Характеристики на подовото покритие

подова замазкаАко подът е направен добре, няма нужда да се маскират неравностите и да се отървете от склоновете с мебели и килими. В допълнение, такъв етаж изглежда красив и служи дълго време. Трябва да се отбележи, че най-важната роля в създаването на пода се изиграва от разнообразието и нивото на качеството на замазката. Експертите правят частните къщи отлична подова настилка, независимо от характеристиките на покритието и самата стая.

Както е известно, подовата замазка е покритие, полагането на което се извършва на основата на пода преди завършване на довършителните работи: ламинат, линолеум, паркет. Въпреки това, в някои случаи замазката е крайното покритие. Говорим за етажите на големи предприятия и складове. Що се отнася до етажа на селска къща, те се нуждаят от красив и функционален декоративен слой.

Подовата замазка ви позволява да изгладите неравностите на основата, да направите изолацията на помещението, да разпределите товара върху пода и да му осигурите необходимата височина. Преди да направите съединителя със собствените си ръце, не забравяйте да прочетете какво трябва да бъде оптималната дебелина на подовата замазка. В повечето случаи на приземния етаж на частна къща се прави изравнителна и топлоизолационна мазилка. Освен това, такава замазка се прави в къщата с електрическо или водно отопление, което позволява да се постигне ефектът на "топъл под".

Като цяло има няколко разновидности на подовата замазка в къщата. Първата категория се определя от вида на използвания материал. Замазката може да бъде анхидрид, магнезий, бетон, цимент, гипс или асфалт.



Освен това, замазките се отличават с метода на сцепление с основата. Неплаващата замазка е тази, която се вписва добре в основата. Тази подова настилка се използва широко в мазето на къщи, ако сградата е разположена на хълм и няма нужда от водоустойчивост на мазето.

Плаваща замазка - която е отделена от основата от изолационен слой. Първата версия на замазката се използва широко в дървени сгради, а втората - за къщи, издигнати от съвременни материали. За да направите водата в мазето да не прониква, направете водоустойчива замазка.

Освен това подовата замазка може да бъде предварително сглобена или монолитна. Първата версия на замазката е направена в къщата с дървени дъски, минерална вата и други материали, изборът на които се прави, като се вземе предвид материалът, от който е направена основата. Е, монолитна замазка от бетон.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ниско строителство строителство как да се направи етаж в частна къщаНиско строителство строителство как да се направи етаж в частна къща
Защо се нуждаете от сухо запълване на пода?Защо се нуждаете от сухо запълване на пода?
Подова настилка с експандирана глинаПодова настилка с експандирана глина
Подова настилкаПодова настилка
Полагане на паркет парчеПолагане на паркет парче
Как да изберем подово покритие?Как да изберем подово покритие?
Как да изолирате пода в апартаментКак да изолирате пода в апартамент
Монтиране на топъл подМонтиране на топъл под
ПаркетПаркет
Какъв вид подова настилка трябва да избера?Какъв вид подова настилка трябва да избера?
» » Характеристики на подовото покритие
© 2021 BggeHat.com