Как да направите фондация за къща с мазе със собствените си ръце?

Основата за къща с мазе е идеален начин да се увеличи площта на полезните помещения, без да се разширява строителният периметър.

Фондация за къща с мазе

Фондация за къща с мазе

Освен това, инсталирането на мазето позволява, без специални допълнителни разходи, да се направи допълнителна топлоизолация на тухлена или дървена къща.

За какво е избата?

Сутерен, мазе или подземни етажи със собствени ръце могат да бъдат адаптирани към различните нужди на наемателите. От назначаването на подземна стая ще зависи от характеристиката на тяхната конструкция, устройството на допълнителните комуникации, плана, списъка с материали и много други. Сутерен с мазе може да има следните назначения:

  • изба за опазване. В този случай, строителството не е особено трудно, тъй като няма нужда от отопление и други комуникации;
  • помещение за инсталиране на комуникации. Много удобен вариант за тези, които не искат да направят комуникационен възел в жилищен район;
  • партер. Той може да бъде оборудван с билярдна зала, фитнес зала, плувен басейн и др. Тук, разходите ще се увеличат значително, така че изграждането на такива помещения изисква естетичен ennobling и закупуване на допълнително оборудване;
  • цех. В сутерена на тухлена или дървена къща, малка дъскорезна машина, фрезерна машина или нещо друго е идеално разположена, въз основа на професиите на собствениците;
  • гараж. Изграждането на гараж под къщата, през последните години, стана много модерен. Той решава проблема с съхраняването на автомобила на закрито, без да се налага допълнително пространство.

При назначаването на подземна стая ще има гараж, изба или целева стая, трябва да решите преди началото копаене на фундаментната яма. това ще определи дълбочината и метода на изграждане на фондацията.

Мазето обикновено се използва за съхраняване на консервацията

Мазето обикновено се използва за съхраняване на консервацията

Например, за гараж не е подходящо да се направи плитка фундамент, докато изба в нея ще бъде поставена перфектно.

Какъв тип фондация да изберем?

Съществуват следните основни видове фондации:

  • плочки база - най-скъпият вид фондация. Неговото изграждане изисква определени квалификации и допълнително техническо оборудване, тъй като самата печка е доста тежка. Ако обаче трябва да го направите на трудни почви, ще трябва да се обърнете към него;
  • melkozaglublenny фондация може да направи всичко за мазето, но трябва да се помисли много нюанси. назначаването (гараж - без мазе - да), дълбочината на замръзване на почвата и подпочвените води, и др;
  • панделка дълбоко погребана основа е идеален вариант. Изграждането на такава конструкция от нулата и производството до ключ е доста лесно. Въпреки това, да направи събитието си доста скъпо;
  • Натрупаната дълбоко погребана фундамент ще струва малко по-малко от предишния вариант, но в същото време е много по-сложна. Въпреки това е по-добре за мазета, които не изискват специална естетика, например изба или котелно.

Характеристики на избора на сутерен за къща с мазе (видео)

Редът на работа

Изграждането на фондация е много важна задача. Това е от него ще зависи от времето и качеството на услугата на тухлена или дървена къща. Ако се заемем да направим сутерен с мазето със собствените си ръце, трябва твърдо да си припомним, че няма никакви дреболии по този въпрос.

Избата в сградата е значително увеличава натоварването на основата, тъй като площта на контакт на сградата с основата намалява. Ето защо основата трябва да е силна и солидна.

Помислете за реда на строителните работи от оформлението на обекта до завършването на ключа:

Необходимо устройство за хидроизолация и топлоизолация на стените на мазето

Необходимо устройство за хидроизолация и топлоизолация на стените на мазето

  1. Проучване на характеристиките на климата (дълбочина на замръзване и появата на подпочвените води) и почвата.
  2. Създайте план за тухлена или дървена къща и нанесете подходяща маркировка върху терена.
  3. Изчисляване на необходимото количество материали за строителство и хидроизолация.
  4. Закупуване на материали, поръчване на оборудване.
  5. Изкопаване на изкопите и отстраняване на излишната почва.
  6. Поставяне на възглавницата под основата фундамент на чакъл и пясък.
  7. Изливане на циментова замазка под мазето или подземния етаж.
  8. Устройството за топлоизолация и хидроизолация на стените на мазето.
  9. Обърни самите стени на мазето.
  10. Осигуряване на дренажна система.
  11. Покриване на подземната част на къщата с топло и хидроизолационни материали.
  12. Извършването на довършителни работи на базата на "до ключ" се извършва след изграждане на стени на основи след 1-2 години.

Ние изучаваме природни условия

Преди да започнете да планирате, трябва да проучите характеристиките на почвените и климатичните условия. Всичко това изчисленията могат да бъдат поръчани от съответното дружество, или да се консултират със съседите, ако са били построени наскоро. Можете сами да изучавате характеристиките на земята, но това е сравнително сложна и важна процедура, за да се опитате да спасите.

Характеристиките на почвата ще повлияят на видовете фундаменти, които могат да бъдат използвани. Ако се занимаваме с проблемни почви, за основата ще се използва плоча. монолитен фондация фондация, в този случай не може да се запази сградата.



Дълбочината на замръзване и появата на подземните води влияе и върху избора на метода на подреждане. Ако земята замръзва дълбоко или подземните води се приближават до повърхността, не може да се използва плитка дълбока основа с пълна изба или сутерен.

