Ние изграждаме основата с приземния етаж със собствените си ръце

В мрежата в продължение на години, обсъждат дали имате нужда от монолитна сутерен в къщата, дали си струва парите си, и ако е така, как правилно провеждат изграждане на мазето със собствените си ръце

.

Изливането на стените на мазето в кофража

Изливането на стените на мазето в кофража

Въпросът е доста деликатен, тъй като е невъзможно да се направи подови настилки според стандартните чертежи. Жилищният сутерен не е обикновен мазе, както го виждахме. Това е нещо повече и съответно устройството на подовата настилка изисква много усилия от нас.

Дизайн функции

Изграждането на подовата настилка осигурява монтажа й под първия етаж на къщата. Мазето обаче не е стандартно сутеренно. Мазето в обикновена къща се намира под нулевата точка на земята. Също така се намира под първия етаж на сградата, но само стените в мазето са твърди, без достъп до повърхността.

Сутерените използват за поставяне на вещи в нея, евентуално изграждането на помещения за домакинството, сушилни дрехи, котелни и др. Живот и работа в мазето е трудно и не е съвсем вярно.

Човекът е подреден така, че да се нуждае от чист въздух, удобна температура и естествена дневна светлина за нормално функциониране. Ето защо къщите с красива гледка и големи прозорци са толкова ценени. Подсъзнателно хората се чувстват много по-комфортно и по-безопасно, като са в пряк контакт с природата.

Мазето не осигурява такъв контакт. Работа в четири стени, без прозорци и естествена слънчева светлина е много трудно. И ако мазето не е оборудвано с висококачествена вентилация, т.е. няма редовен поток от чист въздух от улицата, то е още по-трудно.

Друго нещо е на приземния етаж. Технологията на строителните и работните проекти предвижда това, което мазето не притежава - полу-заровена конструкция и прозорци.

Плотът, ако се предвижда да бъде построен при стандартни условия, за предпочитане е поставен в полу-задълбочена форма. Това означава, че около половината от пода е скрита под земята, а втората половина, или поне една трета, се издига над нея. Следователно, технологията на конструкцията ни позволява да поставим прозорците в горната част на комина.

Укрепване на пода на плинт

Укрепване на пода на плинт

В резултат на това е много по-хубаво в мазето, неговата вентилация е много опростена, наличието на прозорци дава необходимата слънчева светлина и следователно значително подобрява условията за човешка дейност.

Независимо от това, модерните проекти налагат известни ограничения върху какъв тип стаи е разумно да се поставят във вилите с подови настилки.

Така че, ще бъде правилно да се използват проекти на socles за настаняване в тях на дома помещения, развлекателни стаи, зали, работилници и др.

Проектите, предназначени за изграждане на хол в мазето, като спални или хол, не са най-добрият избор. Препоръчително е да се избегне подобно развитие на събитията.

Въпреки това, проектите на вили с подови настилки вече са изключително популярни. Плотът ни позволява значително разширяване на полезната площ в къщата, всъщност, за да добавите висококачествен под, който по други начини не може да бъде направено.

Диаграма на устройството

Стандартната стойка се намира в стените на мазето. Поне отчасти. Защо е така? Тъй като такава организация е идеална за решаване на поставените задачи, а също така не налага ограничения при изграждането на частна къща с рамки или без рамки.

Приземен етаж, ако е правилно построен, е погребан най-малко на половината от височината му. Следователно, неговите стени трябва да са такива, че да е лесно да издържат на натиска на почвата, периодичния контакт с подземните води, корозията и т.н.

По-просто и по-евтино в този случай е да се използва бетонна основа като стени. Фондацията на приземния етаж е перфектно съчетана, особено ако говорим за основата на панделката на частна къща.

Лентите на основата са с достатъчна дебелина и надеждност, лесно се потапят до необходимата дълбочина и лесно се елиминират. Основата на лентата се използва както за рамкови, така и за безгредови сгради.

Неговото присъствие само по себе си осигурява пространство под кухината на вили, които, ако бъдат правилно обработени, ще станат красива изба или същата маза.

Основай на основите на пилоти

Всичко това е вярно, ако говорим за дизайни на къщи с основи от ленти от блокове FBS, експандиран глинен бетон, монолитен бетон и т.н.

И какво да кажем за онези, които също искат да направят приземния етаж със собствените си ръце, но къщата му стои на колонарна или пилотна основа? Проблемът с тях е липсата на стени за евентуална сол. Те просто не съществуват. Има само подпори от бетон и разширени глинени блокове FBS или винтови пилоти.



За съжаление е почти невъзможно да се построи сутерен за тази сграда без колосални парични разходи. Особено трудно е да се действа, когато къщата е вече построена, т.е. нейният ремонт и обновяване са необходими.

Но наистина, за да разбереш, че стената на къщата е на винтови купчини. Тоест затворете пространството между долната част на къщата и нулевата точка на земята.

Готов за вътрешно довършване на приземния етаж

Готов за вътрешно довършване на приземния етаж

Почти всички проекти на къщи на винтови купчини, по един или друг начин осигуряват издигането им над почвата. Дори ако разгледаме изграждането на частна къща, изработена от тухли, условията няма да се променят.

