Подреждане на основата на мазета със собствени ръце

Много сгради имат фундамент и солариум. Създаването и подреждането му е отделен и изключително важен въпрос и решението му заслужава сериозно внимание.

Приземен етаж

Приземен етаж

Тази статия ще разгледа устройството на различни видове основи на соковете за къщата. Ще научите как да направите своето собствено устройство пълноправно монолитно основание с подземен етаж, как да оборудвате мазето с бетонни блокове върху основата на лентата или плочата.

Също така, ще бъде осигурена технология за монтаж на сутерена за основата върху пилотни винтове и пилотни армирани бетонни купчини. Освен това ще разберете кое е най-добре да затворите празното пространство между високата решетка на къщата върху купчините и земята.

Описание и функции

Салката е елемент от конструкцията на къщата, която е преход от стените на къщата, разположени над земята, до основата, чиито блокове са погребани в почвата.

Cap къщата е функционален и декоративен елемент, необходими за повечето видове общи основи - купчина (винтови пилоти - за които е наречените купчина-винт), лента и колонен.

Има две изпълнения на земята фундамент: първо - когато му височина е около половин метър над земята, а вторият - когато капачката е задълбочила в почвата в половин до два метра в блокове, както и от е пълен подземен етаж у дома.

В тази статия, ние ще обърнем повече внимание на подредбата на приземния етаж, като присъствието му в къщата има много безспорни предимства, като значително увеличение на полезна площ на жилищни помещения, без да се налага да се увеличи неговия размер, както и увеличение на общия брой звена на капацитета на фондация лагер.

Технология и етапи на подреждане на мазето от бетон

Монолитна сутерен от бетон има значително предимство пред цокъла от тухла при издаването на якост и устойчивост на подпочвените води. Освен това е нужно много по-малко време, за да се подготви сноуборството от бетон, отколкото да се постави тухленият плинт със собствени ръце.

При правилно монтирана хидроизолация, монолитната основа може да работи безпроблемно дори на мокра почва.

Същевременно съотношението на надземните и подземните части на сутеренния етаж не е ограничено - може да бъде всяко. Основното е да се осигури максимално сцепление (адхезия) на носещата подова плоча на мазето към основата на сградата.

Най - добрият вариант за приземен етаж със собствени ръце е класическа основа на лентата, но с широко разпространената употреба на фундамент за натрупване и завинтване, устройството на подовата настилка се е разпространило до този тип площадки.

Етапи на изграждане на мазето със собствени ръце

След маркирането на територията, на която ще бъде извършена строителството на сградата, тя изкопава яма за цялата територия на бъдещата сграда. изкопни параметри зависят от конструкцията на сградата, но в същото време, да се има предвид, че дълбочината трябва да бъде най-малко два крака по-висок от планирания местоположението на най-ниската точка на фондацията, като в процеса ще се извършват специални постелки от смес от пясък и чакъл.

Такова легло е необходима за защита на подовата настилка от отрицателното въздействие на подпочвените води и напояването на почвата през студения сезон.



Ако Копаенето на изкопни работи се извършва с багер, трябва да бъде особено внимателно да се гарантира, че изкопът е равномерно погребан - последните 50 сантиметра от почвата, които трябва да отстраните и да се приведете в съответствие с вашите ръце. Ако в района, в който работите, подземната вода е разположена близо до повърхността, може да се образува мръсотия на дъното на изкопа, което трябва да бъде премахнато.

  1. Когато рова готов създаде podsypnuyu подложка което устройство се състои от два слоя: първата - 10 cm слой от чакъл или трошен камък фракции с малки (до 50 мм), а вторият - 10-15 см слой от пясък.
  2. Всеки слой трябва да бъде внимателно овен, а след това на възглавницата трябва да налее вода, и отново се уплътнява да получат максималния си уплътняване.
  3. Освен това, когато пясъкът изсъхне, трябва да излеете основата от бетон, която ще действа като основа под основната плоча, върху която ще бъде разположен хидроизолационният слой.
  4. За изливане се нуждаем от лек бетон тип M50 или M100, от който произвеждаме монолитен слой с дебелина пет сантиметра.
  5. След втвърдяване на бетона, за което отнема от 2 до 4 дни, в зависимост от климатичните условия, върху него се полага слой хидроизолация. За това имаме нужда от покривен материал или неговите аналози.
  6. Хидроизолационната облицовка трябва да се полага най-малко на два слоя, а за бетон е най-добре да се закрепи с битумна маска.
    Запълване на фундаментната плоча с бетон

