Хидроизолация на пода под замазката

Обновяването на апартаментите включва много аспекти. Едната от тях е столицата на етажа, която включва няколко вида работа. Тази хидроизолация, запълване на замазката

, ако е необходимо - полагане на системата на топъл под и други комуникации, както и довършване на повърхността. Всеки от тези аспекти е много важен, защото само с пълната технология на правилното ремонт на подове може да постигнете солидна основа и качествена работа. Хидроизолация на пода под замазката трябва да се направи задължително, тъй като той не само може да защити повърхността на бетона от унищожение, но също така и за защита на имуществото на своите съседи в случай на непредвидени обстоятелства.

Хидроизолация на пода под замазката

Хидроизолация на пода под замазката

Какво представлява сайтът?

Преди да говорим за мерки за хидроизолация на повърхността на основата, трябва да разберете какво е замазката и защо е необходимо. И така, замазката е специално покритие, силен слой, който ще служи като основа за покритието на подовата настилка. Необходимо е да се гарантира, че повърхността, върху която ще се постави покритието, е напълно плоска. По този начин ще бъде възможно да се запази довършителният материал от преждевременна деформация и унищожаване, както и да се постигне плоска хоризонтална повърхност.

Бетонна подова замазка

Бетонна подова замазка

Замазката може да бъде от няколко вида.

  1. Бетон или цимент - един от видовете мокро замазка. Най-обичайният вариант за повечето собственици на апартаменти и къщи. Изпълнява се чрез запълване на основата със специална строителна смес, приготвена от цимент и вода, понякога с добавяне на различни полимерни компоненти.

    Схема на пода с настилка

    Схема на пода с настилка

  2. Саморазливна - и видът на мокрото покритие. Само това се извършва чрез специални смеси, които самите те могат равномерно да се разпространят по повърхността на груб строежа така, че да създадат идеално равна повърхност.

    Саморазливна замазка

    Саморазливна замазка

  3. Суха замазка - се извършва чрез използване на насипни материали без вода, както и с използване на гипсови влакна, нанесени върху дървените трупи. Най-бързият начин да подредите пода.
Суха подова настилка и полагане на гипсова мазилка

Суха подова настилка и полагане на гипсова мазилка

Към бележката! Времето за изсъхване на замазката е около един месец. Необходимо е да изчакате този път, следователно няма възможност да продължите да довършвате работата веднага след напълването на слоя за замазка. Има, разбира се, и бързосъхнещи смеси, които намаляват времето за изчакване, но все още в първия работен ден на базата няма да работят така или иначе. Най-бързият вариант е сухата замазка, но в помещения с висока влажност не се препоръчва да го монтирате.

Проверка на нивото на пода

Проверка на нивото на пода

Замазката е необходима в помещенията на всяка дестинация, особено в жилищни сгради и апартаменти. Това е идеална основа за всеки тип покритие, независимо дали е боя или скъпо ламинат.

Хидроизолация на пода преди замазката

Хидроизолацията е една от дейностите, извършени по време на обновяването на пода. Той се провежда преди полагането на пода, както и да осигури защита срещу влага помещения от външната страна, но също така защитава и други съседни помещения от вода от реновирана стая в тях. Хидроизолации, а също и да се защити циментов под от излагане на влага пари, което е особено важно в случай на стаята, в която се извършва ремонт, се намира над мазето. Ако циментовата основа ще бъдат постоянно изложени на влага, тя ще започне бързо да загубят работата му - да се прекъсне, се справи - и продължи с много по-малко, отколкото би могъл.

Снимки на пукнатини

Моля, обърнете внимание! Хидроизолацията е особено важна в райони, където съществува риск от изтичане на вода. Например, може да бъде баня, кухня, тоалетна и т.н.

В случай на наводняване на стая, която няма водонепропусклив под, водата много бързо под влияние на гравитацията по протежение на микрокредити и пори, които в строежа на бетона голям брой, ще падне. По този начин течността ще проникне до долните етажи и ще наводни съседите или мазето. Също така, водата може да падне под фугите между стените и пода - обикновено има доста големи пролуки в тези места.

