Фондация за къща от блокове от пяна се научаваме да изграждаме популярни бази

Penoblocks се използват все повече в строителството. Този материал е забележителен за характеристиките му и намалява до минимум разходите за изграждане на нова къща. Всяка структура, независимо от използваните материали, задължително се нуждае от основи, което до голяма степен определя устойчивостта и стабилността на новите структури. Днес ще говорим за избора на основата за пясъчни къщи.

Какво трябва да взема под внимание при избора на типа фондация?

Има много видове бази, които осигуряват нови конструкции с добри технически характеристики, надеждност и безопасност при използване. Избирайки основите на къща от блокове от пяна, трябва да имате предвид следните фактори:

  1. 1. Характеристики на почвата. Видът, съставът на почвата, дълбочината на сезонното замразяване и нивото на появата на подземните води пряко влияят върху възможността за използване на една или друга основа за конструкцията.
  2. 2. Общият товар. Необходимо е да се вземе предвид теглото на конструираните конструктивни елементи, които ще бъдат инсталирани на основата.
  3. 3. Допълнително натоварване. В процеса на поддръжка на сградата основата може да бъде повлияна не само от теглото на обекта, но и от допълнителни товари, създадени от вятър и сняг.
  4. 4. Бюджет. Изграждането на различни видове фондации изисква различни финансови инвестиции.

Въз основа на тези фактори се взема решение за икономическата осъществимост и общата целесъобразност на изграждането на определен вид фондация.

Фондация за къща от блокове от пяна - научаваме как да изграждаме популярни бази

Най-важният фактор, влияещ върху избора на вида на основата за строителство, е видът на почвата. За да се определят характеристиките на почвата върху земята, е необходимо да се извършат предварителни инженерни проучвания. Професионалното проучване на земята ви позволява да определите различните характеристики на почвата, както и да установите основните й проблеми. Най-често, следните недостатъци на почвата причиняват трудности при изграждането на основата:

  1. 1. Friability. Свободните почви се считат за слаби, защото от тях нови сгради могат да се сгъстят и плетене на една кука. Някои сериозни деформации на строителните конструкции, дължащи се на течливост на земята, могат да доведат до срутване на целия обект.
  2. 2. Насищане с вода. Поради високото съдържание на влага в почвата, строителните работи могат да изискват дренажна работа за изтичане на вода. Приготвената дренажна система трябва да се използва не само по време на строителството на сградата, но и по време на по-нататъшната й работа.
  3. 3. Високо ниво на подпочвените води. При такъв проблем подземните води могат да се измият и да унищожат основата.
  4. 4. Трудно облекчение. Наличието на склонове на площадката може да направи невъзможно инсталирането на фундаментна лента за конструкция.

След определяне на индивидуалните характеристики на почвата по време на инженерните проучвания е възможно да се пристъпи към изчисляване на товарите, които ще бъдат подложени на тестване по време на операцията. Фондацията по своята същност е носеща конструкция, която поема теглото на сградата и я предава на почвата.

За правилното изчисляване на товари, е необходимо да се има предвид тежестта на стени, покриви и подове, мебели тегло, комунални услуги и битова техника инсталирана вътре в помещенията, както и теглото на хората, които живеят в къщата, и променливи натоварвания. Само при правилното определяне на бъдещото натоварване можете да изберете най-подходящия субстрат за обект от блок пяна.

Pile foundation - едно просто и достъпно решение за строителството

Основата за пилоти е идеална за изграждане на жилищни и нежилищни сгради от пенобетонови блокове. Основата на купчината има няколко важни предимства:

  • ниска цена;
  • скорост и простота на строителството;
  • възможност за използване на трудни почви;
  • допустимостта за изграждане на собствените си ръце без наемане на професионалисти.

Има няколко типа купчини, използвани в строителната индустрия. Най-често за подреждането на основата се използват отегчени пилоти. С тяхна помощ можете самостоятелно да подготвите фондацията възможно най-бързо. За да направите това, първо трябва да направите проект, който може да бъде поръчан от професионалисти или направен сам. Проектната документация трябва да съдържа пълна информация за бъдещата структура, необходими изчисления, чертежи и описателна част.

Фондация за къща от блокове от пяна - научаваме как да изграждаме популярни бази

Когато проектът е готов, е необходимо да маркирате обекта - маркирайте местата за бъдеща инсталация на структурите на пилоти. След това се пристъпваме към пробиване на кладенци за инсталиране на купчини. Дълбочината на кладенците трябва да бъде по-голяма от сезонното ниво на замръзване на почвата. Тъй като в средната лента земята не замръзва под 1,5 метра, тази дълбочина обикновено се избира за инсталиране на купчини.

След създаването на дупките, те трябва да бъдат разширени и покрити с пясъчна възглавница, която след това е гъсто опакована. Следващата стъпка е да се инсталира стъкло, което може да бъде направено от общ рубеоид, е необходимо да се защитят елементите на основата от външни отрицателни влияния. Накрая, армировъчните елементи се потапят в кладенците и се изсипват с бетонов разтвор. След инсталирането на опорните елементи е необходимо да се направи грил, да се излее с разтвор или да се постави върху пилотите плочи на място.

