Затопляне на пода в страната

Изолацията на пода е много актуална тема днес. Най-често собствениците на частни къщи и вили се сблъскват с този проблем. Затоплянето на пода в страната не е винаги, всичко може да се обясни с факта, че вилите са изградени с цел почивка на море, но има моменти, когато искам да остана там и през зимните празници. В този случай изолацията на пода в страната е просто необходима.

Всеки, който не е тайна, че стените трябва да са топли, но всичко започва с затоплянето на пода е, независимо от факта, че загубата на топлина през пода е само 5. Но всички въпроси ще изчезнат, след като най-малко веднъж ще бъде без чехли на студения под и всички съмнения относно въпроса за изолацията на пода веднага ще изчезнат.

Технологии на подовата изолация в дървена къща

подово отоплениеВсичко зависи от вида структура, т.е. дали има сутерен в него и какъв материал е построен. Ще ви разкажем универсална схема, която ще е подходяща за всички.

На първо място, мазето се прави естествено, ако е така. За затопляне на мазето най-често се предпочита с устройството за бетонни подове или в специални случаи, кирпич. Ако имате подова настилка, тогава изолацията на подовата настилка се прави съгласно следната схема.

На първо място, ние правим привеждането на глина под-етаж и покрита със слой от чакъл от 25 см, обаче, толкова по-добре, но в същото време не забравяме височината на мазето. Следващата стъпка е да приложите слой пясък върху чакъла от около 5 до 10 сантиметра. С помощта на вибрираща машина е необходимо да се уплътни основата. Когато повърхността се уплътни, е необходимо да се постави подсилена метална мрежа или, разбира се, ако армиращата клетка е по-сложна.

Процесът на полагане на груб бетонен под

 полагане на груб подПърво, трябва да се гарантира, че се прави добра хидроизолация с помощта на конвенционален полиетиленов филм с повишена якост, а около периметъра пенопластът се полага от 5 до 10 милиметра. Следващата стъпка е поставянето на топлоизолатора под формата на екструдирана полистиролова пяна с дебелина от 5 до 10 сантиметра, отново принципната работа, толкова повече, толкова по-топла и по-висока.

Полистиролът е поставен втори слой хидроизолация. Наскоро пенофолът стана много популярен. В повечето случаи, настилката от пяна се използва за изолиране на пода в къщата или в мазето. Популярността може да се обясни с отразяващ топлоизолация имота защото penofol фолио слой 95 е в състояние да отразява топлината обратно в стаята, вторият компонент е неговата - полиетиленова пяна, е отговорен за себе си изолацията.

Затоплянето на пода с пяна пяна също играе роля в хидроизолацията. Но в същото време е необходимо да се защити слоя фолио от разрушителния ефект на други материали, използвайки полимерен филм.

Технологии на изолация на бетонни подове в сутерена



подовата изолация в мазетоАко подът в мазето първоначално е бил изработен от бетон, той може да бъде изолиран по няколко начина. Бетонните подове, като кирпич, могат да бъдат изолирани с пяна или експандиран полистирол. Тази схема на изолация на пода не се различава по принцип от тази, която разгледахме преди. Цялата разлика е само в сложността на изравняване на бетонния под, но не е нужно да го компактирате.

Налице е също така един забавен начин за затопляне на бетон етаж с помощта на топлоизолиращи боя на пазара, можете да намерите на боя под следните имена "Astratek" "Корунд". Преди да нанесете боята, препоръчваме да почиствате повърхността на бетонния под от прах и мръсотия, след това да подравнявате подовата повърхност. Ако на пода има пукнатини или пукнатини, те трябва да бъдат напълнени с ремонтен разтвор от бетон. Ако не можете да, вятър с решения за пукнатини, които трябва да бъдат ремонтирани, можете да кандидатствате Penoizol течност изолационен материал, който, с помощта на изграждането на спринцовката се инжектира в отворите на пода.

След като сте поправили дефектите, ремонтните материали са изсъхнали, можете да започнете да прилагате топлоизолационна боя. Строителите препоръчват прилагането на боя с ролка.

След нанасяне на боята трябва да бъде 24 часа преди да изсъхне напълно. Най-важната точка в подгряването на пода с боя е, че в бъдеще няма да можете да поставите плочка върху него, защото повърхността на боята е гладка и няма да създаде необходимото сцепление. Ако все още искате да поставите керемида, то тогава във вашия случай е най-добре да направите подовото затопляне с помощта на експандиран полистирол или пенофол.

Затопляне на пода в хола на селската къща

Така че, ако все още искате да прекарате зимната си почивка извън града в страната, тогава изолацията на пода ще бъде гаранция за комфорт и уют в дома ви. Както вече споменахме, първо затопляме мазето, а след това и пода на първия етаж. И колкото по-добре направите изолацията, толкова по-топла и по-топла ще бъде във вашата къща. Случило се е, че в повечето случаи подовете във вилите са изработени от дървени дъски. Ако попаднат в списъка на щастливите собственици на вили с дървен под и сериозно сте решили да изолирате, тогава ще трябва да направите реконструкция на пода. Най-честият метод за затопляне сред градинарите е топлината по време на изоставането.

подовата изолация в холаСхемата на действията е следната. Първо, е необходимо да разглобявате стария под, а след това да се поставят дървени трупи. Между закъсненията е поставено припокриване под формата на щитове. Щитовете се поставят топлинни изолатори под формата на: минерална вата, полистирол, фибростъкло и пяна пяна. Преди да инсталирате изолацията, трябва да направите цялостна хидроизолация от двете страни.

По-лесен начин за запълване на празнината между греди, тя се разпростира разширени глина запълване от дървени стърготини, но пожарникарите не препоръчват използването на дървени стърготини, поради бързото им запалимост.

След като сте запълнили интервала между закъсненията, можете да поставите само старото или новото припокриване. Ако имате двуетажна вила, тогава изолацията на пода на втория етаж е направена с една и съща технология, като добавите още една шумоизолация.

Тук разгледахме технологията за затопляне на вилата. Надяваме се, че тази информация ще ви разтърси при създаването на домашно уют!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Затоплянето на пода върху лоджията ви гарантира уют и комфортЗатоплянето на пода върху лоджията ви гарантира уют и комфорт
Изолация за пода в странатаИзолация за пода в страната
Затопляне на верандата на дървена къща отвътреЗатопляне на верандата на дървена къща отвътре
Как да изолирате покрив, таван, таван, фронтон в дървена къщаКак да изолирате покрив, таван, таван, фронтон в дървена къща
Как мога да изолирам дървена къща отвътре и навън?Как мога да изолирам дървена къща отвътре и навън?
Всички видове вътрешна изолация в дървена къщаВсички видове вътрешна изолация в дървена къща
Топлоизолация на отоплителни тръбиТоплоизолация на отоплителни тръби
Затоплянето на лоджията с пеньолексЗатоплянето на лоджията с пеньолекс
Използване на дървени стърготини за подова настилкаИзползване на дървени стърготини за подова настилка
Затопляме селска къщаЗатопляме селска къща
» » Затопляне на пода в страната
© 2021 BggeHat.com