Да стигнем до маркировката

Преди да започнете да маркирате на земята, трябва да направите план за бъдещето на къщата, разположението на стените и цялата носеща конструкция. Избата също трябва да бъде изобразена върху нея, като се вземе предвид необходимата дълбочина.

Трябва да се помни, че всички видове основи - лента, плоча или колонен фундамент - трябва да влязат на земята на едно ниво с задълбочаване на мазето.

Уверете се, че сте маркирали основата

Уверете се, че сте маркирали основата

Избираме най-удобното място и прилагаме внимателно маркирането на земята. Не можете да правите никакви грешки, тъй като това може да доведе до неправилно положение и впоследствие до разрушаване на стените.

За правилното маркиране трябва:

  1. Колчетата са задвижвани в ъглите на бъдещата структура.
  2. Между колчетата по прави линии и диагонали, конецът за управление се затяга. Дължината на нишките, маркиращи периметъра на сградата, трябва да бъде еднаква по двойки. Само една и съща дължина трябва да са диагонални нишки.
  3. Ако има грешки, дори и най-малките, трябва да прегледате внимателно маркера и да повторите всички действия от самото начало.

Закупуване на материали и поръчване на оборудване

Изчислете внимателно какви материали и в какви количества ще ви трябва. Ако магазинът не е далеч - те могат да бъдат закупени в процеса на работа. Но не забравяйте, че всеки етап от работата (изливане на основата, изливане на основата, изливане на пода) трябва да се опита да има време да завърши в рамките на един ден. В противен случай това е така може да окаже неблагоприятно въздействие върху здравината и стабилността носеща структура.

Определете предварително датата на започване на работа и поръчка багер за изкопни работи и машини за отстраняване на почвата.

За изкопни работи ще ви е необходим багер

За изкопни работи ще ви е необходим багер

Ако времето и енергията са по-жалки за вас, отколкото за парите, периметърът, в който ще бъде инсталиран кофражът, може да бъде изкован ръчно. Тогава техниката ще бъде необходима само на етапа на разкопките.

Пълнеж кофраж

Тази стъпка трябва да се поеме с пълна отговорност, тъй като тя ще изпълнява функцията на стените на мазето и ще поеме целия товар от бъдещата структура.

  1. На дълбочина, съответстваща на дълбочината на бъдещата изба, се изкопава изкоп. Тя трябва да е плоска и да се придържа стриктно към контролните нишки. Стените на окопа трябва да са силни. Ако работата се извършва върху нестабилни почви, е необходимо да се инсталират контролни панели, които да държат почвата.
  2. Ако се избере фундамент на плочата - плочите се монтират в изкопа, ако е направен колан основен кофраж за основа. Кофражът трябва внимателно да се фиксира с помощта на замазки и брави.
  3. Дъното на изкопа заспива раздробен камък за основа и защитени от покривен материал или материал за хидроизолация.
  4. От металната армировка в кофража се заварява мрежа за здравината на стените на основата.
  5. Кофражът се излива с бетон с подсилване на всеки слой.
  6. Три седмици по-късно, когато основата е напълно се втвърдява, кофраж е отстранена, на външната стена е поставен специален филм и дренаж от чакъл направено за хидроизолация на стените. Останалите кухини са покрити със земя.

Последният етап

Когато завършването на стените на сутерена приключи, можете да стигнете до последния етап - инсталирането и хидроизолацията на подземната стая.

  1. Цялата почва между стените е изкопана до подходящата дълбочина и е извадена от мястото.
  2. Дъното на разкопките се забива с слой от развалини 15 см и се излива от бетон.
  3. Началната мазилка е направена за хидроизолация на стените на сутерена.
  4. За хидроизолация на основата и защита на самата сграда от гъби и излишната влага, основата е покрита със специален материал отгоре.
  5. След това, около къщата е сляпа зона за да предпазите мазето от влага отвън.
Изкопаната земя се изнася от обекта

Изкопаната земя се изнася от обекта

Трябва да се отбележи, че последните две стъпки на работата могат да бъдат направени в обратен ред. Можете веднага да копаят цялата фундамент яма, запълване на пода и само след това да инсталирате кофраж за основата и образуват стените.

Във всеки случай, разбира се, един, всякакъв вид основа - плоча купчина или лента, за всеки ред на изпълнение на работата изисква хидроизолация!

Вътрешна украса на подовата настилка може да се извърши не по-рано от една година, след пълното изсъхване и основата на основата!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Сутерен в частна къща със собствени ръцеСутерен в частна къща със собствени ръце
Как да направите тавана в мазето нюансите на инсталациятаКак да направите тавана в мазето нюансите на инсталацията
Ние изграждаме основата с приземния етаж със собствените си ръцеНие изграждаме основата с приземния етаж със собствените си ръце
Варианти на планиране на двуетажни къщи с гаражВарианти на планиране на двуетажни къщи с гараж
Как да създадем фондация за плочки?Как да създадем фондация за плочки?
Оформлението на модерна къща с мазеОформлението на модерна къща с мазе
Цезан за избатаЦезан за избата
Основа на колана със собствени ръцеОснова на колана със собствени ръце
Хидроизолация на основата със собствените си ръцеХидроизолация на основата със собствените си ръце
Монолитна стоманобетонна основа за сграда с подземен подМонолитна стоманобетонна основа за сграда с подземен под
» » Как да направите фондация за къща с мазе със собствените си ръце?
© 2021 BggeHat.com