Предимства на вертикалната хидроизолация на основата

Предимства на вертикалната хидроизолация на основата

Преди изграждането на къщата, в проект на архитекта трябва да включва разнообразие от процедури, в резултат на което трябва да бъде укрепването на структурата, неговата защита срещу негативните влияния на външния свят, повишаване на жизнения си услуга. Това е цял комплекс от мерки, които са взаимосвързани. Особено внимание в този случай трябва да се обърне на фондацията и нейната среда. Тъй като разнообразието от природни условия - температура, влажност - ще определи продължителността на експлоатация на цялата конструкция.

За да се запази основата на конструкцията от разрушителния ефект на водата, се прилага комплексна хидроизолационна система, която включва два свързани процеса. Първо, в самата фондация, специалистите инсталират влагоустойчиви материали - това е хоризонтална хидроизолация. Необходимо е да се гарантира, че не се мокрят мазетата на остаряла влажен въздух не се толерира от капилярите и микропукнатините в жилищните помещения.

Едновременно с хоризонтала се извършва вертикална хидроизолация на основата. Целта му е да подсили стените, да ги предпази от влага във въздуха и водата в почвата. В този случай строителните материали трябва да се полагат върху повърхността на стените отвън или вътре в сградата. Това важи особено за мазета и апартаменти, разположени на приземните етажи, тъй като подводните води и снегът взаимодействат с бетона по време на валежите.



В зависимост от свойствата на използваните материали хидроизолацията е разделена на типове. Избраният вариант позволява да се предскаже живота на сградата и нейната устойчивост към агресивна среда. Най-простият вариант - залепване с полимери и водоустойчиви композиции. Фундаментът може да бъде покрит с мастик, като се извършва защитен безшевен слой. Друг вариант - прилагането на специална мазилка.

Но най-надеждният вариант е проникващата система за защита от влага. Хидроизолацията в момента е представена от множество материали, направени на базата на цимент, активни химически компоненти и кварцов пясък. Веществата, които проникват в сърцето на бетонните стени и тавани, взаимодействат с влагата и започват да кристализират, като по този начин образуват водонепропусклив слой. Той не само ще предпази бетона от вода и влага, но и ще го укрепи.

Търсене на недвижими имоти е много труден процес, особено ако имате голямо семейство. Голям избор от тристайни апартаменти ще Ви улесни.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Хидроизолацията на мазето от вътрешността на подземните води ще забрави за влажността завинаги!Хидроизолацията на мазето от вътрешността на подземните води ще забрави за влажността завинаги!
Какво и как да изолирате основата от външната купчина, колонна, коланКакво и как да изолирате основата от външната купчина, колонна, колан
Хидроизолацията на основата е подробно ръководство за занаятчиите в домаХидроизолацията на основата е подробно ръководство за занаятчиите в дома
Характеристики на разширителните фуги в основитеХарактеристики на разширителните фуги в основите
Хидроизолация на основата със собствените си ръцеХидроизолация на основата със собствените си ръце
Хидроизолационни хидроизолационни материалиХидроизолационни хидроизолационни материали
Фондация TisseФондация Tisse
Видове хидроизолация на банятаВидове хидроизолация на банята
Основаване на къщатаОсноваване на къщата
Комплекс от произведения на нулевия цикълКомплекс от произведения на нулевия цикъл
» » Предимства на вертикалната хидроизолация на основата
© 2021 BggeHat.com