При избора на основите за изграждане на гараж

Качествено направеният гараж предпазва корпуса на автомобила от прекомерна ръжда. И за да може сградата да стои дълго време - е необходимо да се постави качествена основа преди нейното изграждане.

Готов гараж за две коли

Готов гараж за две коли

Класическата схема на неговото създаване включва проучване на вида на почвата и комуникациите в мястото на нейното изграждане, изчисляването на строителството на сградата и нейното реално строителство.

Видове сутерени за гараж

Има такива видове мазе на нискоетажна сграда:

  • плоча (монолитна конструкция);
  • колан;
  • колона или купчина.

Основата на плочата за гаража се характеризира с това, че може да лежи на замръзналата земя. Монолитната конструкция е по-малка от другите опции, страхувайки се от пролетно подуване и високи подземни води.

На нея можете да поставите структура от всякакъв материал, включително метален гараж. Конструкцията на конструкцията изисква дълбочина от 50 см. Дебелината му трябва да бъде най-малко 20 см. Монолитната конструкция на мазето за гараж на блокове от пяна е твърда, блокирана или излят.

Типът ремък е разработен около периметъра на гаража. Тя се различава по това, че е подходяща за издигане на стени от тежки материали: тухли, бетон, както и изграждането на втория етаж. За да направите касетата на основата на къщата правилно, трябва да определите точката на замръзване на земята.

Ако има подземен етаж под конструкцията, фундаментът на лентата ще функционира едновременно като стени. Технологията може да се използва за изграждане на сутерен за гаража от блокове от пяна, например шлаков блок или бетонова смес.

Колонният изглед на конструкцията в метален гараж използва пилоти на винтова основа като опори. Те са разположени по периметъра на къщата до дълбочината на замръзване на земята.

Плоча основа за фондация в близост до къщата

Плоча основа за фондация в близост до къщата

Дизайнът е ефективен за леки стени, без да се използват изби, например от пепел. Фондацията на колоните може да използва купчини от бетон или от блокове. Първият вариант е необходим за по-тежки структури.

Геоложко проучване

Преди да направите основа за гаража, е необходимо да извършите геоложки проучвания. Те ще дадат пълна картина на дълбочината на подземните води, както и на състава на почвата.

Технологията на изучаване на основните слоеве се състои в вземане на проби от кладенци на територията на бъдещата къща. След това те се анализират. Тя трябва да се извършва от специалисти, но ако няма възможност да ги поканите, е необходимо да се съсредоточите върху следните характеристики на шевовете:

  • скална маса: гъста, трудна за обработка, позволява прилагането на фундамент за гараж от блокове от пяна, без да се развива изкоп;
  • Чакъл - изисква крайната точка на основата да не е под нивото на замръзване;
  • глина - изисква екстремната точка на основата да е под замръзващия слой;
  • пясък земята: дълбочината на основата за гаража трябва да бъде в рамките на 40-70 см.
  • пясъчният глинен слой изисква основата на гаража да бъде по-дълбоко на не по-малко от два метра;
  • Торфните блата не са подходящи за строителство. Техният слой трябва да бъде отстранен и заменен с пясък с чакъл.

Ако има близка поява на подземни води, струва си да се отцеди структурата, т.е. да се осигури кухина на тръбите за изпускане на вода.

Нюанси на работа



За да изградите успешно основа за гараж със собствените си ръце, трябва да имате предвид няколко правила:

  • Определете вида на конструкцията преди да започнете работа;
  • когато конструирате малка къща, не е необходим геодезист, можете да използвате формулата на египетския триъгълник: 3: 4: 5 (Казва се, че триъгълник с определено съотношение се счита за правоъгълен);
  • Невъзможно е да се изгради база с отклонение във вертикалната равнина с повече от 5 мм на 1 метър и 1 см за цялата конструкция;
  • Не работете с конкретни съединения при температури под +5 градуса по Целзий. В този случай, преди да излеете основата под гаража, можете да използвате специални добавки за устойчивост на замръзване;
  • метален гараж и всякакъв друг материал се полага на нова основа не по-рано от седем дни по-късно.

Как да направите база верига?

За да изградите правилно основата под гаража със собствените си ръце, трябва да изчислите дълбочината и размерите му, преди да започнат строителните работи. Същевременно тези показатели трябва да бъдат взети под внимание:

Основа за колани за гараж

Основа за колани за гараж

  • структура на почвата;
  • дълбочина на повърхностните води;
  • тегло и размер на гаража.

