Хидроизолация на основата със собствените си ръце

Снимка на хидроизолацията на основатаМного пъти сме написали, че основата е почти най-важната част от къщата, защото от нея зависи по-нататъшното качество на стените и всичко останало. Днес ще говорим за такъв важен етап в изграждането на фондацията, като хидроизолация. Какви материали са необходими за това, какви са видовете и методите за хидроизолация - прочетете повече за това. Така е възможно мазе хидроизолация

, и откъде да започнем?

Материали за хидроизолация на основата

Така че, за да направите качествена хидроизолация на основата със собствените си ръце, ще ви е необходимо следното:

  • грунд;
  • мастика;
  • Четка или валяк;
  • Водоустойчива хидроизолация (на ролки) от Oakleychnaya;
  • цимент;
  • пясък;
  • мистрия;
  • Помощен инструмент.

Вертикална хидроизолация на основата - изпълнение на технологията

Снимка на вертикална хидроизолация на основатаВертикалната хидроизолация на основата е предназначена да скрие малки грешки и пукнатини в основата, така че да не достигне влагата. Първият вид вертикална хидроизолация на основата е покритие от хидроизолация. Това е най-простият метод на всички.

На фондация фондация (на вертикалните му стени) се прилага специален мастик, по-често на няколко слоя. Това се прави с помощта на ролка или обикновена четка.

Също така специални хидроизолационни смеси на базата на цимент и полимерни химически съединения са се доказали наскоро.

Този тип хидроизолация е доста ненадеждна поради факта, че мастика, като фондацията, може да се счупи след няколко години, но това означава, че вътрешността ще бъде засегната от разрушителна влага. Разбира се, има внесени маски, които не се влошават през годините, но те не станаха популярни поради високата им цена, възможно е да се каже, небето висока цена.



Друг тип - okleechnaya вертикална хидроизолация, която е най-популярна в последно време. Сега се произвеждат специални лепилни материали, които се фиксират върху основата с помощта на мастика. Те са най-надеждните и издръжливи.

Не забравяйте, че остарял покривен филц вече не се използва за хидроизолация на основи. Ако в края на краищата сте решили да дадете предимство на вертикалната хидроизолация на основата, обърнете специално внимание на ставите и по-добре за по-голяма надеждност ги покрийте с допълнителен мастик!

Понякога, при високо ниво на подземни води, се използва проникваща хидроизолация, както и хидроизолация на екрана. Но в повечето случаи това е или скъпо, или процесът е труден, или не дава 100 резултата.

Хоризонтална хидроизолация на основата - как се прави

Снимка на хоризонталната хидроизолация на основатаНезависимо от факта, че вертикалната хидроизолация на основата, ако е правилно изпълнена, надеждно защитава основата, е необходимо и хоризонтално хидроизолация. В края на краищата, дори ако вертикалните повърхности на мазето не преминават влага, тя ще се плъзне от земята. За да избегнете това, просто използвайте хоризонтална хидроизолация.

Най-популярна е оклеехника хидроизолация. Това се прави в следния ред:

  • подравнете повърхността на основата с циментова и пясъчна замазка с добавка на специални добавки;
  • primrutovat фундамент, и след изсушаване, нанесете мастика с валяк или четка;
  • лепилен хидроизолационен материал върху напълно изсушен мастик;
  • повторете последния етап още 1-2 пъти, като се уверите, че шевовете са на различни места и не се пресичат.

Както можете да видите, хидроизолацията на основата със собствените си ръце не е лесен, но необходим етап в изграждането на къща, така че е необходимо да извършите цялата работа със специално внимание! Ако в работата не допуснете неточности и малки грешки, тогава къщата ви ще ви служи много години.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Хидроизолацията на основата е подробно ръководство за занаятчиите в домаХидроизолацията на основата е подробно ръководство за занаятчиите в дома
Хидроизолацията на тавана в апартамента е обективна необходимостХидроизолацията на тавана в апартамента е обективна необходимост
Хидроизолационни хидроизолационни материалиХидроизолационни хидроизолационни материали
Хидроизолация на сутеренХидроизолация на сутерен
Хидроизолация на мазетаХидроизолация на мазета
Покривна хидроизолацияПокривна хидроизолация
Как да направите покривна хидроизолация?Как да направите покривна хидроизолация?
Видове хидроизолация на банятаВидове хидроизолация на банята
Дъбова хидроизолацияДъбова хидроизолация
Инжекционна хидроизолацияИнжекционна хидроизолация
» » Хидроизолация на основата със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com