Изграждане на сауна на дърва за огрев

Основният материал в изграждането на сауната е традиционно дърво. Добрата сауна включва изключването на пластмасови врати и прозорци, различни синтетични материали, които не са устойчиви на висока температура и влажност.

За сауната е подходяща почти всяка стая на приземния етаж или сутерена. В този случай, в случай на използване на сутерен за тази цел, е важно да се осигури наличието на висококачествени вентилационни и вентилационни кутии, които да изпълняват функцията за източване на въздух от помещението навън.

Преди обшивката на кабината на сауната е необходимо покриването на тавана и стените отвътре с фолио, обвито с фолио, след което да се покрият с висококачествен топлоизолационен материал - базалт, пяна и т.н. Мнозина са убедени, че печката за дърва за огрев е традиция на руската баня, но това мнение е малко погрешно. Всъщност, дърва за огрев, която може да се намери на обекта, е ресурс, който се използва там, където няма възможност за използване на газ. Само дърва за огрев могат да горят прекрасно и те са много ефективни при изпълнението на функцията на изгаряне.

Димоходното уплътнение няма никакви затруднения. Тя може да се формира чрез използване на метална тръба, която трябва да преминава през специален отвор в пода между първия и сутеренния етаж и след това през подобен отвор в стената на първия етаж.



При оформянето на комин е важно да се осигури правилна височина и добра сцепление. В този случай трябва да се осигури надеждна изолация на отворите за него с помощта на огнеупорни материали. Подът в сауната се препоръчва да се полагат с керамични плочки, а тази работа се прави най-добре преди монтирането на главния корпус на кабината. Вентилационните отвори са най-добре разположени, както следва - един в долната част на печката и изходната - в горната част на противоположната стена. И двата отвора ще отидат в стаята на мазето, където се намира кабината.

Няма повишени изисквания за хидроизолация, тъй като ще има малко влага и няма да има заплаха като такава. Но след използване на автомобила е необходимо да го изсушите, като отворите вратата от мазето и вентилацията.

Легла и дървени барове също трябва да бъдат създадени в безплатна версия, но те трябва да бъдат безопасни, издръжливи и лесни за използване.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Проектиране и оформление на саунатаПроектиране и оформление на сауната
Електрически сауниЕлектрически сауни
Печки за баняПечки за баня
Как да нагреете пещ с гориво брикети, как да ги запалимКак да нагреете пещ с гориво брикети, как да ги запалим
Какъв вид дърва е по-добре за използване, за да разпали саунаКакъв вид дърва е по-добре за използване, за да разпали сауна
Хамам в апартамента създаваме турска парна баня у домаХамам в апартамента създаваме турска парна баня у дома
Печки за изпичане на дърва за дизайн на баня и ползи от чугунени печкиПечки за изпичане на дърва за дизайн на баня и ползи от чугунени печки
Отопление в печкатаОтопление в печката
Проекти на банята 7x7Проекти на банята 7x7
Проекти и оформление на сауната 5х5Проекти и оформление на сауната 5х5
» » Изграждане на сауна на дърва за огрев
© 2021 BggeHat.com