Хидроизолация на валцувани подове

Хидроизолация на валцувани подове

Друг плюс на полагането на хидроизолационния слой е, че той защитава здравето на хората, живеещи в апартамента. Ако не можете да получите влага в стаята отвън и се натрупват в циментов под, разпространението на гъбички и плесени, затова обичам влажна среда, това няма да се случи. Така че и те няма да застрашат човешкото здраве.

Основна хидроизолация за замазка

Основна хидроизолация за замазка

Необходимостта от инсталиране на хидроизолация е в бъдещата качествена работа. Ако е положен хидроизолационният слой, тогава хаванът за замазката ще се използва много по-добре и по-равномерно.

Моля, обърнете внимание! Хидроизолацията на пода е изключително необходима за тези съоръжения, които нямат мазета. Те са изключително податливи на въздействието на влага, идващи от тях от почвата.

Някои смятат, че хидроизолацията е достатъчно да се направи в кухнята или банята, но това далеч не е така. Водоотблъскваща покритие няма да се използва във всички стаи, тъй като всеки един от тях има система за отопление тръби, които също могат внезапно да изтече.

Бояджийска хидроизолация

Бояджийска хидроизолация

Към бележката! Материалите за хидроизолация не са толкова скъпи и затова можете напълно да отпуснете някаква сума от бюджета и да изпълнявате защитна част от работата. В случай на наводнение ще бъде по-изгодно, отколкото да платите за развален ремонт на съседите.

Видове хидроизолация на пода преди замазка

Има няколко опции за инсталиране на хидроизолация в стаята. Те се различават един от друг в техниката на конструкцията и използваните материали.

Таблица. Методи за хидроизолация на подове.

Метод Използвани материали
метод
Използвани материали
Свалете, поставетеСвалете, поставете
В този случай се използват различни платна, с които се затварят прорезите на пода и вече се излива замазката. По-рано за тези цели се използва само покривен филц. Сега обаче има много по-съвременни материали, които се различават по структура, свойства, използвано вещество в производството. Тази хидроизолация е вид защитна мембрана, която може да побере достатъчно количество течност, ако е необходимо.

Предимствата на този метод включват висока скорост и лекота на инсталиране, ниска цена на материалите. Най-често за защита от вода се използват фиполол, изопласт, хидроизол, други хидроизолационни филми. Битумни материали или материали на основата на стъклени влакна също често се закупуват.
Течно, смазващоТечно, смазващо
Хидроизолацията в този случай е направена от специални тапи, често изработени на базата на битум. Техниката често се използва в бани, бани, стаи с плувни басейни. Хидроизолационните материали се полагат с четка или ролка върху пода и стените. Най-важното е добре да се подготви повърхността, която да се покрие, т.е. да се премахне прахът и отломките. В противен случай целостта на покритието може да бъде нарушена. Като цяло, сред всички видове хидроизолация е най-надеждният метод. Между другото, полимерните смоли се считат за най-трайни по време на работа.

За да се гарантира, че подобна хидроизолация е вяра и истина, важно е също предварително да се третира повърхността с грунд преди нанасянето и да се нанесе материала на няколко слоя, като се промени посоката на движение на четките.
С помощта на сухи смесиС помощта на сухи смеси
Тези смеси се разреждат съгласно инструкциите на опаковката с обикновена вода и се превръщат в вид смазочна хидроизолация. Нанесете материала на няколко слоя (обикновено 2-3), всеки от които се суши добре, преди да приложите следващия. Важно е всички слоеве да са пълни и еднакви. Потреблението на сместа за подобна хидроизолация е около 1.5-2 кг / м квадрат. Това е доста, но сместа също така ще определи всички недостатъци, извършени по време на ремонта.
импрегниране

импрегниране

Прост, но много ефективен метод за защита на помещението от влага. Не се страхувайте от въздействието на водата абсолютно. Той се прави с помощта на специални разтвори, които се нанасят върху повърхността на бетона, взаимодействат с него и създават силен водоотблъскващ слой. Решенията се правят на базата на битум или полимери.

Съвет! Собствениците на частни къщи без мазета се препоръчва да създадат възглавница от чакъл, покрита с пясък. В този случай фино диспергираните фракции на естествения материал ще съдържат влагата, идваща от почвата.