Ако се планира да се работи без помощта на специалисти, по-добре е да се направи решетка от бетон, тъй като при полагането на монолитни плочи е необходимо да се използва специално оборудване.



В модерния пазар има и винтови купчини. Те са метални тръби, от едната страна на които има резбовани върхове. Такива опори са още по-лесни за инсталиране - те просто се забиват в земята на маркираните места. Напълно подготви такава основа за последваща конструкция може да се направи в 1-3 дни без използването на специално оборудване. Ще бъде достатъчно да се привлече подкрепата на няколко сътрудници.

Основа за лента за къща от пенобетон

Основата на лентата днес се счита традиционна за изграждането на сгради за различни цели. Тя може да бъде организирана и самостоятелно, основно е да се придържате към съществуващите строителни технологии и да се вземат предвид препоръките на специалистите.

Както при основата на пилота, работата започва с проектирането и оформлението на строителната площадка. След това извършваме разкопки. Земята е сложна и отнема много време. Ако трябва да премахнете малко количество земя за малка къща или икономическа сграда, можете да извършвате всички необходими дейности ръчно. За да подготвите основата за голяма конструкция, е по-добре да използвате багер.

Фондация за къща от блокове от пяна - научаваме как да изграждаме популярни бази

В подготвените окопи напълваме пясъка и внимателно го компактираме. След това поставяме подсилващи елементи, които ще направят основата възможно най-силна и стабилна. След това монтираме кофража и попълваме конкретното решение.

Силно се препоръчва да се грижите за хидроизолацията на основата под къщата своевременно. След отстраняването на кофража, бетоновите конструкции се третират с мастика, което се различава в наличността и следователно неговото използване няма да окаже съществено влияние върху общите разходи за работа. Ако има допълнителни пари, за подобряване на водоустойчивостта на основата, можете да добавите течно стъкло към бетона.

Монолитна основа за пенобетонна конструкция

Друг общ тип фундамент, използвани в изграждането на сгради от пенобетон, монолитни. Това е устройство в земята на монолитна бетонна плоча, в която веднага могат да бъдат осигурени кухини за полагане на всички комуникации, необходими за сградата.

Напълно подгответе такава фондация от само себе си няма да работи, ще ви трябва специализирано оборудване, което може да бъде наето, ако не искате да се обърнете към професионалните строители за помощ. Започнете работа с разкопки. Ако инженерните проучвания показват висока насищане на почвата с вода, паралелно е необходимо да се извършват дренажни работи, които могат да бъдат улеснени в голяма степен при наличието на багер.

Фондация за къща от блокове от пяна - научаваме как да изграждаме популярни бази

Дъното на разкопките е изравнено и покрито с пясъчна възглавница, която смекчихме и отново изравнявахме. На пясъка поставяме хидроизолационния слой, който може да бъде гъст полиетилен или покривен материал. Препоръчително е да поставите няколко слоя хидроизолационен материал. След това трябва да завържете котвата с размери 12-14 cm на стъпки от порядъка на 20 см. Изберете точния разрез, като вземете предвид натоварването на фундамента и някаква степен на безопасност. След това остава да се монтира кофражът и да се излее с конкретен разтвор. При инсталиране на шведска плоча с тръби за комуникация те трябва първо да бъдат запълнени с въздух, така че да не се деформират под въздействието на бетона.

Всички описани технически решения за основата на пенобетон се използват непрекъснато. Всеки от тях има свои уникални технически характеристики, предимства и недостатъци, които трябва да бъдат взети предвид при избора на технологията на строителството.

При трудни почви и самоподготовка базовите станции са най-подходящи, ако сградата е изградена на твърда и добра почва, можете да изберете традиционна лента или монолитна основа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите самата фонтана с панделка?Как да направите самата фонтана с панделка?
Фондация за къщи от пяна блоковеФондация за къщи от пяна блокове
Плюсове и минуси на колонни основиПлюсове и минуси на колонни основи
Видове фондации за преглед на най-добрите опции от домаВидове фондации за преглед на най-добрите опции от дома
Определете оптималната дълбочина на основатаОпределете оптималната дълбочина на основата
Видове основи под къщата на разширените глинени блоковеВидове основи под къщата на разширените глинени блокове
Изборът на най-добрата основа за къща, изработена от газобетонИзборът на най-добрата основа за къща, изработена от газобетон
При избора на основите за изграждане на гаражПри избора на основите за изграждане на гараж
Фондация за дървена къщаФондация за дървена къща
Какви са основите на вана и къща, изработена от пяна?Какви са основите на вана и къща, изработена от пяна?
» » Фондация за къща от блокове от пяна се научаваме да изграждаме популярни бази
© 2021 BggeHat.com