Какви са основите на вана и къща, изработена от пяна?

Все повече и повече популярни днес изграждане на разширени глинени блокове

. От този материал се строят къщи, бани, гаражи и различни селскостопански сгради.

Penoblock за строителство

Penoblock за строителство

Първият въпрос, който възниква при изграждането на разширени глинени блокове - каква е най-добрата основа.

Какви параметри трябва да се имат предвид при избора на сутерен за блок къща?

Този сравнително нов материал има много предимства пред своите аналози:

  • лекота;
  • хигроскопичен;
  • високи звукови и топлоизолационни свойства;
  • екологична съвместимост;
  • горимост.

Основата за къща, изработена от пяна блокове, е изградена по същите принципи като основите за всякакви други сгради. При избора на типа фондация трябва да обърнете внимание на следните параметри:

  1. Характеристики на почвата. Те включват дълбочината на замръзване, състава на почвата, нивото на появата на подпочвените води.
  2. Очаквано натоварване. Това включва теглото на самата сграда, включително подземната й част, теглото на мебелите, комуникациите, жителите. При изчисляване на товара се прави корекция за допълнителното натоварване от валежите - дъжд и сняг. Това е в този момент и ще се види предимство keramzitobetonnyh блокове, които имат много по-малко тегло, отколкото обичайната тухла. Следователно блоковата къща изисква по-малка капиталова база.
  3. Цената на материала, както и условията за полагане и облицоване на този или на този вид фундамент.

Влияние на параметрите на почвата по избор

Забележете веднага, че не бива да се опитвате да запишете на основата на устройството. Това спестяване може да създаде много проблеми в бъдеще. Неправилно поставената основа може да предизвика пориви на стени и подове, наклон на къщата, влага и плесен в сградата.

Разположение на основите на пяновите блокове

Разположение на основите на пяновите блокове

Поръчането на 3D модел на почвата, на която ще се извършва строителството - събитието е доста скъпо, а не всеки може да си позволи да се обърне към специалисти. Ако вашите съседи са били построени не толкова отдавна, и проведе проучване на почвата - сте имали късмет. Можете да използвате изчисленията им. Малко вероятно е данните да са много различни в малки области. Ако няма такава възможност, нека се опитаме да го направим сами.

За да направите това, да пробия дупка (за предпочитане няколко) на дълбочина 2,5 метра, като не забравяме да се вземат почвени проби на всеки 20-30 см. Така че можете да се разбере, с каква почва ще трябва да се справят и това, което дълбочината на подпочвените води.

Ако почвата не е остра, тогава и почвата замръзва плитък. При условие, че подземните води текат на ниво от най-малко 2 метра, можете да изберете да използвате плитка основа. Това е най-малко финансово скъпо и е по-лесно да се изгради със собствените си ръце.

По-добре е да се използват повече капиталови типове фондации за близкото разпространение на подпочвените и планинските почви.

Видове технологии

Определени с характеристиките на почвата и теглото на конструкцията на разширени глинени блокове, можете да продължите към избора на вида фундамент.

Основите са разделени на два основни типа:

  • melkozaglublennye;
  • дълбоко.

Малки дълбочини са по-лесни за себе си. Те не изискват голямо изкопни работи. Освен това този тип е най-евтиният за материала.

Основа на колана



Основата на колана е плитка. Най-лесно е да инсталирате със собствените си ръце под строителството на глинесто-бетонни блокове. Този тип фундамент се използва по-добре при условия на стабилни почви и дълбоки подземни води, както и при сгради с относително малко тегло. На такава основа, баня с блокове, гараж или едноетажна къща, изработена от експандирани глинени блокове, ще бъде красива.

Предимства на блоковете от пяна

Предимства на блоковете от пяна

За да изградите панделка, трябва:

  1. Прокопайте изкопа според план за бъдещо строителство. Основата трябва да бъде положена на дълбочина, по-голяма от дълбочината на замръзване на почвата.
  2. Инсталирайте кофража според плана. Можете да използвайте неотделяема структура от експандиран полистирол, който в допълнение ще изпълнява функцията на допълнителна топлоизолация.
  3. Укрепване на пространството на метала или усилване от фибростъкло.
  4. Продължаваме да излеем бетонни основи със собствените си ръце.