Над земната повърхност мазето под гаража на блокове от пяна трябва да се издига на не по-малко от 20 сантиметра. Първо, е необходимо да маркирате желаната конструкция на хартия, след това, в зависимост от вида на почвата, да определите нейната дълбочина.

Ако слоят замръзване на почвата не е дебел, до подземните води далеч, а видът на почвата отговаря на пясъка, тогава лентата тип на конструкцията е висок 40 см плюс възглавница от пясък и чакъл.

Със същите параметри на терена, но на глинести почви, позволяваме основа на ленти от пепестите блокове до дълбочина от 1,5 метра. По-голямата дълбочина предотвратява влиянието на процесите на ерозия и компресия на подземните слоеве. За да разберете точния индекс на дълбочината, трябва да разберете дебелината на слоя замразяване и да добавите още 20 към тази фигура.

Дебелината на стените на сутерена за гаража за блокове от пяна трябва да бъде 30 повече от стените му, независимо от вида на конструкцията: грила на купчини или монолитна плоча.

Ако е необходимо да се изгради структурата на блок тип лента сгурия, е необходимо да се увеличи дебелината на ширината му стена кофраж, например, ако структурата на стената на сгурия блок е 12 см, а дебелината на кофража на дъска - 2,5 см, ширината на структурата ще бъде равен 12 + 3,6 (от 30 12) + 2.5 х 2 = 20.6 cm.

Етапи на работа (видео)

Етапи на работа

По принцип на работа, създайте фондация за гаража на пяна блокове (например) по същия начин, по който да се изгради база за къщата (с единствената разлика, че за къщата, количеството работа ще бъде повече).

Етапите на работа са както следва:

  1. Изкопаване на решетки (ако се използва лента) или основна купчина (ако е плоча).
  2. Изсипете възглавницата (пясък, чакъл или бетонов разтвор).
  3. Монтаж на кофраж.
  4. Подготовка и наливане на конкретно решение в установената "форма".

След втвърдява сместа (време на този процес е в пряка зависимост от температурата на влага и въздух В горещо време (30 градуса, например) бетона се втвърдява в 3-4 дни, при хладно (5) -. Това ще отнеме около 12 дни ,

Невъзможно е да се премахне "формата" преди пълно втвърдяване: закаленият разтвор не може да бъде напълно екструдиран (естествено, това не може да бъде разрешено). Определете времето, което трябва да се основава на метеорологичните условия и от точния знак: ако има разлика между кофражния панел и разтвора, това означава, че сместа е изсъхнала и "формата" може да бъде демонтирана.

При изграждането на гараж на фундамент с винт, процедурата е опростена: не се изискват земни работи, монтаж на кофраж. Основата за дизайна ще бъде усукана (или забита) в земята в определени точки на купчината. То се извършва или от специални инсталации (за които е необходимо да се плаща наем), или от специалния ръчен инструмент.

След като купчинките са закрепени в земята, те са отрязани от главите им, монтираната е шапка, каналът е свързан с канала и е направена инсталацията (или конструкцията) на гаража.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Боклук от пръстеновидния блок със собствените си ръцеБоклук от пръстеновидния блок със собствените си ръце
Основата за гараж е най-ефективната строителна технологияОсновата за гараж е най-ефективната строителна технология
Изградете гараж от металния профил със собствени практически ръководстваИзградете гараж от металния профил със собствени практически ръководства
Видове фондации за преглед на най-добрите опции от домаВидове фондации за преглед на най-добрите опции от дома
Пясъчна възглавница за изграждане на основи върху почвата на подпочвените водиПясъчна възглавница за изграждане на основи върху почвата на подпочвените води
Как да създадем фондация за плочки?Как да създадем фондация за плочки?
Гараж на рамката от профилната тръба изграждаме надежден и евтин автомобилГараж на рамката от профилната тръба изграждаме надежден и евтин автомобил
Фондация за къща от газови единици избираме вариант за джоб и възможностиФондация за къща от газови единици избираме вариант за джоб и възможности
Изграждане на основа на автомобилни гумиИзграждане на основа на автомобилни гуми
Какви са основите на вана и къща, изработена от пяна?Какви са основите на вана и къща, изработена от пяна?
» » При избора на основите за изграждане на гараж
© 2021 BggeHat.com