Как да направите бетонна подова замазка правилно

Бетонна подова замазка

Необходимо условие за създаване на висококачествено и трайно подово покритие от всякакъв материал е надеждна и равна основа без пукнатини и високи разлики. Най-евтиният и универсален начин за постигане на високи изисквания е бетонната подова замазка. Тази технология, използваща евтини строителни материали, позволява едновременно да се решат няколко проблема:

  • Укрепване на основата на пода, което е особено важно за старите конструкции и почвената база.
  • Осигурете топло и звукоизолация. Колкото по-дебел е пода - толкова по-тих и по-топъл.
  • Подравнете повърхността - като използвате бетонна замазка, не само можете да напълнете пукнатини в таваните, но и да компенсирате всякакви, дори значителни (10 сантиметра или повече) разлики в нивото на пода.

Подготовка на основата за замазка

Технологията на бетоновото устройство за замазка над припокриващите се конструкции (бетон, дърво или метал) включва няколко етапа. Първо изпълнете подготвителната работа. Това, преди всичко, почистване на основата на отломки и прах. Боклукът се отстранява с помощта на традиционните уреди - метла и лопата или сериозна техника - промишлена прахосмукачка.

Напълно се отървете от прах в условията на големи ремонти или строителство е невъзможно. Следователно, това може да се направи по два начина, в зависимост от това какво ще използваме за създаване на хидроизолационен слой. При ролковите материали - полиетилен или рубероид - прахът може просто да бъде пренебрегнат. Ако се използва течно полимерно покритие за създаване на хидроизолация на пода, то за да се осигури по-добра адхезия, повърхността на бъдещия под трябва да се обработва с грунд

Ролките на хидроизолацията се простират до известна степен припокриващи се, леко (~ 10 см) "пълзящи" по стените, закрепващи се заедно според инструкциите за тяхното използване. Ако производителят не е предписал никакви специални препоръки за залепване, можете да използвате проста лента.

Създаване на маяци



Както вече бе споменато, бетонни подови дъски - средство за борба с повърхностните нередности. Следователно, тя трябва да се окаже напълно плоска и хоризонтална. За да се постигне този резултат, той трябва да бъде предварително подготвен. За да направите това, с помощта на дълъг владетел с ниво по всички стени маркирайте линията на бъдещия етаж. За да се направи дори в цялата площ на помещението, нивото на пода е маркирано с "маяци", например метални решетки или ъгли. За да се улесни инсталирането им, линията или низът се опъват на пода от стената към стената, като я фиксират на маркирано ниво. Под нивото на резултантната "решетка" настроите "маяк", като ги фиксирате с малки купчини бетон или друг метод, избран от капитана.

Ако нивото на предназначена за пълнене е твърде висока в сравнение с базовата етаж, бетон спестяване, а също и намаляване на времето за изсъхване на замазката, че е възможно и закрита част от чакъл слой (когато теглото на дизайна е некритично), разпенено или разширени глина бетон. Последните пълнители са порьозни и леки, което осигурява допълнителна звукова и топлоизолация на пода. За да се стабилизира материал на частици е горен слой от него се изсипва циментова смес, в която да се ускори може да се добави сушенето на гипса.

Попълнете замазката

Ние правим подова настилка

Бетонна замазка на закрито

За подобряване на якостните характеристики на бъдещата замазка и основната повърхност се поставя подсилена мрежа в слоя за изливане. Въпреки това, използването му е изпълнено с възможност за пукнатини, когато бетона изсъхне. За да се избегнат подобни проблеми, технологията за замазки ограничава минималната дебелина на слоя от бетон до четири сантиметра.

Обикновено, за да се подготви бетон за подовата замазка, е необходимо да се вземат 3 части пясък и вода за 1 част цимент, докато се получи еднаква гъста консистенция със средна плътност. Всички се разбъркват внимателно, докато се получи еднаква смес. Започнете разтвора на по-малки порции, така че разтворът да се използва в даден момент.

Класически бетон подове, които техника включва непрекъснато сушене, се приема, че след като се образува изливане циментова пясък смес, и ще бъде в съответствие с помощта правила получава замазка се оставя да изсъхне в продължение на 3 седмици, периодично намокряне с вода. Това е необходимо, за да се премахне напрежението, възникващо в замазката по време на сушенето, и да се предотврати напукване.

В този момент - прекалено дългото изсъхване на класическа бетонна настилка на циментова пясъчна основа води до разпространението на нови технологии. Това е суха и полусуха замазка, изравняване на пода с шперплат или други методи. Също така, класическата бетонна подова замазка често се заменя със запълване със самонивелиращи се съединения. Тази опция е по-бърза и въпреки че материалът струва повече от смес от пясък и бетон, става все по-популярен, тъй като ви позволява да постигнете равен под за кратко време.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Подравнете пода с линолеум със собствените си ръцеПодравнете пода с линолеум със собствените си ръце
Всичко за това как да направите бетон подова настилка и монтаж себе сиВсичко за това как да направите бетон подова настилка и монтаж себе си
Укрепване на подовата замазкаУкрепване на подовата замазка
Монтиране на пода на земятаМонтиране на пода на земята
Как да направите топъл под в частна къща и да инсталирате подово отопляема настилкаКак да направите топъл под в частна къща и да инсталирате подово отопляема настилка
Топло подово отоплениеТопло подово отопление
Как да запълни етажа в апартамента видове връзки и тяхното полаганеКак да запълни етажа в апартамента видове връзки и тяхното полагане
Монтаж на бетонна подова замазка без помощта на професионалистиМонтаж на бетонна подова замазка без помощта на професионалисти
Защо се нуждаете от сухо запълване на пода?Защо се нуждаете от сухо запълване на пода?
Подова настилка с експандирана глинаПодова настилка с експандирана глина
» » Как да направите бетонна подова замазка правилно
© 2021 BggeHat.com