички части на Земята, където нивото на преминаване на подземните води е твърде високо, е необходимо да се изкопаят още повече дупки, например с повече от 2 метра дълбочина и ширина. Това се прави така, че след завършване на изкопни работи да се запълнят новосъздаденото пространство с хидроизолационни материали. За максимална защита от влага няколко слоя трошен камък са винаги поставени на дъното и след това се изсипват с битум.

[quote_red] За да се изградят стените, е по-добре да не тествате съдбата и да използвате плочи, тухли, развалини за изграждане на плочи. [/ quote_red]

Сутеренната зидария се изработва с разтвор от цимент и смес от пясък и глина. На пода в сутерена е по-издръжлив, струва си да се използват замазки от цимент, допълнително укрепване с подсилване. За да създадете силна възглавница, използвайте смес от пясък и чакъл. Застъпва се от бетонни плочи или дъски. Всичко зависи от това, което е вашият бюджет. Изолацията винаги се прави отвън, тя се прави, за да покрие страничните стени на мазето или мазето. След като изолацията на стената трябва да бъде покрита с покривен материал, тя трябва да се постави върху предварително приготвената мастика.

Ако решите да построите изба или изба, не забравяйте, че когато изнасяте стените на стаята, винаги трябва да помните, че между тухлите трябва да оставите място за бъдещата инсталация на вентилационната система. Стената трябва да се постави отдолу и нагоре, и нищо друго. В същото време е необходимо да се контролира на какво ниво са стените в съотношението на съседните стени.



Основното нещо от момента на строителството винаги е било и ще бъде инсталирането на тавана. Припокриващи се, има много опции, но най-често срещано е поставянето на бетонната плоча. Ако се интересувате от комбинирано припокриване, тогава трябва да обърнете внимание на комбинация от дървени подови настилки, фитинги и барове. След завършване на всички строителни работи трябва да се излива всички с бетон.

Освен това цялата вътрешна работа се извършва изключително от желанията на бъдещите собственици. Задължителното съответствие с дизайна и точността на необходимата работа изисква хидроизолация и вентилация на мазето или мазето.

Вентилация в мазето

Вентилация в мазето

Вентилацията в мазето, мазето или полусутената е най-важният нюанс, поради което се поддържа температурен режим на помещението. Ето защо съхраняването на храната в него е безопасно. При изграждането е необходимо да се помни, че такива помещения винаги са склонни към прекомерна влажност. Това е от полза само ако искате да отглеждате гъби, но не съхранявайте храна. Ако построите изба или мазето чисто за съхранение на зеленчуци и туршии, вентилацията трябва да се грижи добре.

Ако решите да се изгради изба в сутерена на къщата си, тогава трябва да знаете, че основата за обезвъздушаване капачка положи от началото на строителството, и е в действителност, вентилационна система. Ако плановете за малка изба от около 6 квадратни метра, тогава тази вентилация ще бъде достатъчно. За да се избегне падане в мазето мишки или плъхове, тези отвори се препоръчва да се предпази меша от алуминий. Е, с настъпването на студено време и напълно здраво запушване.

Ако има нужда от огромна стая в сутерена, горепосочените изходи ще бъдат почти най-доброто решение, тъй като най-добрата вентилация е естествената вентилация. Ако обаче решението за проектиране изисква издигането на отделно стояща изба, тогава трябва да се погрижите за бъдещото отводняване.

Дебелината на тръбите за бъдеща вентилация зависи пряко от размера на бъдещата изба. Най-често на практика се използват тръби с диаметър от 20 до 60 сантиметра.

Основната характеристика на такава вентилационна система е температурната разлика вътре в мазето, както и околната среда отвън. Изпускателната тръба трябва да бъде поставена под тавана, независимо от типа стая. Такава тръба преминава през покрива, като има изход навън. Също така тръбата за оттичане има захранваща тръба. Не забравяйте, че изходите на тези две тръби трябва да бъдат различни (т.е. за всяка тръба, нейната мощност). Доставящата тръба се намира на разстояние не повече от 1 метър от пода. За да се предпазят тръбите от утайките, те са оборудвани с решетки или клапи, които също служат като регулатор на нивото на топлинно проникване в мазето.

Изолация от влага в мазето

Строго не се препоръчва наличието на влага в мазето. Най-доброто решение е да изберете не мастика или мазилка, но използвайте водоустойчива проникващо действие.