Пилотна основа

Доста популярен вид фундамент в процес на изграждане на разширени глинени блокове. Този дизайн не изисква големи разходи за материали, освен това е лесно да се извърши сам. Този тип е по-добре да се използва като основа за вана от блокове, гараж или други сгради, които не осигуряват наличието на сутерен или сутерен.

Пилоти се монтират в ъглите на сградата и под лагерите на сградата от разширени глинени блокове. Има две опции за полагане на основата на купчината със собствените си ръце: стълбовете могат да се излят от стоманобетон, както в случая на основа на лента или да се завинтват в готови винтови купчини.

Пилотите се завинтват в земята до дълбочина, надвишаваща нивото на замръзване на почвата с 0,2-0,3 метра. Броят на пилотите се изчислява въз основа на теглото на бъдещата структура. Една купчина е в състояние да издържи на товар от 2,5 до 4 тона.

Основа за пилоти и ленти

Основа за пилоти и ленти

Този тип фондация се счита за най-бързата и евтина при ерекцията. В допълнение, тя перфектно изпълнява функциите си в условията на нестабилни почви.

Базова основа

Основата на плочата под конструкцията на експандираните глинени блокове е по-добре да се използва при условия на постоянна замръзване или на особено нестабилни почви. Предимството на този метод е, че става много плитко в земята и се излива с една твърда плоча по цялата площ на сградата. Това ви позволява да запазите цялостната рамка на къщата, независимо от външни фактори.

За да направите солидна основа със собствените си ръце, трябва:

  1. Изкопайте ямата за цялата площ на къщата с дълбочина около 1 метър, поддържайки нивото.
  2. Грундирайте основата.
  3. Подредете пясъчната възглавница. Ако е необходимо, което се определя от характеристиките на почвата, изсипете бетонна замазка 10-15 см.
  4. Изсипете бетонните плочи под внимание.
  5. Оставете го да издържи, докато бетонът достигне своя дизайн.

Сутерен за къща от блокове от пяна (видео)

Функции на отметките

Когато основите под къщата, гараж, баня или други градивни елементи на лек агрегат бетон с ръцете си трябва да се забравя, че този материал е не само лесно, но също така и пореста. Следователно, това е в състояние да премине капилярната влагата нагоре от основата.

Ето защо трябва да се обърне специално внимание на хидроизолацията:

  1. При инсталиране на основата около периметъра е по-добре да направите хидроизолационна възглавница от пясък и развалини.
  2. Можете да използвате филм или други хидроизолационни материали.
  3. При смесване на разтворите си струва да се използват хидроизолационни добавки в сместа, които ще предпазят сградата от влага.

С правилния избор на фондацията, изграждането на разширени глинени блокове конзоли както пари, така и времето на строителя.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изграждане на стени от разширени глинени блоковеИзграждане на стени от разширени глинени блокове
Фондация за къща от блокове от пяна се научаваме да изграждаме популярни базиФондация за къща от блокове от пяна се научаваме да изграждаме популярни бази
Изграждане на къща от блокове от експандиран глинаИзграждане на къща от блокове от експандиран глина
Видове основи под къщата на разширените глинени блоковеВидове основи под къщата на разширените глинени блокове
При избора на основите за изграждане на гаражПри избора на основите за изграждане на гараж
Как да направите фондация под къща от разширени глинени блоковеКак да направите фондация под къща от разширени глинени блокове
Как да изградим къща с разширени глинени блокове със собствените си ръце?Как да изградим къща с разширени глинени блокове със собствените си ръце?
Как се полагат стени от експандирани глинени блоковеКак се полагат стени от експандирани глинени блокове
Keramzitoblok размери, характеристики, приложение като стенен материалKeramzitoblok размери, характеристики, приложение като стенен материал
Keramzitobloks плюсове и минуси на конструкцията на този материалKeramzitobloks плюсове и минуси на конструкцията на този материал
» » Какви са основите на вана и къща, изработена от пяна?
© 2021 BggeHat.com