На какви параметри зависи цената на фондацията

На какви параметри зависи цената на фондацията

Един от важните фактори в изграждането на къщата - размера на разходите за изграждане на фондацията. Най-често разходите за фондацията са 30 от общите разходи за издигане на къща. В допълнение към вида на самата фондация, тази цифра зависи от много фактори, които ще разгледаме допълнително.

Най-евтиният тип фондация е основа на пилоти. Но тя е подходяща само за щит или леки рамкови структури. Зад нея, на цена, следва фондация с ленти, чиято цена зависи от дълбочината й на разполагане. Плътната дълбочина е по-евтина - дълбока, съответно по-скъпа, пропорционална на дълбочината на отметката. За необходимостта от изграждане на сутерен или сутерен се изисква фундамент на дълбока маркировка.

Най-изгодната от гледна точка на цена и качество е фундаментът от типа плоча, който е идеален за всякакъв тип почви и ще издържи на всякакъв стрес. Високата цена на устройството му е напълно оправдана от издръжливостта и надеждността му.



В допълнение към такива показатели като дълбочината и дебелината на основата, цената му се влияе от цената на материалите, като например армировка и бетон. От друга страна, цената на армировката зависи от дебелината, а бетона - от марката. Нито върху това, нито върху друг индикатор, който да го спаси, не е необходимо, тъй като зависи от това колко дълго и надеждно ще послужи на вашата основа.

Крайната цена на изградената основа ще зависи от нейната форма. Значително увеличаване на разходите за сложни архитектурни елементи, като стъпала, прозорци, первази или вдлъбнатини. В допълнение, ще доведе (в зависимост от обема) разходите за изкопни работи за изкопаване на почвата и изкопаване на изкопни работи.

Работа за защита на фондацията от унищожаване на вредните ефекти от влага, хидроизолационни работи, изграждане на дренажни и слепи площи - индикатор за качество, подходяща основа. Освен това е необходимо да се работи, за да се изолира, за да се подобри качеството на топлоизолацията, като по този начин се спести топлината на бъдещия дом. Несъмнено всички тези дейности значително ще увеличат крайната цена на строителните работи за изграждането на фондацията, но в процеса на работа те ще се изплатят напълно.

Цената на фондация - един от най-важните моменти в изпълнението на строителството на една къща, но както се вижда от практиката, че не е необходимо да се запишете на неговото изграждане, и трябва да бъде много рационално и интелигентно подход към този процес.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите фондация за къща с мазе със собствените си ръце?Как да направите фондация за къща с мазе със собствените си ръце?
Видове фондации за преглед на най-добрите опции от домаВидове фондации за преглед на най-добрите опции от дома
Ние изграждаме основите на рамката къща със собствените си ръцеНие изграждаме основите на рамката къща със собствените си ръце
Изборът на най-добрата основа за къща, изработена от газобетонИзборът на най-добрата основа за къща, изработена от газобетон
Фондация за къща от газови единици избираме вариант за джоб и възможностиФондация за къща от газови единици избираме вариант за джоб и възможности
При избора на основите за изграждане на гаражПри избора на основите за изграждане на гараж
Какви са основите на вана и къща, изработена от пяна?Какви са основите на вана и къща, изработена от пяна?
Фино разчистена основа на лентата върху абразивни почвиФино разчистена основа на лентата върху абразивни почви
Важна информация за монолитната основаВажна информация за монолитната основа
Фондация за ограда с тухлени стълбовеФондация за ограда с тухлени стълбове
» » На какви параметри зависи цената на фондацията
© 2021 BggeHat.com