Характеристики на основата на лентата

Характеристики на основата на лентата

Към днешна дата основата на лентата често се използва при индивидуално конструиране. Този тип основа е направен;

  • чакъл бетон;
  • Кариерен камък;
  • бетон;
  • Стоманобетон;
  • Тухла.

Основата на лентата се използва основно за сгради, в които има мазе и тежки стени. Както знаете, устройството на основата на лентата включва много материали и мощност за изкопни работи. Ако не погледнете сложността, основите на този тип са конструирани много просто. В случай на сутерен, гараж, подземен етаж в сградата, фундаментът на лентата е идеален за изграждане на вашата къща.

Е, за да купите тапет за ремонт във вашия дом - посетете skladoboev.com.ua. Там ще намерите висококачествени тапети на разумна цена и с бърза доставка.

Основите на коланите са разделени на сглобяеми и монолитни

За изграждането на монолитна основа със собствени ръце или багер е необходимо да се изкопае необходимата ширина на канала за основата (ширината на основата трябва да бъде от 40 до 80 см). Ширината на изкопа е направена по такъв начин, че да надвишава ширината на основата от всяка страна с приблизително 10 см, както е необходимо за кофражното устройство. В кофража направете армировъчна лента, след като поставите бетонна смес.



Основните предимства на лентовите монолитни основи са, че те могат да издържат на достатъчно големи товари и също така се използват за изграждането на сгради с различни форми.

Този вид фундаменти се изглажда като бетон или стоманобетонни блокове, опаковани в разтвор и затегнати със стоманена силна жица. Лентата предварително сглобена основа е доста силна и построена за кратко време. Животът на тази основа е приблизително 150 години.

По правило лентите от сглобяеми основи се използват за изграждане на сгради и конструкции с прости форми, тъй като блоковете със стандартни размери не са подходящи за нестандартни архитектурни задачи, тъй като те трябва да бъдат отсечени.

За изграждането на сглобяеми сгради с мазета стриптийз фондации използват не е напълно подходящо, тъй като хоризонталните и вертикалните фуги, които са налични, намаляват съпротивлението на водата, както и за допълнителни хидроизолационни необходими разходи.

Този тип фундамент е отличен за изграждане на къщи с няколко етажа, както и за сгради с мазета, които могат да бъдат използвани за оборудване на басейни, сауни или дори паркоместа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ние изграждаме основите на рамката къща със собствените си ръцеНие изграждаме основите на рамката къща със собствените си ръце
Колко правилно да направите панделка под оградата?Колко правилно да направите панделка под оградата?
При избора на основите за изграждане на гаражПри избора на основите за изграждане на гараж
Основа на колана със собствени ръцеОснова на колана със собствени ръце
Изчисляване на основитеИзчисляване на основите
Монолитна стоманобетонна основа за сграда с подземен подМонолитна стоманобетонна основа за сграда с подземен под
Фондация под къщата от газоблоковФондация под къщата от газоблоков
Фино разчистена основа на лентата върху абразивни почвиФино разчистена основа на лентата върху абразивни почви
Фондация за ограда с тухлени стълбовеФондация за ограда с тухлени стълбове
Как да попълните фондацията със собствените си ръцеКак да попълните фондацията със собствените си ръце
» » Характеристики на основата на лентата
© 2021 BggeHat.com