Видео - Хидроизолация. Видове и приложения

Технологии и материали за подреждане

Инсталацията на хидроизолацията е доста проста и не представлява проблем дори за начинаещи. Най-важното е спазването на основните правила на работа:

  • методите за нанасяне или поставяне на слой хидроизолация ще зависят пряко от технологията, която се използва и от какви материали;
  • по периметъра на помещението трябва да бъде осигурено колан за амортисьори;
  • Смесите между съседни слоеве от хидроизолационни материали трябва да бъдат напълно херметични;
  • Подлежащата на обработка повърхност трябва да бъде напълно чиста;
  • използвайте грунд;
  • Нанасянето на хидроизолационния слой може да се извърши само върху суха повърхност.
Битумен мастик

Битумен мастик

Струва си да се напомни, че най-малката грешка при монтирането на замазката и монтирането на хидроизолацията може да доведе до високи разходи. Тези процедури не понасят дефекти. В някои случаи може дори да е необходимо напълно да се демонтират всички слоеве. Въпреки това е изключително трудно да се правят грешки по време на тези произведения.

Подготовка и някои функции

Преди да започнете работа по хидроизолацията на помещението, важно е да подготвите повърхността. За начало всичко, което е ненужно, се премахва от стаята - трябва да остане абсолютно празно. Освен това всички боклук се отстраняват от пода / подовата основа, така че да не остане дори фин прах. Всички големи изпъкналости на повърхността са изравнени, но обикновено това се прави преди почистването на повърхността. Смеси между стените и пода, както и всички видове пролуки, фуги между плочите са затворени с циментова замазка.

Повърхността на пода трябва да бъде подготвена внимателно

Повърхността на пода трябва да бъде подготвена внимателно

Приготвена и изсушена повърхност се нанася грунд. Тя изсъхва бързо, така че основната работа няма да се отлага дълго.

Колко трябва да платите за материалите?

Материалите за хидроизолация, разбира се, не получават безплатно, но сред тях има и маса, приемлива на цена. Придобиването на тези материали за ремонт е доста достъпно дори и за беден собственик на къща.

Използване на хидроизолацията на боята

Използване на хидроизолацията на боята

Таблица. Средната цена на някои материали.

имеЦена, разтривайте.
Хидроизолация на база стъкло, 2,5 мм, 9 квадратни метра. "400Uniflex Technonikol, 3 мм, 10 м кв. Стъпка 1
Повърхността на грубната основа е внимателно подготвена.
Стъпка 2

Стъпка 2

Сглобките на стените и пода се намазват с хидроизолационна смес.
Стъпка 3

Стъпка 3

Също така върху ставата е хидроизолационна лента.
Стъпка 4

Стъпка 4

Лента с четка е покрита изцяло с хидроизолационен материал.
Стъпка 5

Стъпка 5

Повърхността на основата се обработва с хидроизолационна смес. Нанесете веществото на 2-3 слоя с всяко отделно предварително сушене.

Видео - Хидроизолационно покритие

Ако вършите цялата работа според инструкциите, тогава проблемите с подреждането на хидроизолацията на пода няма да възникнат дори за начинаещи в строителството. Важно е обаче да се знае, че качеството на работата ще зависи до голяма степен от качеството на материалите, използвани в ремонта.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Хидроизолация на пода преди замазка в къщата и апартаментаХидроизолация на пода преди замазка в къщата и апартамента
Как да запълните подовете в апартамента самиКак да запълните подовете в апартамента сами
Подова настилка с експандирана глинаПодова настилка с експандирана глина
Как да поставите замазката за топъл подКак да поставите замазката за топъл под
Хидроизолация на основата със собствените си ръцеХидроизолация на основата със собствените си ръце
Хидроизолационни хидроизолационни материалиХидроизолационни хидроизолационни материали
Полагане на паркет парчеПолагане на паркет парче
Ние сами подготвяме циментовата замазкаНие сами подготвяме циментовата замазка
Видове хидроизолация на банятаВидове хидроизолация на банята
Замазка за красота на стенитеЗамазка за красота на стените
» » Хидроизолация на пода под замазката
© 2021 BggeHat.com