Видове хидроизолация на банята

Видове хидроизолация на банята

При широкомащабна реконструкция, която предполага прехвърляне на водопроводни инсталации, много често стаята за баня остава практически без хидропротекцията, осигурена от първоначалния проект. Ето защо собственикът на жилището ще трябва да се погрижи сам за монтирането на хидробариерата.

Днес за тази цел се използва хидроизолационна дъска или хидроизолационна хидроизолация. Какви са тези материали? Дъбовата хидроизолация е цяла група ролкови материали с фибростъкло, стъклопласт или полиестерна основа и модифициран битумен слой, приложен върху нея от двете страни. Маслена хидроизолация е разнообразие от пасти. Те се нанасят върху повърхността с тънък слой, като се използва шпатула, четка или ролка. В повечето случаи такива формулировки се освобождават като сухи смеси, които след това се разреждат с вода до пастообразна консистенция. Въпреки че пазарът може да намери и смеси, които са готови за консумация. Във всеки случай е по-лесно да се работи със смазочна хидроизолация, отколкото с ролков материал. И най-важното - след втвърдяването такива смеси образуват много силно водоустойчиво покритие.

Смазките са не само битумни, но и полимерни и дори полимер-цимент. Асфалтоподобните материали, като ролки, се нуждаят от замазка. Най-добрият вариант се счита за еластичен и надежден полимерни състави, те са лесни за употреба, бързо изсъхват, но те са доста скъпи.



Дъбовата изолация е фиксирана към основата чрез сливане. За да направите това, използвайте газова горелка, за да нагреете битумния слой от задната страна на острието. Продават се и самозалепващи се материали, в които е необходимо да се отстрани само най-горния защитен филм, а след това да се разстила над основата и да се рови с ролка. Такива хидроизолационни материали са сравнително евтини. Но, първо, когато ги използвате, остават шевовете, които в бъдеще могат да станат причина за течове. На второ място, отгоре на такъв материал е необходимо да се подготви замазка от цимент и пясък, за да се подобри адхезията към покритието. Височината на такава замазка трябва да бъде най-малко 35 мм, в противен случай тя не може да издържи товара от теглото на инсталираните санитарни изделия и в резултат на това ще се появят пукнатини в края. И, разбира се, замазката значително увеличава нивото на пода в стаята.

Без значение какъв вид хидроизолация се използва, трябва да се помни, че този слой трябва да отиде на стената не повече от 15-20 см. Въпреки че понякога се препоръчва за по-висока надеждност дори и хидроизолация покритие малки участъци от стената до мивката или душ.

Ако се интересувате от двуслойни сандвич комини, посетете lokki-nsk.ru. Само там ще намерите най-добрите сандвич комини на достъпна цена.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Хидроизолация на пода под замазкатаХидроизолация на пода под замазката
Хидроизолация на пода със собствените си ръцеХидроизолация на пода със собствените си ръце
Хидроизолация на банята под плочката, която е по-добре да се използва от материалиХидроизолация на банята под плочката, която е по-добре да се използва от материали
Как да се предпазим правилно банятаКак да се предпазим правилно банята
Хидроизолационни материали за подове и техните сортовеХидроизолационни материали за подове и техните сортове
Хидроизолация на пода преди замазка в къщата и апартаментаХидроизолация на пода преди замазка в къщата и апартамента
Хидроизолации Tehnonikol за основаХидроизолации Tehnonikol за основа
Хидроизолация на основата със собствените си ръцеХидроизолация на основата със собствените си ръце
Хидроизолация на мазетаХидроизолация на мазета
Сухи смесиСухи смеси
» » Видове хидроизолация на банята
© 2021 BggeHat.com