Това самото отваряне без опора е лошо за къщата. Първо, от чисто естетическа гледна точка. На второ място, с механичен - подът, който се издухва от вятъра, е много готино и се разрушава по-бързо, по-често се нуждае от ремонт.

За щастие можем да изградим фалшива база, която ни освобождава от горепосочените проблеми. Строителите го наричат ​​тръба.

Конструкцията на тръбата се състои в изграждането на малка стена от блокове от бетон-бетон FBS, в някои случаи сградата е изработена от тухли. Въпреки че цената на тухли в сравнение с цената на една и съща keramzitobetonnyh блокове FBS е много различно, подтиквайки купувача да го купи FBS блокове, като евтина и успешна алтернатива.

Единственият недостатък - трябва да копаете малка яма, да подготвите от блокове или монолитен бетон, тогава всичко това да се засили. Височината на тръбата се сравнява с височината на основата, ако е била експлоатирана, което, разбира се, бих искал да избегна.

Има обаче по-проста опция. Тя се състои в баналното zaveshivanii празно пространство. Като преграда използвайте дървена рамка и пластмасови панели. Не е необходимо да се вземат пластмасови панели, можете да използвате метални панели, сайдинг или дори облицовъчни тухли.

Изграждане на мазето в основата

Помислете как конструкцията на мазето се извършва в конвенционална основа на лентата.

Етапи на работа:

  1. Подготвяме подови конструкции и разглеждаме подходящи материали.
  2. Изкопаване на Роем с висока укрепена страна.
  3. Поставяме кофража под стените на основата или го събираме от блокове.
  4. Укрепваме почвата в дъното на изкопа.
  5. Напълнете стена основа по отношение на присъствието на отворите за врати и прозорци (тази точка е от значение само за монолитни основи, образуване на отвори за прозорци и врати в сглобяеми конструкции се извършва на етапа на полагане).
  6. Ние създаваме допълнителни дизайни на къщата.

Много е важно правилно да се копае и да се планира ямата под основата. За рамковите къщи основната яма е по избор, но без нея нормална основа не може да бъде направена.

Ямата трябва да бъде здрава, с високо ниво на стените и добро фиксиране. Височината на стената на пода, от която се планира да се изкопае яма, се състои от няколко сегмента.

Първо, помислете за височината на вдлъбнатата част на приземния етаж, плюс височината на фондация лентата (без възглавница, възглавница копаят една единствена яма или в съветите на експерти, изкоп за вграждане), тъй като добавя към запаса от 30 см за уплътняването на почвата и монтаж на високо качество на обучението.

Наличието на обучение е необходимо, само защото основата за обучение е много по-силна. Така че, рядко се нуждае от ремонт, ако въобще. Ремонт на основата е скъпо, затова е препоръчително да се избегне това.

Изграждане на мазе (видео)

Довършителни и довършителни работи

обаче копае яма и да се съберат стени от разширени глинени блокове - това е само половината от битката. Необходимо е да завършите основата правилно. И ако е по-точно, тогава да приложим:

Особено интересна е крайната точка. Очевидно външното покритие на вилата ще ви струва много повече от вътрешната. Разходите му зависят от дълбочината, в която е изкопана ямата, от какви материали направи стените (каменни блокове, монолит, тухли и др.) и много други неща.

Декорацията на стените на основата включва мазилка, хидроизолация и декоративно оформяне.

За стени от експандирани глинени бетонни блокове и обикновен монолит, мазилка е просто необходима. На върха се прави хидроизолация, а дори и по-високо е декоративен слой от тухли или панели.

Коя опция е по-добра? Трудно е да се каже. Използването на тухли в строителството дава много предимства. Надеждността на тухла е трудно да се надцени. вид тухлен плинт привлича много повече от външния вид на пластмасовия панел. Къщата с украсата на тухлената извадка изглежда много хубава, рядко се нуждае от ремонт.

От друга страна има доста грандиозни покрити панели. Най-популярните панели са пластмасови и дървени. Пластмасовите панели са много евтини и издръжливи. Ако са правилно експлоатирани, скоро няма да се наложи ремонт на такава конструкция. Панелите обаче са доста лесни за повреди, така че точката за ремонт има свои собствени нюанси.

За довършителните работи на рамковите къщи върху винтовите купчини, пач панелите са отлично решение. Те са евтини, не се нуждаят от чести ремонти, лесно се напасват и лесно се отстраняват.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да построите къщи с приземен етаж?Как да построите къщи с приземен етаж?
Хидроизолация на сутеренХидроизолация на сутерен
Подреждане на основата на мазета със собствени ръцеПодреждане на основата на мазета със собствени ръце
Как да направите фондация за къща с мазе със собствените си ръце?Как да направите фондация за къща с мазе със собствените си ръце?
Варианти на планиране на двуетажни къщи с гаражВарианти на планиране на двуетажни къщи с гараж
Оформлението на модерна къща с мазеОформлението на модерна къща с мазе
Затопляне на пода в странатаЗатопляне на пода в страната
Удобно разположение на двуетажна къща с подземен етажУдобно разположение на двуетажна къща с подземен етаж
Как да изсъхне мазето в къщата?Как да изсъхне мазето в къщата?
Монолитна стоманобетонна основа за сграда с подземен подМонолитна стоманобетонна основа за сграда с подземен под
» » Ние изграждаме основата с приземния етаж със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com