Най-ефективните методи са:

Изолацията с ефект на проникване се счита за най-добрата поради простото й приложение. Прилага се с четка върху влажните стени на мазето, както и на пода. Огромната привилегия е, че тази изолация е абсолютно безобидна. 10 минути преди приложението, трябва да се разреди с обикновена вода, докато се получи еднаква маса.

Каучук в течна форма, правилно приложен само върху грундирани стени и подове. Разбира се, желателно е, че повърхностите са идеално плоски - е пряко пропорционална ще допринесе за лесно нанасяне слоеве на битум, но също така предоставя добра адхезия (контакт с повърхността) след първия слой е изсушен, което е представено по шевовете и ставите, се нанася втори слой ,

Ако използвате течно стъкло за хидроизолация на мазета, можете да сте напълно сигурни, че ще продължи възможно най-дълго. Предимствата на тази изолация са отлични ефекти, проникващи във въздуха и резистентни на влага.

Какви са най-добрите начини за затопляне на мазето?

Какви са най-добрите начини за затопляне на мазето?

Затоплянето на мазето трябва да бъде на етап строителство, тъй като това е сравнително отнемаща време задача. След се прилага хидроизолацията, като пяна с плътност от 25 или полистирол плоча използва - тези материали просто обковавам мазе стена с две страни (вътре, извън). Тези материали имат своите предимства, не са чувствителни към инфекция с различни гъбички и не са склонни да причиняват щети. Тяхната цена е доста приемлива и те също се вписват добре.

Затопляне на етажа:

  1. Преди всичко, трябва да подредите пода и след това да го покриете с влагоустойчив материал.
  2. Необходимо е инсталирането на изолация да е на 8 см.
  3. Необходимо е да се постави многослойна отразяваща изолация.
  4. След подреждането на всички горепосочени слоеве се полагат подсилени дъски.

Трябва да се отбележи, че когато стените са изолирани, се използва ефектът на наслояване.

  1. Полага се слой изолация от влага.
  2. След като се поставят плочите от пяна, след което се фиксират с помощта на лепило.
  3. След това се монтира циментова замазка. Това се прави, за да се увеличи печалбата. За да бъде по-здрава замазката, може да се използва и армировка.
  4. Поради факта, че стаите в сутерена са склонни да увеличават влагата, за да се подобри ефектът, стените допълнително се третират с влагоустойчив материал (над замазката).
  5. Завършената повърхност е покрита с плочки.
  6. Шнурите и шевовете са запълнени с монтажна пяна.

Каква трябва да бъде стълбата?

Каква трябва да бъде стълбата?

От стълбите вашата безопасност ще зависи пряко, затова при производството на този елемент трябва да се работи грижливо. За производството на стълби, често използват дърво от твърда дървесина, както и бетон. Стълбите могат да бъдат прави или завинтвани. Основните изисквания за стълбището, които се монтират в сутерена, са: надеждност и наличие на релси, средна дебелина. Също така е необходимо да се спазват разстоянието, ширината и наклона при производството на стълби.

В тази статия сме анализирали такива въпроси като:

В тази статия сме анализирали такива въпроси като:

  • Каква е топлоизолацията, изолацията на влагата в мазето.
  • Какви са изискванията за тези сгради?
  • От какви материали е по-добре да се изградят мазета и какво да се търси преди започване на строителството.
  • Те дадоха съвети как правилно да се построи мазето и какви стълби да се случват.
  • И също така говори за плюсовете и минусите на такива сгради.

Успешно изграждане на вас и на нови срещи!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изграждаме изба с оптимална температура за съхраняване на продуктите, ръководство за майсториИзграждаме изба с оптимална температура за съхраняване на продуктите, ръководство за майстори
Как да направите стълба от дома до мазетоКак да направите стълба от дома до мазето
Как да направите тавана в мазето нюансите на инсталациятаКак да направите тавана в мазето нюансите на инсталацията
Лука в мазетоЛука в мазето
Разположение на вентилацията на мазето в частната къща на схемата, монтажРазположение на вентилацията на мазето в частната къща на схемата, монтаж
Ние изграждаме основата с приземния етаж със собствените си ръцеНие изграждаме основата с приземния етаж със собствените си ръце
Как да направите фондация за къща с мазе със собствените си ръце?Как да направите фондация за къща с мазе със собствените си ръце?
Помпени станции за водоснабдяване за частни схеми за свързване на къщиПомпени станции за водоснабдяване за частни схеми за свързване на къщи
Оформлението на модерна къща с мазеОформлението на модерна къща с мазе
Как да изсъхне мазето в къщата?Как да изсъхне мазето в къщата?
» » Сутерен в частна къща със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com