Кофраж, техните типове

1Успехът на всяка издигната структура директно зависи от основата, от която зависи силата и трайността на издигнатата сграда. Независимо кой вид фундамент се използва, за неговото полагане е необходимо да се излива готовата бетонна смес в кофража. И точно от това, което ще бъде направено, пряко засяга силата на бъдещата основа.

Преди да се вземе решение за производството на кофража, е необходимо да се реши какъв тип фундамент ще бъде използван за последващото изграждане на конструкцията. Самата гледка на фондацията ще бъде избран в зависимост от наличието на различни фактори на мястото на бъдещата сграда, този тип почва, наличието на подпочвени води и други важни нюанси, което е от решаващо значение при избора на основите на бъдещата структура. В регионите и градовете, които се характеризират със студена зима, основата на колан тип често се използва, но всички, защото тя може да се прилага за всякакъв вид почви и дълбочина. Когато с вида на основата ще се установи, че е възможно да се извършат изкопни работи и да се направи кофраж.



Украса може да се направи от почти всеки съществуващ материал и може да бъде напълно подвижен или фиксиран на едно място, директно, където се извършва попълване на основите на бъдещето. Видът и самия материал, от който трябва да бъде избран на кофража в зависимост от вида на конструкцията, която ще бъде издигната, нейната маса, и височина. Самото създаване на избрания вид на кофраж не е наистина е, и всички възникнали трудности, обикновено монтажа е бърз, не изисква много усилия. Монтаж завърши кофраж трябва да се извършва само на здрава основа, и в никакъв случай не трябва да се ангажират с неговото инсталиране върху замръзналата земя, тъй като след затопляне на почвата се размразява, то непременно ще доведе до деформация на основата, което означава, че той вече няма да е силен.

Кофражът може да бъде метален, дървен или изработен от полистирол. Металните кофражи обикновено са демонтируеми и могат да се използват забележително на няколко места. Този вид кофраж може да издържи впечатляващо натоварване и не е подложен на разрушаване по време на удара върху него на масата на бетоновия разтвор. Но този кофраж също има недостатък, това е цената му, ако кофражът е необходим за запълване на една основа, тогава няма смисъл да се придобива такъв кофраж. Дървеният кофраж е изработен от техните дъски за обшивка, съборени от обикновени нокти, които образуват щитска конструкция. По-често този вид кофраж се използва за изливане на бетонова смес. Неговата цена е ниска и самото производство не изисква специални умения. Кофражът от експандиран полистирол се използва само за изграждане на нискоетажни сгради. Самият монтаж на такъв кофраж прилича на обикновен дизайнер, а предимствата на такъв кофраж са морето, сред които са наличните топлоизолационни свойства.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да монтирате кофража за основата със собствените си ръце?Как да монтирате кофража за основата със собствените си ръце?
Фондация за къща от газови единици избираме вариант за джоб и възможностиФондация за къща от газови единици избираме вариант за джоб и възможности
Фондация на глинаФондация на глина
При избора на основите за изграждане на гаражПри избора на основите за изграждане на гараж
Какви са основите на вана и къща, изработена от пяна?Какви са основите на вана и къща, изработена от пяна?
Основа на колана със собствени ръцеОснова на колана със собствени ръце
Фондация под къщата от газоблоковФондация под къщата от газоблоков
Фино разчистена основа на лентата върху абразивни почвиФино разчистена основа на лентата върху абразивни почви
Фондация за ограда с тухлени стълбовеФондация за ограда с тухлени стълбове
Кофраж за основи със собствени ръцеКофраж за основи със собствени ръце
» » Кофраж, техните типове
© 2021 BggeHat.com