Ние изграждаме основите на рамката къща със собствените си ръце

Frame house е лесна сграда, чието устройство е възможно на всякакъв вид основа. Изберете коя фондация е най-подходяща, въз основа на почвените условия на площадката - почвените почви, нейната носеща способност и водната маса. Как да направим правилния избор и да изградим собствена основа за производителя на каркаси, ще разберем тази статия.

Готова къща с рамки на кокили

Готова къща с рамки на кокили

В материала ще говорим за лентата, винта, плочата и колонната основа и ще разберем кой е по-подходящ за изграждане на панелни сгради.

Изборът на фондацията

Основата за машината за кланични трупове трябва да отговаря на общите изисквания на панелната конструкция, а именно да има минимално време за изграждане и ниска цена.

Изграждането на панелна къща или баня на капиталова основа, чиято цена може да надхвърли цената на самите сгради, не е най-рационалният избор. Представяме на вашето внимание най-подходящите видове бази за рамкови конструкции.

Основа на колоните

Pier основа за къща конструкция се състои от опорните стълбове (Монолитна - стоманобетонна сглобяема или - на тухли или блокове FBS), свързан скара. Благодарение на лентата, тежестта на сградата е равномерно разпределена между опорите и също така осигурява пространствената коравина на стълбовете, като по този начин се предотвратява преобръщането им.

Подкрепа-колонна основа за рамката къща е проста в изпълнение, тя може да бъде направена от собствените си ръце, но такава база е с нисък носещ капацитет и стабилност в подвижните и puchinistyh почви. Това е добра евтина основа за рамков гараж или едноетажна вана, но това не е най-добрият избор за изграждане на къща за целогодишно живеене.

Основа на плочите

Основата на плочата е монолитна, с дебелина 30-40 см, заемаща цялата площ на сградата и действаща като сутерен на къщата.

На плочата е възможно да се построи къща в подвижни, глинести и нискокачествени почви. Работи по основа на плочи като "плаваща" конструкция Той не се подлага на деформация, тъй като се движи заедно с почвата.

Схема за основа на пластините

Схема за основа на пластините

Устройството на панелната къща на печката не е евтино, тъй като инсталирането на такава основа е придружено от голямо потребление на материали. Степен на надеждност и разходи за изграждането на плочата ще бъде излишен за баня или технически сгради, но при изграждането на къща на нестабилна почва фундаментът на плочата е оправдан избор.

Основа за винт

Рамковата къща на винтовите купчини е класическа панелна конструкция. Подреждане на винтова основа със собствените си ръце отнема минимум време, самата фондация е евтина (очакваната цена на фондация за производител на труп е 6 × 6 - 30-40 000 рубли) и надеждна. Готови за изграждане на едноетажна сграда фондация може да бъде направено от собствените си ръце в продължение на 3-4 дни.

Основата на винта е снабдена с скара, която се издига над нивото на земята с 30-50 см, което образува отворено пространство между подовата настилка на сградата и земята. Такова обвързване не е подложено на издуване и самите пилоти демонстрират висока устойчивост на изхвърляне на натоварвания поради поставянето на лопатки под границата на замръзване на почвата.

Основата на винта за къщата на рамката е обвързана с грил от бар или канал. Може да се използва по-ниска, в земята или повишена железопътния: на дъното - се намира в колона почвата, повърхностните - лежи на повърхността, вдигна - се издига на височина от 30-50 см в вдигане почвените условия, приложими само вдигна скара ..

Фондация за ленти

Основа за лента - универсална основа, която ви позволява да изграждате рамкови сгради от всякакъв брой етажи. В зависимост от дълбочината на депото се разграничават два типа фундаменти:

Схема с плитка основа

Схема с плитка основа

  • плитка - поддържащата част на основата е разположена над точката на замръзване на почвата, на дълбочина 30-80 см;
  • дълбока основа - основата е поставена на 20 см под нивото на замръзване, дълбочината на която се различава по регион (средно - 1,2-1,5 м).

Основаването на малки депозити за труповете се използват в почви, които не са склонни да се разбиват, докато при подземните почви е необходимо дълбоко разположено лентово устройство, което не подлежи на вертикални изхвърлящи натоварвания.

Фино заземената основа е надеждна и евтина база, идеално подходяща за изграждане на едноетажна сграда. Въпреки това, инсталирането на вдлъбната лента е придружено от значително увеличаване на потреблението на строителни материали, и в този случай, за да се спести, по-добре е да се направи винт основа.

Основа за кола със собствени ръце (видео)

Технология на изграждане на фундаментна лента

че да направите плитка основа за рамкова къща със собствените си ръце от средствата на дребномащабната механизация, ще ви трябва:

  • бетонов миксер;
  • българският;
  • отвертка;
  • машина за заваряване.

