Вентилация в котелното на частна къща

Вентилацията в котелното на частния дом е неотложен проблем, ако планирате цялостна отоплителна система. Помислете за примера на проекта за работеща котелна къща, какво и как да се приложат и какви стандарти да спазвате. В този пример всичко е централизирано, т.е. напълно свързано с главната тръба за подаване на газ и се използва газов котел.

Изпълнение на SNiP за монтаж на котли

Първата стъпка е да се определи къде ще се намира котелът. Най-доброто място за това е мазето на частна къща, но то трябва да е сухо и оборудвано. Задание - монтаж и свързване на смукателна вентилационна система и монтаж подходяща вентилация в къщата.

Основните изисквания са нормалното подаване на въздух от улицата за правилния стабилен процес на горене. Чрез специален вентил, отработеният газ ще се изхвърли директно в отвеждащата вентилационна тръба, например двуетажна частна къща.

Освен това е необходимо да се спазват всички норми на SNiP II-35-76 (по-специално параграф 7, почистване на отработили газове, комини, път на газ-въздух), използвани в "котли".

Изискване за вентилация на котелното помещение

В този проект са предприети следните стъпки.

Преди изграждането на къщата беше изчислена ефективната система за принудителна вентилация и принудителна вентилация, както и специално помещение за това.

След това е необходимо да се завърши системата за естествена вентилация. Направете специални вентилационни отвори, през които ще се подава външен въздух. След това тръгваме да инсталираме директно отработения тръбопровод с канала, през който ще бъдат извадени продуктите от горенето. В случай, че помещенията без достъп до околната среда, т.е. на улицата, след това тази опция не е възможно. За да го разрешите, можете да използвате машина за продухване, която е директно свързана с общата обмяна в системата за вентилация и захранване на входа.

Вентилация в котелното на частна къща със собствени ръце

Помислете как да направите вентилация в котелното на частна къща в отоплителна маза.

За това е необходимо да се направят два канала за тръбопроводи, които ще бъдат използвани за стаята на пещта. След свързване на машината за теглене директно към изпускателната тръба на тръбопровода и захранващата вентилация.



Необходимите проектни стойности, които бяха използвани за създаване на техническия проект на вентилацията на котела:

  1. Изчисляваме капацитета на климатичната инсталация (пълна мощност на машината за продухване);
  2. Изчисляваме дължината на рамената на всички въздушни канали на бъдещата система за вентилация и захранване;
  3. ние изчисляваме топлинната енергия за нашия газов котел.

За да увеличите потока на захранващия въздух директно в сутерена, трябва да използвате вентилатор. Което задължително трябва да бъде оборудвано с противопожарен вентил с работна максимална скорост 1 m / s. Бъдещият вентилационен канал трябва да бъде изработен от огнеупорен метал съгласно всички пожарогасителни разпоредби. Доставянето на вентилация в котелното помещение е решаващо и важен етап в процеса на извършване на монтаж и проектиране.

Проверка на завършената система за отопление и вентилация

Първо, проверяваме целостта и верността на цялата система. След това тестваме функционалността на системата за захранване с вода за отопление, внимателно гледаме, така че водата не изтича, никъде няма изтичания: нагреватели за кърпи, радиатори, топли подове и др.

След това измерваме ефективността на нашия газов котел и измерваме нивото на въглеродния окис (CO) в мазето. Това се прави най-добре ден след цялата система на отопление и вентилация.

Проверяваме за отсъствието на значителни топлинни загуби и връщане на тежестта.

За принудително и по-ефективно изхвърляне на отработения въздух и прясното снабдяване може да се използва специална система за отстраняване на дим, както и пожароизвестяване в газово котелно помещение (сутерен).

Какво се съдържа в незадължителния пакет:

затварящи клапани;

пожарна врата.

Най-добре е да възложите тази работа на квалифицирани специалисти, които правилно и бързо изпълняват целия проект в съответствие с изискванията на клиента и нормите на SNiP

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отоплителни системи на частна къщаОтоплителни системи на частна къща
Инсталиране на газов котел в частна къща какви стандарти трябва да знаете?Инсталиране на газов котел в частна къща какви стандарти трябва да знаете?
Газово отопление на частна къщаГазово отопление на частна къща
Отопление на въздухаОтопление на въздуха
Вентилацията в частна къща от канализационни тръби оправда спестяванията за ремонтВентилацията в частна къща от канализационни тръби оправда спестяванията за ремонт
Изисквания за газова котелна къща в частна къща за документална поддръжка и технически правилаИзисквания за газова котелна къща в частна къща за документална поддръжка и технически правила
Вентилацията в помещенията на котелното се нуждае от организиране на систематаВентилацията в помещенията на котелното се нуждае от организиране на системата
Еднотръбна отоплителна система на частна къщаЕднотръбна отоплителна система на частна къща
Монтиране на отопление от собствените си ръцеМонтиране на отопление от собствените си ръце
Дизелово отопление на селска къщаДизелово отопление на селска къща
» » Вентилация в котелното на частна къща
© 2021 BggeHat.com