    Запълване на фундаментната плоча с бетон

  7. Освен това, на върха на хидроизолационния слой, ние правим свой собствен формоване за ядро ​​плоча. Тя може да бъде направена от плоскости или OSB листове, свързани с винтове.
  8. Бетонната основа, която трябва да се излее, трябва да бъде подсилена. За това имаме нужда от подсилваща клетка, която може да бъде създадена от гофрирана армировка с диаметър 10-12 мм.
  9. В една рамка, арматурата е свързана чрез плетачна жица.
  10. По периметъра на основата, на място, където ще се намира къща стена, арматурно желязо са инсталирани във вертикално положение, с цел да се гарантира, твърди контактни стени на приземния етаж и основната плоча.
  11. След като кофражът е готов, той трябва да бъде боядисан, едва след това плочата с дебелина 20-25 сантиметра се напълва със силен бетон от клас M300 или M250.
  12. Ако е възможно, се препоръчва запълни цялата плоча наведнъж, тъй като времевите интервали между консолидирането част на единната плоча и доставка на нова партида от бетон, шевове ще се формират, което ще намали общата якост на конструкцията.
  13. След изливането е необходимо да се уплътни бетонът, това може да се постигне чрез замазка и дори повърхността му. За цялостно втвърдяване на бетона са необходими около 25 дни, през които можете да оборудвате кофража за изливане на стените на основата на сутерена.
  14. Стенен кофраж Смолата може да бъде създадена със собствени ръце, като се използват същите OSB листове, но има смисъл да се използват специални полипропиленови щитове, които в бъдеще ще изпълняват функцията за затопляне на капачката.
  15. Укрепването на стените се извършва в надлъжна посока, като за целта пръчките на армировката са свързани с предварително инсталирани вертикални пръти. Стокът с височина 2-2,5 метра трябва да има поне два подсилващи колана.
  16. Стените са изпълнени с бетон. За да направите това отново, трябва или веднага, докато предишният слой се втвърди, или след три дни, когато първият слой ще се втвърди и ще получи необходимата сила. За набор от напълно здрави стени ще са необходими същите 25 дни.
  17. Хидроизолация на стените на основата на сутерена могат да бъдат произведени чрез залепването им с хидроизолационни материали и основата може да бъде боядисана със специални водонепроницаеми емулсии.
  18. За изолацията най-добре е да покриете външната част на капачката с блокове от експандиран полистирол.

Процесът на полагане на тухлен цокъл

Процесът на полагане на тухлен цокъл

Сутеренът на блоковете може да бъде оборудван и с пилотна основа върху винтови пилоти или върху пилотни стоманобетонни купчини.

Устройство на тази база следното: изкопаване на изкоп на дъното на ямата, за да се потопите проектира необходимия брой купчина-винтови дизайни, които ще изпълняват функцията на подкрепа за мазето на плоча.

В този случай свободното пространство между тях е изпълнено с бетонни блокове. Предимствата на сутеренното шкафче до пода на мазето са максималните устойчивост на почвата и външни товари, но такива проекти в момента се изпълняват доста рядко, поради необходимостта от използване на специално оборудване за водолазни елементи с винтови елементи.

Оформяне на сноп от тухлени или бетонни блокове

Плогънът от бетонни блокове или тухли може да бъде изработен на фундаментна плоча или на фундамент от бетонова основа. В този случай подът на подовата настилка няма да има монолитен контакт със стените на стените - може да се излее след като блоковете създават самата основа.

Тъй като блоковете имат хидроизолационни свойства на отделни елементи, по-ниски от тези с монолитен бетон, такива блокове не се използват на места, където подземните води се намират близо до повърхността.

Strip основа, предвидена за стандартния метод на повърхността на земята, и след това тухла база зидария (всеки три слоя зидария се изисква да се затвори и укрепване на арматура мрежа), или набор от бетонни блокове.

Подробен видео урок за завършване на мазето (видео)

Гнездо за къща на класическа пилотна основа

Устройството на класическата основа на пилоти в повечето случаи предвижда повишаване на грил върху купчини над земята до определена височина, тази технология се нарича "висока скара".

Grillage е монолитен лентов елемент на бетонна основа, изградена от бетон, която комбинира купчини в една структура и равномерно разпределя натоварването от носещите стени на сградата.

За да затвори свободното пространство между основата на къщата и земята, през последните години, все повече използвайки специални сменяеми огледални панели, друго име е "zabirka".

Използването на такива блокове позволява без усилие да организира цокъл пространство, както и да даде визуална дома пълнота и естетичен външен вид (материали, използвани за производство на блокове безброй освен Zabirko могат да бъдат боядисани в различни подходящ цвят).

Мазето за основата с висока скара върху винт или върху пилотни стоманобетонни купчини е необходимо не само като декоративен компонент. Това е важен функционален елемент - такава база позволява да затворите празното пространство от течения, което значително намалява ефективността на отоплението на къщата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ние сме ангажирани с създаването на монолитна стоманобетонна плочаНие сме ангажирани с създаването на монолитна стоманобетонна плоча
Как да построите къщи с приземен етаж?Как да построите къщи с приземен етаж?
Изграждане на фундамент за тухлена къщаИзграждане на фундамент за тухлена къща
Студена фундамент с технология за изграждане на грилСтудена фундамент с технология за изграждане на грил
Технология на изграждане на фундамент на фундамент със собствени ръцеТехнология на изграждане на фундамент на фундамент със собствени ръце
Завийте основата със собствени изчисления и конструкцияЗавийте основата със собствени изчисления и конструкция
Видове основи под къщата на разширените глинени блоковеВидове основи под къщата на разширените глинени блокове
Видове и особености на основите на кокилиВидове и особености на основите на кокили
Изборът на най-добрата основа за къща, изработена от газобетонИзборът на най-добрата основа за къща, изработена от газобетон
Фондация за къща от газови единици избираме вариант за джоб и възможностиФондация за къща от газови единици избираме вариант за джоб и възможности
» » Подреждане на основата на мазета със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com