Суха смес за подова настилка какво трябва да знаете за този продукт?

Суха смес за подова настилка

Преди да поставите довършителния под, е необходимо да направите пълненето на замазката. Това ще позволи да се изравнят пода, да се премахнат всички дефекти и повърхностни неравности, да се създаде наклон, да се скрият тръбите и системата за подово отопление. Използването на сухи смеси за подова замазка, направена на базата на гипс или цимент, ускорява и значително опростява процеса на монтиране на нивелиращото покритие.

Можете да купувате такива смеси в магазина за строителни материали, но при избора на марка трябва да обърнете внимание на следните характеристики:

  • каква е основата за този състав;
  • Каква е дебелината на замазката?
  • граници на якост на деформация;
  • периодът на пълно изсушаване.

Освен това е необходимо да се определи пригодността на смес от подреждане на подово отопление, тъй като някои марки имат ограничения.

Ако замазката се полага върху бетонния под, трябва предварително да се обработи със специален грунд. Това се прави, за да се увеличи здравината на сцепление на бетонната основа и замазката. Ако се извършва в помещение с висока влажност, например в банята, се препоръчва използването на специален хидроизолационен грунд.

Предимства на сухия разтвор за замазка

Сухите смеси за секс за кратък период от съществуването им могат да спечелят популярност поради следните предимства:

  • по време на работата по нанасянето на такова покритие се изключва вероятността от изтичане на разтвора;
  • разходите за работа се намаляват поради липсата на допълнително изравняване на повърхността;
  • лекота на използване - композициите лесно се придвижват и се изравняват, затова е лесно да се работи с тях;
  • екологосъобразност - това предимство на материала позволява да се използва в жилищни помещения;
  • икономическо потребление;
  • здравина и издържливост.

Основните сортове



По пътя на работа сухи смеси са разделени на два вида:

  • Самонивелиращи се, които спонтанно се разпространяват, в резултат на което повърхността на основата става напълно хоризонтална. Такива състави бързо се втвърдяват и са предназначени за подготовка на основата за керамични плочки, линолеум, паркет, ламинат или килим.
  • Сухи смеси за подова замазка, които въпреки името си "самонивелиращи" все още изискват участието на човек в създаването на равноправна основа. Те трябва да се разреждат с вода и да се изравняват с широка шпатула или специално правило. Такива състави, като правило, се прилагат при подреждане на съединител под топъл под.

Препоръчително е да се използват сухи смеси в случаите, когато има незначителни разлики във височината. В друг случай ще е необходимо да се даде предимство на стандартните циментови състави. Цената на сухите смеси в сравнение с обикновеното конкретно решение е достатъчно висока и няма смисъл да се харчат пари за скъпи технологии, когато има по-евтини методи.

Технология за натрупване

За тези, които решават да спестят пари и да изпълнят собствената си ръка, ще бъде полезно да се запознаете с основните етапи на тези работи:

Смес в чували

Смес за бетонна замазка

  • На първо място, трябва да инсталирате маяци, които са изработени от метални релси. Те са фиксирани със специален разтвор. Най-лесният начин да се използва мазилка състав, тъй като мазилката се втвърдява бързо, а вие може да извършва работа по връзките на устройството в 20-30 минути. За разлика от гипса, циментната суспензия се втвърдява в продължение на няколко часа. В този процес изравняване на под е пряко зависимо правилния монтаж на маяци, които трябва да бъдат изложени по ниво.
  • След като разтворът, запазващ маяците, се втвърди, пристъпете директно към подовата замазка. За да се направи това, композицията се подготвя предварително - без никакви бучки, като се използва свредло със специална дюза. Съотношението на водата и сместа е посочено върху опаковката и е строго забранено да се отклонява от нормите, препоръчани от производителя. При приготвянето на разтвора трябва да се използва в рамките на няколко минути, максимум половин час, тъй като той просто ще стане безполезен по-късно.
  • Следващата стъпка е да запълним сместа между маяците. Провеждайте изравняването по правило или дължина на шпатула, което е равно на разстоянието между инсталираните маяци. Започнете изравняването трябва да бъде от другия край, равномерно и бавно, като издърпвате всичко над себе си. При големи дебелини се препоръчва използването на вибриращи стелажи, които създават по-плътна структура на разтвора, като от него се отделят въздушни мехурчета.
  • Процесът на сушене на замазката трае не по-малко от месец. За да изсъхне равномерно и без пукнатини, можете да го покриете с филм. Това предотвратява интензивното изпаряване на течността. И можете просто да навлажнете повърхността периодично.

След като подът е напълно изсъхнал, оцветяването на замазката трябва да е равномерно и хомогенно.

заключение

В основата на всеки ремонт или създаването на нов под е подготовката на основата, както и втвърдяването на повърхността. Само след завършване на тази работа по всички строителни правила и нома можете да продължите с полагането на довършителни материали.

Експерти смятат, че качеството на подови настилки ще зависи от трайността на подовата настилка. Ето защо, такъв въпрос като изливане на замазки, е необходимо да се обърне специално внимание и в идеалния случай - да се повери процесът на квалифицирани майстори.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите подова настилкаКак да направите подова настилка
Каква трябва да бъде дебелината на замазката за подово отопляемия под и как да се напълни основата?Каква трябва да бъде дебелината на замазката за подово отопляемия под и как да се напълни основата?
Бързосъхнеща подова замазкаБързосъхнеща подова замазка
Устройството на топла подова настилкаУстройството на топла подова настилка
Каква е разликата между мазилката и мазилката в обектаКаква е разликата между мазилката и мазилката в обекта
Топло подово отоплениеТопло подово отопление
Как да подготвим подовата замазка за професионалистиКак да подготвим подовата замазка за професионалисти
Как да изчислим консумацията на суха смес на 1 m2 на замазкаКак да изчислим консумацията на суха смес на 1 m2 на замазка
Потапя се върху дървения подПотапя се върху дървения под
Как да поставите замазката за топъл подКак да поставите замазката за топъл под
» » Суха смес за подова настилка какво трябва да знаете за този продукт?
© 2021 BggeHat.com