Как да поставите замазката за топъл под

Настилка за подово отопление

Бързото натрупване на популярност на отоплителните системи "топъл под" повишава изискванията към качеството на повърхността, въз основа на която се очаква да бъдат инсталирани. За да се доближи основата на пода до равномерно състояние, традиционно се използва циментова замазка. Обаче, обикновената замазка за топъл под, може да не работи.

Класически смес - 3 части пясък, една част цимент плюс вода в количество, необходимо да се получи желаната консистенция на разтвора - има такава сложна "характер", резултатът може да бъде непредсказуемо. Под влиянието на промените в температурата и влажността по време на сушене на повърхността на новото покритие може да се счупи, което допълнително задълбочаване на топлината от нагревателната система инсталирана в него.

Какво съветват господарите

Съвременните майстори, специализирани в ремонта на подове, все повече предпочитат готовите нивелиращи се съединения. В тяхната структура, в допълнение към конвенционалната пясък и цимент, укрепване и включва допълнителна подсилваща добавка, и температурно и влага зависим стабилизатори. Чрез тях замазка направен от модерни сухи и влажни смеси, е подобрена якост и еластичност, достатъчно, за да компенсира промените в температурата. И това е особено важно за топли подове.

Обем и ред необходимите работи, които могат да изискват равенство подово отопление, не са много по-различни от технологиите с общо обучение на подови повърхности за полагане на всяка друга декоративна настилка. Внимателността на подготвителните работи е обещание за качество и издръжливост на бъдещото покритие.

Процедура за довършване на грубия под

Първото нещо, което трябва да направите, е да почистите основата на остатъците и, ако е възможно, да премахнете всички дупки и пукнатини. Това може да се извърши с помощта на същата модернизирана циментова замазка, като предварително се обработва ремонтът с грунд. За скоростта на сушене може да се добави гипс. След като "пластирите" са изсъхнали, целият под е вече грундиран и работата е планирана върху него. Типично, грундът изсъхва за една нощ.



Чистият и грундиран под е покрит със слой хидроизолация, който може да бъде:
• Изолационни или покривни материали
• полиетиленов филм
• специална течна композиция, която се нанася равномерно върху пода, като се обърне специално внимание на шевовете и ъглите

По подобен начин е монтирана хидроизолация на ролките с малки припокривания по стените и една върху друга. За да свържете заедно ролковите материали, най-добре е да използвате препоръчания от производителя метод, чието подробно описание винаги може да се намери на опаковката. Ако не се прилагат такива инструкции, като например за целофан, тогава можете да използвате обикновена лента за скуот.

Настройване на маяците

Маяците трябва да бъдат изложени от висока точка на нивото на пода

По-нататък, като обикновен насипен под, стените на помещението са маркирани с хоризонтално ниво на бъдещо покритие. Най-лесният начин да направите това е с помощта на специално лазерно оборудване. След това нивото на предложеното пълнене се "разпределя" в цялата област. Можете да го направите отново с лазер или в най-простия случай, като издърпате линията от стената към стената в желаната височина. По този начин дебелината на замазката под топъл под може да бъде различна за различните части на пода. Но за по-добра пригодност и осигуряване на необходимата якост на покритието, минималната дебелина на слоя трябва да бъде най-малко 2 см.

Съгласно напрегната ниво по линия на работните настроен "светофарите" - твърди ламели, на ръба на който е подравнен разтвор. Разстоянието между ламелите трябва да бъде по-малко от дължината на правилото, че подът ще бъде изравнен. В желаната височина от светофарите подовите може да бъде инсталиран върху специални винтове, чрез които най-лесният начин за постигане на нивото на релси подравняване. Но монтажът на винтове нарушава целостта на хидроизолационния слой. За да се предотврати това, маяците са най-добре защитени по стария начин - на няколко места на купчина разтвор. Въпреки това, в този случай е важно да не се прекалява и да не ги поправи твърде много, тъй като в този процес те ще трябва да се почисти. "Зазидани" маяци да не бъде решение, тъй като може да се появят пукнатини след изсушаване на сместа на тяхно място, което ще унищожи всички извършената работа.

Замазка за фарове

Груб довършителни работи

Течният разтвор или полусухата смес се нанася на части в удобна работна зона и бързо се привежда в съответствие с правилото. Когато замазката се полага и се изравнява по цялата повърхност на пода, тя остава за един ден. След като покритието е покрито, покрито с полиетиленово фолио, за да се избегне прекалено бързо и неравномерно сушене. Ако това не е възможно, замазката трябва да се навлажнява ежедневно от пистолета.

Както в общия случай, основната цел на замазката е да компенсира дефектите и неравностите на основния под и да създаде силно, равномерно и хоризонтално покритие. И колко равен ще е основният под, ще зависи качеството на работата на отоплителната система и равномерното разпределение на топлината. Точното местоположение в хоризонталната равнина е от съществено значение за изграждането на топъл под, използващ тръби за отопление на водата. При значителни разлики в нивото на тръбата за "долните" части на тръбата рискът от запушване се увеличава значително. Ето защо трябва да се опитаме да направим всичко гладко и внимателно.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изливане на топъл воден подИзливане на топъл воден под
Как да запълним подовата топла водаКак да запълним подовата топла вода
Устройството на топъл подУстройството на топъл под
Бързосъхнеща подова замазкаБързосъхнеща подова замазка
Полагане на подове с топла вода под линолеум със собствените си ръцеПолагане на подове с топла вода под линолеум със собствените си ръце
Монтирайте топлата етаж със собствените си ръцеМонтирайте топлата етаж със собствените си ръце
Топъл под в банятаТопъл под в банята
Схема за топла връзка на подаСхема за топла връзка на пода
Как да запълни етажа в апартамента видове връзки и тяхното полаганеКак да запълни етажа в апартамента видове връзки и тяхното полагане
Електрическо подово отопление с декоративни нюанси на инсталационния процесЕлектрическо подово отопление с декоративни нюанси на инсталационния процес
» » Как да поставите замазката за топъл под
© 2021 BggeHat.com