За бетониране на бетон е необходим бетон от M300-M400 с гранит с натрошен гранит. монтаж подсилваща клетка със собствените си ръце се извършва с използване на гофрирани пръти с диаметър 12-14 mm от горещовалцувана арматура А3.

Изграждането на основата за каркаса започва с подготовката на територията - растителността се отстранява от площадката и се отстранява слоя от трева, при наличието на наклон мястото се изравнява на едно ниво. След това трябва да направите маркировката на основата на лентата с помощта на извивка, между която е опъната низа, посочвайки контурите на лентата.

След завършване на маркирането се разработва изкоп под фундамента. Плиткото основание не изисква голямо количество изкопни работи, можете да копаете изкоп със собствените си ръце, без багер.

От рендосани дъски с дебелина 1 см, кофражът се сглобява и монтира по периметъра на изкопа. Кофражът трябва да бъде подсилен, за да се предотврати разпространението му с бетон - са монтирани опорните странични опори от шината и напречния мост, свързващ страничните стени на кофража.

След монтажа, стените на кофража са покрити с минерална материя и работата започва при сглобяването на армо рамката. Вие ще трябва да направите свой собствен пространствен план, състоящ се от горния и долния надлъжен колан (във всеки колан 3-4 щифта), свързани чрез напречни и вертикални мостове.

Елементите на рамката са свързани чрез заваряване. Завършената конструкция се поставя в изкопа, така че между стените на матрицата и контурите на рамката имаше разстояние от 5 см, необходими за образуването на защитен слой от бетон. За да се повдигне рамката над дъното на изкопа, се използват специални опорни гъбички за подсилване. Като опорни елементи е невъзможно да се приложат парчета тухла.

Схема за подсилване на основата на лентата

Схема за подсилване на основата на лентата

След завършване на монтажа на рамката, основата на лентата се бетонира. Ако подготвяте сместа в малки партиди в бетонен смесител, поддържайте работна скорост, която не позволява поставянето на междинни слоеве - това е изпълнено с образуването на микрокредити в тялото на лентата. Най-добре е да поръчате готов бетон в необходимия обем и да извършите едноетапно пълнене.

За да започнете да издигате стените на къща или баня, можете след втвърдяване на основата, която придобива якост на дизайна в рамките на 25-30 дни след изливането.

Изчисляване на основата на лентата

Изчисляване на основите за кланичния труп се извършва на три етапа:

  • изчисляване на теглото на сградата;
  • Изчисляване на референтната площ и масата на основата на лентата;
  • изчисляване на натоварването на земята и регулиране на размерите на лентата.

алгоритъм дизайн на основата на колана Следното:

  1. Първоначално трябва да пресметнете теглото на дадена къща или баня чрез позоваване, като умножете площта на конструктивните части с конкретното тегло на материала.
  2. В допълнение към масата на къщата, теглото на снежната покривка претегля основата, изчисляването на което се извършва чрез умножаване на площта на покрива по стандартното тегло на снега във вашия регион (данните са взети от SNiP 2.01.07).
  3. Теглото на работното налягане се прибавя към товарите - 100 кг на м2 от мазето и междупластовото припокриване.
  4. Товарите се сумират и умножават по 1.2 (фактор на надеждност).
  5. Стандартни размери на плитка лента основа за баня или труп - височина 80 см (30 см над почвата, 50 см в земната повърхност), ширина - 40 см. Изчислете обема на основата и я умножете по теглото на кубичен метър стоманобетон - 2400 кг. Добавете теглото на основата към товарите от къщата.
  6. Ние изчисляваме основната площ на основата, умножавайки общата ѝ дължина по ширината на лентата.
  7. Разделяме общото натоварване върху референтната площ на основата и получаваме налягане от 1 см2 почва. Сравняваме я с таблицата, носеща капацитета на почвата във вашия район. Ако стойността е по-голяма от допустимата стойност, е необходимо да се увеличи ширината на основата и да се направи преизчисляване.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Фондация на колоните със собствени ръцеФондация на колоните със собствени ръце
Фондация за къща от блокове от пяна се научаваме да изграждаме популярни базиФондация за къща от блокове от пяна се научаваме да изграждаме популярни бази
Проекти на рамкови къщи 6x6Проекти на рамкови къщи 6x6
Изборът на най-добрата основа за къща, изработена от газобетонИзборът на най-добрата основа за къща, изработена от газобетон
Основа на колана със собствени ръцеОснова на колана със собствени ръце
Фондация на колоните със собствени ръцеФондация на колоните със собствени ръце
Фондация под къщата от газоблоковФондация под къщата от газоблоков
Фино разчистена основа на лентата върху абразивни почвиФино разчистена основа на лентата върху абразивни почви
Важна информация за монолитната основаВажна информация за монолитната основа
Технология на изграждане на рамкови къщиТехнология на изграждане на рамкови къщи
» » Ние изграждаме основите на рамката къща със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com